Η τρομερή αφιέρωση του Σίλβα, η αποζημίωση για την 7άρα και η επική γκριμάτσα του Λεμπρόν

Ο πρωταθλητής Νταβίντ Σίλβα που συγκίνησε όλο το Μάντσεστερ με το ποστάρισμά του, η μαγκιά της διοίκησης της Μονακό, το πρωτοσέλιδο του... Ντοναρούμα και ο "σκασμένος βασιλιάς" Λεμπρόν! Ο Βαγγέλης Σταματόπουλος σας παρουσιάζει τα πιο ζουμερά παρασκήνια του Σαββατοκύριακου μέσα από PHOTOS+VIDEO!

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) motions to teammates during an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, April 9, 2018, in New York. (AP Photo/Julie Jacobson)
Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) motions to teammates during an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, April 9, 2018, in New York. (AP Photo/Julie Jacobson) AP PHOTO/JULIE JACOBSON

Η αθλητική επικαιρότητα "πλημμυρίζει" καθημερινά από ειδήσεις και gossip από το διεθνή χώρο, κάποια εκ των οποίων πάντως είναι άκρως παράξενα και γαργαλιστικά και το Contra.gr τα εντόπισε και σας τα σερβίρει στο πιάτο.

Πάμε να δούμε το κορυφαία του Σαββατοκύριακου που πέρασε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Με την εντός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Γουέστ Μπρομ η Σίτι γιόρτασε μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου (τρίτου την τελευταία επταετία και πέμπτου συνολικά στην ιστορία της) το βράδυ της Κυριακής, και όλοι σχεδόν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησαν να μοιραστούν τη χαρά τους με τους ακόλουθούς τους στα social media. Μακράν το πιο συγκινητικό μήνυμα ήταν εκείνο του Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος ανέβασε φωτογραφία που κρατάει αγκαλιά το μωρό του φορώντας πράσινη ποδιά νοσοκομείου και σχολίασε:

"Το τρίτο μου πρωτάθλημα αλλά αυτό είναι το πιο ξεχωριστό. Ευχαριστώ σε όλους που με υποστήριξαν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά"! Σημειώνεται πως το παιδί του Ισπανού διεθνούς μεσοεπιθετικού, ο μικρός Ματέο, γεννήθηκε πρόωρα τον περασμένο Δεκέμβριο σε ξενοδοχείο της Βαλένθια και τους τελευταίους μήνες δίνει μάχη για τη ζωή του με τη βοήθεια των γιατρών. Η σύντροφος του Σίλβα, Γέσικα Σουάρες Γκονσάλες, έμεινε στην Ισπανία με τον γιο τους και ο παίκτης έχασε τους τελευταίους τρεις μήνες αρκετές προπονήσεις αλλά και ματς Μάντσεστερ Σίτι -με τη συγκατάθεση του συλλόγου- για να περάσει χρόνο μαζί τους.

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΕ... 7Ο ΣΕΡΙ ΣΚΟΥΝΤΕΤΟ

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας έφτασε πολύ κοντά στη μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όταν προηγήθηκε 3-0 στο "Μπερναμπέου" και "εξαφάνισε" το πλεονέκτημα της Ρεάλ από τη νίκη της με το ίδιο σκορ στο Τορίνο, όμως ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι που δόθηκε εις βάρος της στις καθυστερήσεις, άφησε την Γιουβέντους εκτός ημιτελικών Champions League. Λίγες ημέρες ωστόσο αργότερα έκανε τεράστιο βήμα για να ξαναγράψει ιστορία κατακτώντας το έβδομο συνεχόμενο σκουντέτο (το ρεκόρ ήταν τα έξι σερί, που του πέτυχε πέρυσι) αφού η Νάπολι άφησε δύο βαθμούς στο "Σαν Σίρο" (0-0 με Μίλαν) και εκείνη νίκησε 3-0 την Σαμπντόρια αυξάνοντας σε 6 τους βαθμούς της διαφοράς τους.

Αυτός μάλιστα που έδωσε χείρα βοηθείας στους Τορινέζους ήταν ο -γεννημένος σε επαρχία της Νάπολης παρακαλώ- Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, με τον 19χρονο πορτιέρε της Μίλαν να κάνει την απόκρουση της χρονιάς στη Serie A, νικώντας στο 93' τον Μίλικ σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τετ α τετ... Δικαιολογημένα λοιπόν η "Corriere dello Sport" ένωσε τα δύο αποτελέσματα έχοντας στο σημερινό πρωτοσέλιδό της τίτλο "Ti Γιούβε, τι Τζίτζο", κάνοντας λόγο για "το θαύμα του Ντοναρούμα".

Η τρομερή αφιέρωση του Σίλβα, η αποζημίωση για την 7άρα και η επική γκριμάτσα του Λεμπρόν

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν η Μονακό έκανε υπέρβαση ξεπερνώντας την Παρί Σεν Ζερμέν και κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας (για πρώτη φορά μετά το 2000), ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει τεράστιο πρόβλημα στα παιχνίδια της με τους Παριζιάνους και τις περισσότερες φορές χάνει με "κάτω τα χέρια". Το αποκορύφωμα ήταν το βράδυ της Κυριακής, με την ομάδα του Έμερι, αν και αγωνίστηκε χωρίς τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ, να ταπεινώνει με το εξωπραγματικό 7-1 τους Μονεγάσκους στο "Παρκ Ντε Πρενς" (πέτυχε τέσσερα γκολ από το 14' μέχρι το 27') και να κατακτάει το έβδομο πρωτάθλημα στην ιστορία της. "Αυτή ήταν η μεγαλυτερη ήττα στην καριέρα μου", παραδέχτηκε ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Βάντιμ Βασίλιεφ έκανε λόγο για σενάριο καταστροφής και ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς για την θλιβερή εικόνα που παρακολούθησαν.

Μάλιστα, ως ένδειξη σεβασμού στους οπαδούς που έκαναν το ταξίδι στην γαλλική πρωτεύουσα και βίωσαν τον εφιάλτη της επτάρας, η ομάδα του Πριγκηπάτου κατέστησε σαφές ότι θα αποζημιωθούν. "Η Μονακό αποφάσισε να αποζημιώσει τους φιλάθλους της ομάδας που ήταν στο γήπεδο ως φιλοξενούμενοι. Οι διαδικασίες θα ανακοινωθούν στην αρχή της εβδομάδας", ανέφερε η Μονακό μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, λίγο μετά το φινάλε του αγώνα...

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΟ "DERBY DELLA CAPITALE"

Το ντέρμπι της "αιώνιας πόλης" μεταξύ της Λάτσιο και της Ρόμα δεν προσέφερε πολύ μεγάλες συγκινήσεις και έμεινε στο 0-0, ωστόσο μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Εντός γηπέδου ήταν η ομάδα του Κώστα Μανωλά που έκλεψε την παράσταση έχοντας δύο δοκάρια και τον Έντιν Τζέκο μοιραίο με την τριπλή χαμένη του ευκαιρία στις καθυστερήσεις (στη μία από τις τρεις ευκαιρίες που είχε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι) ενώ στις εξέδρες εκείνη που έλαμψε ήταν η Μπεατρίτσε Μαρία "Μπέμπε" Βίο. Ο λόγος για την 21χρονη Ιταλίδα ξιφομάχο σε αναπηρικό καροτσάκι που έχει χαρίσει σπουδαίες διακρίσεις στη χώρα της τα τελευταία χρόνια (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 και το 2016, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015 και το 2017, παραολυμπιονίκης το 2016), η οποία είδε διά ζώσης το μεγάλο ντέρμπι και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον ιστορικό καπιτάνο των "τζαλορόσι", Φραντσέσκο Τότι.

Η τρομερή αφιέρωση του Σίλβα, η αποζημίωση για την 7άρα και η επική γκριμάτσα του Λεμπρόν
Η τρομερή αφιέρωση του Σίλβα, η αποζημίωση για την 7άρα και η επική γκριμάτσα του Λεμπρόν

META ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΤΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ;

Ο Λεμπρόν Τζέιμς "έγραψε" το 20ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του στα πλέι οφ με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ απέναντι στους Πέισερς, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους πρωταθλητές NBA 2016 και περσινούς φιναλίστ αφού γνώρισαν βαριά ήττα με 98-80 μέσα στο σπίτι τους. Η ήττα αυτή μάλιστα ήταν ιστορική για τον "Βασιλιά" αφού δεν είχε χάσει ποτέ στην καριέρα του πρεμιέρα NBA Playoffs ενώ μετρούσε 21 σερί νίκες σε Α' Γύρους NBA Playoffs από το 2012 κι έπειτα. Αναμενόμενο λοιπόν μετά από όλα αυτά να είναι "σκασμένος" και να χαρίζει τέτοιες εντυπωσιακές γκριμάτσες στο φακό κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Quicken Loans Arena...

News 24/7

24MEDIA NETWORK