Νέες κατηγορίες για 16 αξιωματούχους της FIFA

Το Δικαστήριο των ΗΠΑ γνωστοποίησε ακόμη 16 ονόματα αξιωματούχων της FIFA, τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή στο σκάνδαλο διαφθοράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Νέες κατηγορίες για 16 αξιωματούχους της FIFA

Ακόμη 16 αξιωματούχοι της FIFA προστέθηκαν στο κατηγορητήριο για την υπόθεση διαφθοράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι κατηγορούμενοι είναι εν ενεργεία ή πρώην μέλη των Ομοσπονδιών Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής & Καραϊβικής (CONCACAF) και Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Όλοι κατηγορούνται για υποθέσεις εκβιασμών, ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος, έχοντας δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο την τελευταία 25ετία άντλησε περισσότερα από 200.000.000 ευρώ σε δωροδοκίες που σχετίζονται με το διεθνές ποδόσφαιρο.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (3/12) είχαν γίνει γνωστά τα ονόματα δύο νέων συλληφθέντων. O λόγος για τους Αλφρέντο Χάουιτ της Ομοσπονδίας της Ονδούρας που είναι πρόεδρος της CONCACAF και τον Χουάν Άνχελ Ναπούτ της Ομοσπονδίας της Παραγουάης που είναι πρόεδρος της CONMEBOL.

Εκτός των δύο δυνατών ονομάτων, στο νέο κατηγορητήριο συγκαταλέγονται μέλη του τμήματος Μάρκετινγκ της FIFA και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Εκτός των Χάουιτ και Ναπούτ, κατηγορούμενοι είναι οι Αριέλ Αλβαράδο, Ραφαέλ Καγέχας, Μπράιαν Χιμένες, Ραφαέλ Σαλγκέρο, Έκτορ Τρουχίγιο, Ρεϊνάλντο Βάσκες, Μανουέλ Μπούργα, Κάρλος Τσάβες, Λουίς Τσιριμπόγκα, Μάρκο Πόλο ντελ Νέγκρο, Εντουάρντο Ντελούκα, Χοσέ Λουίς Μέισνερ, Ρόμερ Οσούνα και Ρικάρντο Τεϊσέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο συλλήψεις αξιωματούχων της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK