Κασίγιας-Τσεχ: Βίοι παράλληλοι, αλλά και αντίθετοι. Ποιος είναι καλύτερος; (POLL)

Κασίγιας και Τσεχ έχουν κοινά γενέθλια, αφού γεννήθηκαν σαν σήμερα, με έναν χρόνο διαφορά. Με βίους παράλληλους αλλά και αντίθετους στις καριέρες του, ετοιμάζονται μάλλον να αποχωρήσουν από Ρεάλ και Τσέλσι. Ποιος απ'τους δύο είναι καλύτερος τερματοφύλακας;

Κασίγιας-Τσεχ: Βίοι παράλληλοι, αλλά και αντίθετοι. Ποιος είναι καλύτερος; (POLL)
EMPICS SPORT

Ίκερ Κασίγιας και Πετρ Τσεχ. Γεννημένοι την ίδια μέρα, 20η Μαϊου, με έναν χρόνο διαφορά. Μαζί με τον μεγαλύτερο Μπουφόν μας έχουν συνοδεύσει τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια ως η κορυφαία τριάδα τερματοφυλάκων της εποχής μας, με τον Νόιερ να έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια.

Διαφορετικό ξεκίνημα

Ο Κασίγιας έγινε διάσημος με το καλημέρα, όταν απ'τα 18 έπαιξε βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα κατέκτησε το Champions League το 2000. Το 2002 έχασε τη θέση του απ'τον Θέσαρ, αλλά ο τραυματισμός του τελευταίου του τού έδωσε την ευκαιρία να παίξει και στον τελικό της Γλασκώβης και μάλιστα να γίνει ήρωας στα τελευταία λεπτά. Μόλις σε ηλικία 21 χρόνων ο Κασίγιας είχε δύο νικηφόρους τελικούς Champions League και ήταν πλέον βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κασίγιας-Τσεχ: Βίοι παράλληλοι, αλλά και αντίθετοι. Ποιος είναι καλύτερος; (POLL)

Ο Τσεχ είχε μια πιο "φυσιολογική" πορεία στην καριέρα του. Στα 18 έπαιζε στην άσημη Μπισάνι στην Τσεχία, στα 20 στην Σπάρτα Πράγας και μέχρι τα 22 στη Ρεν στη Γαλλία. Όταν η Εθνική μας αντιμετώπισε την Τσεχία στον ημιτελικό του Euro, ο 22χρονος Τσεχ ήταν ένας καλός τερματοφύλακας που είχε ψηφιστεί καλύτερος της Ligue 1 για τη σεζόν 2003-04 και ετοιμαζόταν για το υψηλό επίπεδο, ως επιλογή του Μουρίνιο στο πρώτο καλοκαίρι του στην Τσέλσι.

Κυριαρχία

Στην ακμή τους υπήρξαν αμφότεροι κορυφαίοι, με εκπληκτικές σεζόν, με τον Κασίγιας βέβαια να κατακτά πολύ περισσότερους τίτλους ως μέλος της Εθνικής Ισπανίας. Ο Τσεχ κυριάρχησε στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν πτοήθηκε απ'τον τραυματισμό που παρολίγο να του κοστίσει τη ζωή το 2006 και με τους Μπλε κατέκτησε τα πάντα εντός και εκτός Αγγλίας, ενώ δεν του έλειψαν και οι προσωπικές διακρίσεις.

Διαφορετικό φινάλε

Και μπορεί ο Κασίγιας να έλαμψε πιο γρήγορα στην καριέρα του, όμως ο Τσεχ δεν είχε την πτώση που έχει ο Ισπανός τα τελευταία χρόνια. Σφοδρή κόντρα με τον Μουρίνιο, κατηγορίες για “ρουφιάνεμα”, περιθωριοποίηση και με τον Αντσελότι, κόντρα με μερίδα του κόσμου της Ρεάλ, ασταθής απόδοση, γκάφες, κτλ. Φέτος η Ρεάλ έχει δεχθεί σχεδόν το 1/3 των τερμάτων της στην Ισπανία από κεφαλιές, ποσοστό (32%) που είναι το υψηλότερο στην Πριμέρα. Με Ράμος, Βαράν, Πέπε είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως φταίνε οι στόπερ που τόσες κεφαλιές γίνονται γκολ.

Κασίγιας-Τσεχ: Βίοι παράλληλοι, αλλά και αντίθετοι. Ποιος είναι καλύτερος; (POLL)

Στην Τσέλσι μπορεί να ετοιμάζονται από πέρσι για την επόμενη μέρα με την απόκτηση του Κουρτουά, μπορεί ο Τσεχ να μην είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει και του χρόνου, αλλά ο Τσέχος δεν κατηγορήθηκε ποτέ ούτε για πτώση στην απόδοση, ούτε πως δεν δουλεύει στις προπονήσεις. Επαγγελματίας, σταθερός, είχε άσχημες στιγμές όπως όλοι, αλλά δεν έγινε ποτέ αντικείμενο έντονης κριτικής με τον τρόπο που είναι τα τελευταία χρόνια ο Κασίγιας.

Στιλ

Διαφορετικά στιλ και κάτω απ'τα γκολποστ, με τον Τσεχ να είναι ψηλότερος κατά 11 εκατοστά, πολύ καλύτερος στον αέρα, τερματοφύλακας που “γεμίζει” περισσότερο το τέρμα, με τα κλασικά περιστασιακά προβλήματα των ψηλών στα χαμηλά σουτ. Ο Κασίγιας με πιο εντυπωσιακά ρεφλέξ, πιο γρήγορα πόδια και ίσως πιο θεαματικές επεμβάσεις, αλλά χωρίς δουλειά στις εξόδους και στη δύναμη των χεριών.

Ποιος;

Ο Κασίγιας έκλεισε τα 34, ο Τσεχ τα 33. Και οι δύο να ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τη Ρεάλ και την Τσέλσι αντίστοιχα. Αφού τους είδαμε για δέκα και πλέον χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, ήρθε η ώρα να ψηφίσετε για τον ποιον απ'τους δύο θεωρείτε καλύτερο. Και όχι, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ο Μπουφόν, το δίλημμα τον αφήνει απ'έξω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK