Μπλάτερ: "Στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό"

Ο Ζεπ Μπλάτερ αρνήθηκε να παραιτηθεί άμεσα και τόνισε ότι δεν κατηγορείται για κάτι σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μπλάτερ: "Στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό"

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό "Bunte", εξηγώντας ότι δεν κατηγορείται για τίποτα μέχρι στιγμής και ότι έχει καταδικαστεί από Τύπο και φιλάθλους άδικα.

Ο Ελβετός παράγοντας βρίσκεται στο στόχαστρο δύο διαφορετικών ερευνών περί διαφθοράς στη FIFA, από την ελβετική εισαγγελία και από το FBI.

Προ ημερών, οι βασικοί χορηγοί της Ομοσπονδίας ζήτησαν την άμεση αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένες νέες εκλογές στον οργανισμό.

Παρ' όλα αυτά, έχει απάντηση για όλα: "Πρόκειται για έρευνα και όχι κατηγορητήριο. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, έχω καταδικαστεί δίχως όμως να υπάρχουν αποδείξεις πως από την πλευρά μου έχω κάνει κάτι το επιλήψιμο".

"Αυτό είναι σκανδαλώδες, αλλά είμαι μια χαρά. Παραμένω πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και εξακολουθώ να δουλεύω καλά. Σας διαβεβαιώ πως θα αποσυρθώ στις 26 Φεβρουαρίου του 2016".

"Τότε θα τελειώσω τη θητεία μου, ούτε μια μέρα νωρίτερα. Από εκεί και πέρα θα έχουμε έναν εξίσου καλό πρόεδρο. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα παλέψω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, θα το κάνω για μένα και για το καλό όλου του οργανισμού".

"Είμαι πεπεισμένος πως το κακό θα βγει στο φως και ότι αυτό που θα θριαμβεύσει θα είναι το καλό".

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ