Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Μετά τον Αλέξανδρο Τζόρβα και ο Κώστας Κατσουράνης είναι έτοιμος να μετακομίσει στο πρωτάθλημα της Ινδίας. Με αφορμή το γεγονός αυτό το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άγνωστο σε πολλούς ινδικό πρωτάθλημα. Η δομή του, οι ομάδες και τα αστέρια!

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Ο Κώστας Κατσουράνης είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της ινδικής, Πιουν Σίτι και να γίνει αντίπαλος του Αλέξανδρου Τζόρβα που επίσης αγωνίζεται στην ασιατική χώρα. Οι δύο Έλληνες παίκτες δεν θα είναι μόνοι τους όμως εκεί, μιας και το φετινό καλοκαίρι ένα σωρό γνωστοί ποδοσφαιριστές έφτιαξαν τις βαλίτσες τους και ταξίδεψαν για το άγνωστο πρωτάθλημα της Ινδίας.

Με αφορμή την επικείμενη μετακόμιση του Κατσουράνη στην Ασία, το Contra.gr σας παρουσιάζει τι αναμένεται να δουν οι φίλαθλοι του ινδικού πρωταθλήματος, σε λίγες μέρες. Η δομή του πρωταθλήματος, οι ομάδες και τα αστέρια.

Το Indian Super League

Κατ' αρχάς θα πρέπει να πούμε πως το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν οι δύο Έλληνες παίκτες (αν φυσικά ολοκληρωθεί η μετακόμιση του Κατσουράνη) δεν είναι το κανονικό πρωτάθλημα της χώρας.

Η Ινδία έχει πρωτάθλημα και λέγεται I-League. Αποτελείται από δέκα ομάδες, έχει κανονικά σύστημα υποβιβασμού και δίνει εισιτήριο για τις πανασιατικές συλλογικές διοργανώσεις.

Ωστόσο, το Indian Super League δημιουργήθηκε καθαρά για λόγους διαφήμισης. Ο σκοπός είναι να προωθηθεί το ποδόσφαιρο στη χώρο και όλο και περισσότεροι φίλαθλοι να αρχίσουν να το παρακολουθούν. Να σημειώσουμε πως το πρώτο σπορ στην Ινδία είναι το κρίκετ και η σχέση των Ινδών με το ποδόσφαιρο δεν είναι και η καλύτερη.

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Έτσι λοιπόν, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία βρήκε χορηγούς και δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι 8 ομάδες προκειμένου να συμμετάσχουν στον νεοσύστατο πρωτάθλημα, ενώ φυσικά δεν υπάρχουν υποβιβασμοί, μιας και δεν υπάρχει δεύτερη κατηγορία. Η διάρκεια των αγώνων του πρωταθλήματος θα είναι από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, κάτι παραπάνω από 1 μήνα δηλαδή.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, η ομοσπονδία έχει υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με δίκτυο της χώρας και το ποσοστό της τηλεθέασης αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να φτάσει το 85%. Επίσης η Hero MotoCorp είναι χορηγός του πρωταθλήματος (το επίσημο όνομα του πρωταθλήματος είναι Hero Indian Super League). Τα ματς θα μεταδοθούν τηλεοπτικά σε 5 γλώσσες ενώ η Puma έχει αναλάβει το σχεδιασμό της μπάλας του πρωταθλήματος.

Προς το παρόν είναι επίσης γνωστό πως θα υπάρχει LIVE μετάδοση των αγώνων στην Αυστραλία, μιας και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο που πέρυσι έπαιζε στη Σίδνεϊ είναι αρκετά αγαπητός και πολλοί φίλαθλοι θέλουν να συνεχίσουν να τον βλέπουν και στην Ινδία.

Οι ομάδες και τα αστέρια

Όπως γράψαμε και προηγουμένως το πρωτάθλημα αποτελείται από 8 νεοσύστατες ομάδες, οι οποίες δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2014, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα για εμπορικούς λόγους.

Έτσι, στόχος κάθε ομάδας ήταν να προσεγγίσει γνωστούς παίκτες (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας), τους οποίους θα ήξερε ο κόσμος και θα πλήρωνε για να τους δει να παίζουν στην Ινδία. Πολλά ονόματα του ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών και κάποιοι που είχαν αποσυρθεί, αποφάσισαν να παίξουν για ένα μήνα στο νέο πρωτάθλημα. Πάμε όμως να τους δούμε αναλυτικά:

Ατλέτικο ντε Κολκάτα

Προπονητής: Αντόνιο Λόπες Χάμπας

Το αστέρι: Λουίς Γκαρθία

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Παίζουν ακόμα οι: Μπόρχα Φερνάντεθ, Σιλβέν Μονσορό, Ζόφρε Ματέου, Χοσέμι

Τσεναϊγίν

Προπονητής: Μάρκο Ματεράτσι

Το αστέρι: Ελάνο

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Παίζουν ακόμα οι: Μάρκο Ματεράτσι, Μικαέλ Σιλβέστρ, Μπερνάρ Μεντί, Χάιρο Σουάρες, Ζεναρό Μπρασιλιανό

Ντέλχι Ντάιναμος

Προπονητής: Χαρμ Βαν Βελντχόφεν

Το αστέρι: Αλεσάντρο ντελ Πιέρο

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Παίζουν ακόμα οι: Μόρτεν Σκούμπο, Κριστόφ ναν Χουτ, Μάρεκ Τσεχ, Μπρούνο Ερέρο Αρίας

Γκόα

Προπονητής: Ζίκο

Το αστέρι: Ρομπέρ Πιρές

ROBERT PIRES

ARSENAL v CHARLTON 28/3/2004
PHOTOGRAPH : MARK PAIN
ROBERT PIRES ARSENAL v CHARLTON 28/3/2004 PHOTOGRAPH : MARK PAIN ROBERT PIRES ARSENAL V CHARLTON 28/3/2004 PHOTOGRAPH : MARK PAIN

Παίζουν ακόμα οι: Αντρέ Σάντος, Έντγκαρ Μαρσελίνο, Γιουνές Μπενζελούν

Κεράλα Μπλάστερς

Προπονητής: Ντέιβιντ Τζέιμς

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Παίζουν ακόμα οι: Ντέιβιντ Τζέιμς, Τζέιμι Μακάλιστερ, Μάικλ Τσόπρα, Σεντρίκ Εγκμπάρ, Ίαν Χιουμ

Μουμπάι Σίτι

Προπονητής: Πίτερ Ρέιντ

Το αστέρι: Φρέντι Λιούνγκμπεργκ

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"
2006 GETTY IMAGES

Παίζουν ακόμα οι: Μάνουελ Φρίντριχ, Νικολά Ανελκά, Τιάγκο Ριμπέιρο, Ηλίας Πολλάλης

Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ

Προπονητής: Ρίκι Χέρμπερτ

Το αστέρι: Τζουάν Καπντεβίλα

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Παίζουν ακόμα οι: Αλέξανδρος Τζόρβας, Σέρχιο Κόκε

Πούνε Σίτι

Προπονητής: Φράνκο Κολόμπα

Το αστέρι: Νταβίντ Τρεζεγκέ

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Παίζουν ακόμα οι: Μπρούνο Τσιρίλο, Νταβίντ Κολόμπα, Εμανουέλε Μπελάρντι

Υπάρχει κι άλλος Έλληνας στην Ινδία

Τέλος, να σημειώσουμε πως στο ινδικό πρωτάθλημα αγωνίζεται ένας ακόμη Έλληνας, κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό σε αρκετούς. Ο λόγος για τον Ηλία Πολλάλη, ο οποίος είναι παίκτης της Μουμπάι Σίτι του Φρέντρικ Λιούνμπεργκ.

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

Ο Πολλάλης είναι μόλις 21 χρονών, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και προηγούμενη ομάδα του ήταν η Γλυφάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK