Μπλάτερ: "Ο Πλατινί είναι ειλικρινής"

Ο Ζεπ Μπλάτερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον... συγκατηγορούμενό του, Μισέλ Πλατινί, και αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του.

Μπλάτερ: "Ο Πλατινί είναι ειλικρινής"
Πλατινί-Μπλάτερ

Αλλαγή πλεύσης για τον Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος με συνέντευξή του στήριξε την υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί για την προεδρία της FIFA, ενώ αποκάλυψε ότι βρέθηκε ένα βήμα από τον θάνατο, στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα 90 μερών μαζί με τον ομόλογό του της UEFA για τη συναλλαγή που φέρεται να είχαν το 2011 με χρήματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μίλησε στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο "RTS" για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της FIFA.

"Ο Μισέλ Πλατινί είναι ειλικρινής. Υπήρχε μια συμφωνία, που προκύπτει και από τους κανονισμούς της FIFA, ότι ένα συμβόλαιο μπορεί να είναι ρητό ή προφορικό. Είχαμε ένα προφορικό συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο εργασίας", δήλωσε ο 79χρονος Μπλάτερ για τα 1.700.000 ευρώ που παρέδωσε στον Πλατινί τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2011.

Ο Πλατινί ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την αμοιβή του για την περίοδο 1998-2001, όταν εργάστηκε ως σύμβουλος του Μπλάτερ, εξήγηση που μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει τον Δικαστικό Θάλαμο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA.φ

"Εάν επιστρέψει, θα εκλεγεί. Και τότε, θα επιστρέψω και εγώ", πρόσθεσε ο Μπλάτερ.

Εν συνεχεία, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του, έχοντας νοσηλευτεί για έξι μέρες την προηγούμενη εβδομάδα με συμπτώματα στρες.

"Ήμουν μεταξύ των αγγέλων που τραγουδούσαν και του διαβόλου που άναβε φωτιά, αλλά στο τέλος τραγούδησαν οι άγγελοι. Ήμουν κοντά στον θάνατο. Κάποια στιγμή, το σώμα λέει 'όχι, αρκετά'".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απορρίφθηκε η έφεση Μπλάτερ - Πλατινί

Κρίση πανικού ο Μπλάτερ

Μπλάτερ: "Ο Πλατινί κρύβεται πίσω από όλα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK