Μπλάτερ: "Στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό"

Ο Ζεπ Μπλάτερ αρνήθηκε να παραιτηθεί άμεσα και τόνισε ότι δεν κατηγορείται για κάτι σε συνέντευξη που παραχώρησε.

ZURICH, SWITZERLAND - JULY 20: Comedian Simon Brodkin (not pictured) throws cash at FIFA President Joseph S. Blatter during a press conference at the Extraordinary FIFA Executive Committee Meeting at the FIFA headquarters on July 20, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
Μπλάτερ GETTY IMAGES

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό " Bunte", εξηγώντας ότι δεν κατηγορείται για τίποτα μέχρι στιγμής και ότι έχει καταδικαστεί από Τύπο και φιλάθλους άδικα.

Ο Ελβετός παράγοντας βρίσκεται στο στόχαστρο δύο διαφορετικών ερευνών περί διαφθοράς στη FIFA, από την ελβετική εισαγγελία και από το FBI.

Προ ημερών, οι βασικοί χορηγοί της Ομοσπονδίας ζήτησαν την άμεση αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένες νέες εκλογές στον οργανισμό.

Παρ' όλα αυτά, έχει απάντηση για όλα: "Πρόκειται για έρευνα και όχι κατηγορητήριο. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, έχω καταδικαστεί δίχως όμως να υπάρχουν αποδείξεις πως από την πλευρά μου έχω κάνει κάτι το επιλήψιμο".

"Αυτό είναι σκανδαλώδες, αλλά είμαι μια χαρά. Παραμένω πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και εξακολουθώ να δουλεύω καλά. Σας διαβεβαιώ πως θα αποσυρθώ στις 26 Φεβρουαρίου του 2016".

"Τότε θα τελειώσω τη θητεία μου, ούτε μια μέρα νωρίτερα. Από εκεί και πέρα θα έχουμε έναν εξίσου καλό πρόεδρο. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα παλέψω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, θα το κάνω για μένα και για το καλό όλου του οργανισμού".

"Είμαι πεπεισμένος πως το κακό θα βγει στο φως και ότι αυτό που θα θριαμβεύσει θα είναι το καλό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK