Καταπέλτης η FIFPro για τις συνθήκες εργασίας των ποδοσφαιριστών σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία

Ανακοίνωση που δεν τιμά διόλου την Ελλάδα και την Κύπρο (αλλά και την Τουρκία) εξέδωσε το διεθνές συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (FIFPro) το οποίο εδρεύει στην Ολλανδία. Σύμφωνα μ' αυτήν τα μέλη της οργάνωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά όταν πρόκειται να υπογράψουν συμβόλαια με ομάδες των τριών χωρών.

Καταπέλτης η FIFPro για τις συνθήκες εργασίας των ποδοσφαιριστών σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία

H ανακοίνωση αναφέρει: Η FIFPro ζητά από τα μέλη της να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν έχουν να κάνουν με ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία ομάδες των οποίων έχουν δείξει κακές συμπεριφορές.

Η Κύπρος είναι εδώ και χρόνια πρώτη χώρα στις καταγγελίες συμβάσεων ποδοσφαιριστών στη FIFA ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία μάχονται για τη δεύτερη θέση.

Οι αριθμός των οικονομικών διαφορών στις τρεις χώρες αυξάνονται με εξαίρεση τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Η FIFPro έχει διαπιστώσει ότι οι περισσότερες ομάδες δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Οι ποδοσφαιριστές περιμένουν μήνες για να πληρωθούν ενώ πολύ συχνά οι μισθοί δεν καταβάλλονται και οι αθλητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα οποία δεν πληρώνονται το ενοίκιο.

Στην ανακοίνωση φιλοξενείται και δήλωση του αντίστοιχου ολλανδικού συνδέσμου η οποία κινείται σε πιο αυστηρούς τόνους: "Συμβουλεύουμε όλους τους ποδοσφαιριστές να μην μεταγράφονται σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο. Πολύ απλά μην το κάνετε. Το 50% των ποδοσφαιριστών που υπογράφουν στις συγκεκριμένες χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις πληρωμές τους!"

Ολη η ανακοίνωση εδώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK