Η συγκλονιστική φωτογραφία της Άτλας για τον Μάρκες

Ο Ράφαελ Μάρκες έβαλε τέλος σε μία καριέρα 22 ετών φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Άτλας, που έφτιαξε ένα φανταστικό πορτρέτο παρουσιάζοντας τον όπως είναι το ψευδώνυμο του. Αυτοκράτορα (photos&video)!

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Άτλας για τον Μάρκες
Rafael Marquez

Μόλις στα 17 του χρόνια ο Ράφαελ Μάρκες αγωνίστηκε για πρώτη φορά φορώντας τα φανέλα της Άτλας από το Μεξικό. Προερχόταν από τις ακαδημίες του συλλόγου και ήταν όνειρο του να παίξει με την πρώτη ομάδα. Εκεί παρέμεινε για τρία χρόνια, για να πάρει μεταγραφή το 1999 στην Μονακό.

Μάλιστα οι σκάουτ της γαλλικής ομάδας είχαν πάει στο Κόπα Αμέρικα για να δουν τον Πάμπλο Κοντρέρας (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός), αλλά ξεχώρισαν τελικά τον μελλοντικό ηγέτη του Μεξικού. Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία.

Μπαρτσελόνα, Ρεντ Μπουλς, Λεόν, Βερόνα και ξανά Άτλας για τον επίλογο της καριέρας του. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) η ομάδα του νίκησε 1-0 την Τσίβας του Άλαν Πουλίδο σε μία σεζόν που και οι δυο ομάδες δεν τα πηγαίνουν καλά.

Ο Ράφαελ Μάρκες όμως αποθεώθηκε από τον κόσμο που του έφτιαξε ένα τρομερό κορεό και πλέον ελπίζει πως θα κληθεί μία ακόμα φορά στην εθνική του ομάδα, ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αν συμβεί, τότε θα μετρήσει πέντε παρουσίες σε παγκόσμια κύπελλα και θα μπει στην ξεχωριστή λίστα με τους Αντόνιο Καρβαχάλ (Μεξικό), Λόταρ Ματέους (Γερμανία) και Τζίτζι Μπουφόν (Ιταλία).

Η Άτλας ανέβασε στα social media ένα καταπληκτικό πορτρέτο για τον 39χρονο αμυντικό, παρουσιάζοντας τον ως... αυτοκράτορα (είναι το ψευδώνυμο του) και αντί για παράσημα, έχει τις ομάδες που έχει παίξει.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου ελπίζουν πως ο επίλογος σε εθνικό επίπεδο θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK