Νέα διάκριση για Νικοπολίδη

Στην 56η θέση κατάταξης των κορυφαίων τερματοφυλάκων της 25ετίας βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης, σύμφωνα με την υπηρεσία IFFHS.

Νέα διάκριση για Νικοπολίδη
nikopolidis.jpg INTIME SPORTS

Η Ομοσπονδία Διεθνούς Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου, η οποία συγκεντρώνει λίστες από το 1987 και συνθέτει κατατάξεις παικτών και συλλόγων, στην προσπάθειά της να αναδείξει τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών, χώρισε τους ποδοσφαιριστές ανά περίοδο.

Από το 1987 μέχρι και σήμερα, επικεφαλής της ψηφοφορίας είναι ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με 2ο τον Ισπανό Ίκερ Κασίγιας, νικητή του ετήσιου βραβείου του κορυφαίου τερματοφύλακα τα τελευταία 5 χρόνια. Το βάθρο συμπληρώνει ο Ολλανδός Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

Ο πρώην διεθνής άσος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βρίσκεται στην 56η θέση της συνολικής κατάταξης σε αυτό το τέταρτο του αιώνα, με 24 βαθμούς, όσους έχει ο Ιταλός Κρίστιαν Αμπιάτι της Μίλαν και ο βετεράνος Νορβηγός Έρικ Θόρστβεντ.

Ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού βρίσκεται ψηλότερα από ορισμένους πολύ γνωστούς τερματοφύλακες του παρόντος και του παρελθόντος, όπως οι Ρενέ Άντλερ, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, Μπραντ Φρίντελ, Κάρλος Ρόα, Αντρές Παλόπ, Μάρκος, Εουρέλιο Γκόμες, Στέφαν Κλος, Τίμο Χίλντεμπραντ, Άντι Γκόραμ, Αντρέας Ίσακσον, Μπογκντάν Στελέα και Ρενέ Χιγκίτα.

Οι κορυφαίοι των τελευταίων 25 ετών

1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία) 245

2. Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία) 233

3. Έντβιν φαν ντερ Σαρ (Ολλανδία) 201

4. Πέτερ Σμάιχελ (Δανία) 179

5. Πετρ Τσεχ (Τσεχία) 172

6. Όλιβερ Καν (Γερμανία) 162

7. Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ (Παραγουάη) 146

8. Άντονι Θουμπιθαρέτα (Ισπανία) 132

- Βάλτερ Τζένγκα (Ιταλία) 132

10. Κλαούντιο Ταφαρέλ (Βραζιλία) 130

News 24/7

24MEDIA NETWORK