Μπλάτερ: "Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη"

Ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ σε αντίθεση με τα προηγούμενα λεγόμενα του, ανέλαβε την ευθύνη για το σκάνδαλο που ξέσπασε με την διαφθορά και το "ξέπλυμα" χρήματος -το οποίο στιγμάτισε το ποδόσφαιρο- στο πλαίσιο του 65ου ετησίου συνεδρίου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στην Ζυρίχη.

Μπλάτερ: "Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη"

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του, τονίζοντας πως το φταίξιμο βαραίνει εκείνον, ωστόσο μοιράστηκε την ευθύνη με όλους τους αρμόδιους παρευρέθηκαν στο ετήσιο συνέδριο και παράλληλα τόνισε πως για να εξυγιανθεί η παγκόσμια ομοσπονδία πρέπει όλες οι ομοσπονδίες να αναλάβουν δράση.

Παράλληλα είπε μία ατάκα που θα συζητηθεί, καθώς ανέφερε πως όλος αυτός ο ντόρος εκτυλίχθηκε τρεις μέρες πριν τις εκλογές, αναφερόμενος προφανώς σε σκοπιμότητα.

"Είμαι υπεύθυνος για ότι συνέβη αλλά πρέπει να μοιραστώ την ευθύνη και με όλη την αρμόδια επιτροπή. Αυτοί που απέτυχαν, δεν είναι η πρώτη φορά που ατομικά που δεν εκπροσώπησαν σωστά τις ομοσπονδίες τους. Η FIFA έχει δημιουργήσει κοινότητες για να ελέγχει τι συμβαίνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό είναι απίθανο. Τόσα εκατομμύρια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι απίθανο να ελέγχεις τα πάντα. Ο πρόεδρος προσπαθεί να διευθύνει το κυβερνών σχήμα του ποδοσφαίρου.

"Η FIFA δεν μπορεί να βολιδοσκοπεί τον καθένα, αλλά οι ομοσπονδίες οφείλουν να το κάνουν. Πρέπει να το καταλάβουμε. Δεν θέλω να μιλήσω για σύμπτωση αλλά όλο αυτό συνέβη τρεις μέρες πριν τις εκλογές, όπως και να έχει όμως πρέπει να το σκεφτούμε. Δεν μπορούν όλοι να έχουν ηθική συμπεριφορά αφού ζούμε σε ένα κόσμο πολύ μεγάλο που είναι απίθανο να ελεγχθεί".

Τέλος έδωσε το σύνθημα για εξάλειψη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ενώ παραδέχτηκε πως η FIFA πλέον λειτουργεί ως κερδοσκοπικός οργανισμός και πως όλα αυτό πρέπει να αλλάξει συλλήβδην: "Η FIFA έχει μετατραπεί σε εταιρία. Δεν είναι ένας οργανισμός ψαρέματος ή κολύμβησης. Έχει επέλθει ένα βαθύ σκοτάδι στο οποίο απαιτείται η συλλογική κατανόηση και σύμπραξη απ' όλους τους προέδρους των ομοσπονδιών".

Διαβάστε ακόμη:

Διαδηλωτές στο συνέδριο της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK