Μοναδικό VIDEO αφιέρωμα της UEFA στην "Ανακωχή των Χριστουγέννων"

Με ένα εκπληκτικό VIDEO αφιέρωμα, η UEFA, με τη βοήθεια των Μπόμπι Τσάρλτον, Γουέιν Ρούνεϊ και Γκάρεθ Μπέιλ κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την "Ανακωχή των Χριστουγέννων", που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μοναδικό VIDEO αφιέρωμα της UEFA στην "Ανακωχή των Χριστουγέννων"
© AP PHOTO/VIRGINIA MAYO

Έναν αιώνα πριν και ενώ ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεσπάσει, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα, Γερμανοί και Βρετανοί στρατιώτες άρχισαν να ανταλλάσσουν γιορτινές ευχές και τραγούδια ανάμεσα στα χαρακώματά του Δυτικού Μετώπου.

Μάλιστα, ανήμερα των Χριστουγέννων το πεδίο της μάχης μετατράπηκε σε χώρο παιχνιδιού, οι εχθροί πέταξαν στην άκρη τα όπλα τους και σε πολλές περιπτώσεις συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τις εκτεταμένες ανεπίσημες εκεχειρίες που έλαβαν χώρα στο Δυτικό Μέτωπο το 1914 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η UEFA ετοίμασε ένα μοναδικό VIDEO αφιέρωμα σε αυτή τη συμβολική στιγμή ανθρωπισμού και ειρήνης μέσα σε μία από τις πιο βίαιες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Μοναδικό VIDEO αφιέρωμα της UEFA στην "Ανακωχή των Χριστουγέννων"

Στο VIDEO συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Γκάρεθ Μπέιλ αλλά και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, οι οποίοι διαβάζουν αποσπάσματα από τα γράμματα των στρατιωτών που έδωσαν τη δική τους μάχη στον πόλεμο.

Δείτε το VIDEO εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK