Kαι όμως: ο Μπεργκ ξεπέρασε τον Ιμπραχίμοβιτς!

Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων βρίσκει τον Λιονέλ Μέσι να κατακτάει το Χρυσό Παπούτσι ως αρχισκόρερ στην Ευρώπη, ενώ μέσα στους 30 κορυφαίους μπόμπερ είναι και ο Μάρκους Μπεργκ που άφησε πίσω του τον Ιμπραχίμοβιτς!

Kαι όμως: ο Μπεργκ ξεπέρασε τον Ιμπραχίμοβιτς!

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League από την Ρεάλ όπου σήμανε το 4ο Champions League στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι δέχτηκε μία ωραία "παρηγοριά" μέσα από ένα πολύ τιμητικό ατομικό βραβείο.

Αυτό δεν είναι άλλο από το Χρυσό Παπούτσι, με τον "Pulga" να το κατακτάει για δεύτερη διαδοχική σεζόν και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του όντας ο κορυφαίος σκόρερ σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο 29χρονος σούπερ της Μπαρτσελόνα σκόραρε 37 φορές στην Primera Division και έφτασε στους 74 βαθμούς, με τον Μπας Ντοστ της Βόλφσμπουργκ να έρχεται δεύτερος με 68 βαθμούς (34 γκολ) και τον Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ να συμπληρώνει το πόντιουμ με 62 βαθμούς (31 γκολ).

Sweden's Marcus Berg, right, reacts as his teammate Zlatan Ibrahimovic, left, shoots on the goal during the Euro 2016 Group E soccer match between Sweden and Belgium at the Allianz Riviera stadium in Nice, France, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Sweden's Marcus Berg, right, reacts as his teammate Zlatan Ibrahimovic, left, shoots on the goal during the Euro 2016 Group E soccer match between Sweden and Belgium at the Allianz Riviera stadium in Nice, France, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Στην 26η θέση της λίστας βρίσκεται ένας πρώην γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και νυν της Ομόνοιας Ματ Ντάρμπισιρ (36 βαθμούς με 24 γκολ), ενώ στην 27η θέση συναντάμε τον Μάρκους Μπεργκ με τα 23 του γκολ στη Super League (πρώτος σκόρερ) με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (34 βαθμούς λόγω του συντελεστή 1,5 που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα)

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς βρίσκεται ακριβώς στην 30η θέση με 34 βαθμούς (17 γκολ), με τον Κώστα Μήτρογλου να τερματίζει στην 31η θέση με 16 γκολ, όσα είχαν και άλλοι εννέα ποδοσφαιριστές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK