Τόσα "τσέπωσε" ο Ραϊόλα από την πώληση Πογκμπά!

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Τζουζέπε Μαρότα, αποκάλυψε το συνολικό κόστος της μετακίνησης του Πογκμπά στην ManUtd αλλά και το ποσό-ρεκόρ που κέρδισε ο Μίνο Ραϊόλα!

Τόσα "τσέπωσε" ο Ραϊόλα από την πώληση Πογκμπά!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε σχεδόν... τσάμπα τον Πογκμπά στην Γιουβέντους παίρνοντας μόνο 1.500.000 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο όμως τέσσερα χρόνια αργότερα η ίδια ομάδα χρειάστηκε να... ξηλωθεί και να πραγματοποιήσει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου για να ντύσει ξανά στα κόκκινα τον Γάλλο άσο.

Το εντυπωσιακό όμως στο τεράστιο αυτό deal στο οποίο πήραν μέρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Πογκμπά δεν ήταν τα χρήματα που προσέφεραν οι "κόκκινοι διάβολοι" στην "βέκια σινιόρα" για να την δελεάσουν αλλά για αυτά που κατέληξαν στην τσέπη του... Μίνο Ραϊόλα!

Τόσα "τσέπωσε" ο Ραϊόλα από την πώληση Πογκμπά!

Ο Ιταλός μάνατζερ πίεσε υπερβολικά προκειμένου να γίνει η μεταγραφή και τελικά δικαιώθηκε αφού καρπώθηκε το 20% του συνολικού ποσού, με τον Μπέπε Μαρότα να παραδέχεται κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Γιουβέντους πως αυτό το ποσό είναι της τάξης των 27.000.000 ευρώ!

"Υπογράψαμε τον Πογκμπά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος του συμβολαίου του για ένα ποσό γύρω στο 1.500.000 ευρώ για να εμποδίσουμε τον αγγλικό σύλλογο να ξεκίνησει μία νομική διαδικασία που θα μας καθυστερούσε να τον δηλώσουμε", δήλωσε αρχικά ο γενικός διευθυντής των "μπιανκονέρι", και συνέχισε:

Τόσα "τσέπωσε" ο Ραϊόλα από την πώληση Πογκμπά!

"Μετά από τέσσερα χρόνια στην Γιουβέντους, αποφάσισε να γυρίσει στην Αγγλία. Ήθελε πάση θυσία να επιστρέψει και δεν ήταν μόνο τα χρήματα. Θα μπορούσαμε και εμείς να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις του αλλά αυτό θα δημιουργούσε γκρίνια στα αποδυτήρια.

Η πώλησή του στην Γιουνάιτεντ μας έφερε κέρδος 105.000.000 ευρώ μαζί με 5.000.000 ευρώ ως μπόνους, που ενεργοποιείται αν υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή πουληθεί για πάνω από 50.000.000 ευρώ.

Τόσα "τσέπωσε" ο Ραϊόλα από την πώληση Πογκμπά!

Αυτό μας οδηγεί σε ένα κέρδος 95.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.000.000 πήγαν στον Μίνο Ραϊόλα και στην εταιρία του. Τα καθαρά μας κέρδη από την πώληση του Πογκμπά ανέρχονται σε 72.000.000 ευρώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK