Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ για τη "Χρυσή Μπάλα"

Η FIFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψηφίους για τη φετινή "Χρυσή Μπάλα".

Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ για τη "Χρυσή Μπάλα"
Μέσι-Ρονάλντο-Νεϊμάρ-Χρυσή Μπάλα

Η FIFA ανακοίνωσε την τελική τριάδα υποψηφίων για τη " Χρυσή Μπάλα" και όπως αναμενόταν σε αυτήν περιλαμβάνεται ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και συμπληρώνεται από τον Νεϊμάρ.

Οι τρεις σούπερ σταρ θα διεκδικήσουν την κορυφαία ατομική διάκριση στο ποδόσφαιρο, στο γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη στις 11 Ιανουαρίου.

Οι δύο κάτοχοι των τελευταίων επτά βραβείων έχουν καταρρίψει για ακόμα ένα έτος κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος και αναπόφευκτα βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ στα προγνωστικά ο Νεϊμάρ έδινε "σκληρή" μάχη με τον Λουίς Σουάρες για την τελευταία θέση του διαγωνισμού.

Πλην του Σουάρες, εκτός μάχης τέθηκαν οι Σέρχιο Αγκουέρο, Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά, Κέβιν ντε Μπρούινε, Εντέν Αζάρ, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Αντρές Ινιέστα, Τόνι Κρόος, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Χαβιέρ Μαστσεράνο, Τόμας Μίλερ, Μάνουελ Νόιερ, Πολ Πογκμπά, Ιβάν Ράκιτιτς, Άριεν Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκες, Αλέξις Σάντσες, Γιάγια Τουρέ και Αρτούρο Βιδάλ.

Οι τρεις "εκλεκτοί"

Λιονέλ Μέσι: Τα λόγια για τον Αργεντινό περιττεύουν. Παρότι τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ για δύο μήνες, πρόλαβε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στο περσινό τρεμπλ και με τα συνεχή γκολ, να θεσπίσει νέα ρεκόρ σκοραρίσματος. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 48 φορές με Μπαρτσελόνα και Αργεντινή (κανείς δεν έχει περισσότερα γκολ), έχει μοιράσει 23 ασίστ (περισσότερες από κάθε άλλον), διαθέτει ήδη τις περισσότερες "Χρυσές Μπάλες" από κάθε άλλον συνάδελφό του (4) και θέλει να σπάσει το σερί του Ρονάλντο.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια ετοιμάζεται να παραδώσει τα σκήπτρα του, αφού προβάλει ως αουτσάιντερ απέναντι στον Μέσι. Φέτος καθιερώθηκε στην κορυφή των σκόρερ του Champions League, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και έκλεισε τη σεζόν με εκπληκτικό τρόπο. Η τρέχουσα σεζόν, όμως, δεν άρχισε με καλές προϋποθέσεις και ένα μίνι μπλακ άουτ ίσως του κοστίσει. Έχει προλάβει να σκοράρει 48 φορές με Ρεάλ και Πορτογαλία και να μοιράσει 13 ασίστ.

Νεϊμάρ: Στα 23 του, ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας πραγματοποιει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Ξεπέρασε τα 250 γκολ και μέσα στο 2015 μετράει ήδη 45 με σύλλογο και χώρα, εκ των οποίων τα 14 στη φετινή Primera Division της οποίας είναι πρώτος σκόρερ. Εν τη απουσία του τραυματία Μέσι ανέλαβε ηγετικό ρόλο στους Καταλανούς και όλα δείχνουν ότι θα παραλάβει κάποια στιγμή τη "σκυτάλη" από τους Μέσι - Ρονάλντο.

Τα υπόλοιπα βραβεία

Η FIFA ανακοίνωσε και τις υπόλοιπες τριπλέτες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στις γυναίκες, τη "Χρυσή Μπάλα" διεκδικούν η Κάρλι Λόιντ (ΗΠΑ, Χιούστον Ντας), η Άγια Μιγιάμα (Ιαπωνία, Οκαγιάμα Γιουνόγκο Μπέλε) και η Σίλια Σάσιτς (Γερμανία, Φρανκφούρτη).

Στους προπονητές, για τον τίτλο του κορυφαίου το 2015 ερίζουν οι Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν), Λουίς Ενρίκε (Μπαρτσελόνα) και Χόρχε Σαμπαόλι (εθνική Χιλής).

Στο γυναικείο ποδόσφαιρο, υποψήφια είναι η Τζιλ Έλις (εθνική ΗΠΑ), ο Μαρκ Σάμπσον (εθνική Αγγλίας) και ο Νόριο Σασάκι (εθνική Ιαπωνίας).

Το γκολ της χρονιάς

Το βραβείο "Πούσκας" για το γκολ της χρονιάς διεκδικούν τα τέρματα που σημείωσαν οι Αλεσάντρο Φλορέντζι (Ρόμα εναντίον της Μπαρτσελόνα), Γουεντέλ Λίρα (Γκοϊανέσια εναντίον της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα εναντίον Αθλέτικ Μπιλμπάο).

Αλεσάντρο Φλορέντσι:

Γουεντέλ Λίρα:

Λιονέλ Μέσι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι ψήφισαν Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Πογέτ

Ρονάλντο: "Ο Μέσι θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK