Μένει η τιμωρία του Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί παραμένει εκτός ποδοσφαίρου όπως αποφάσισε το CAS. Διαβάστε γιατί.

Μένει η τιμωρία του Πλατινί
Πλατινί

Το CAS διατήρησε την ποινή της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA και ο Μισέλ Πλατινί θα μείνει τουλάχιστον 90 ημέρες εκτός προεδρικού θώκου της UEFA, εξαιτίας του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται.

Ο Γάλλος είχε απευθυνθεί στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την άρση της ποινής, η οποία αφορά υπόθεση πληρωμής 1.700.000 ευρώ στον Γάλλο από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης του κόσμου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά αφορούν την εργασία του ως σύμβουλος της FIFA μεταξύ 1998 και 2001 και πως τα ζήτησε με καθυστέρηση εννέα ετών, θεωρώντας ότι έχει προφορικό συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, κάτι που έχει νομική ισχύ στην Ελβετία.

Το δικαστήριο της Λοζάνης έκρινε ότι πρέπει να παραμείνει η ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες, ωστόσο αποφάσισε ότι η FIFA δεν μπορεί να την επεκτείνει.

Το Δικαστικό Επιμελητήριο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για την υπόθεση εντός Δεκεμβρίου (ίσως και την επόμενη εβδομάδα) και θα κρίνει αθώους ή ενόχους τους Πλατινί και Μπλάτερ.

Η ποινή του Πλατινί ισχύει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου και η FIFA υποστηρίζει ότι μέχρι τότε δεν θα λάβει υπόψη της την υποψηφιότητά του για την προεδρία της στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εμπλοκή Μπλάτερ σε σκάνδαλο 92.000.000 ευρώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK