Ο νεότερος ξένος της Serie A παράτησε το χρυσάφι των Κινέζων!

Την ώρα που η Κίνα δελεάζει με αμύθητα ποσά Ευρωπαίους παίκτες, ο νεότερος ξένος όλων των εποχών στη Serie A άντεξε μόλις τέσσερις μήνες στην ασιατική χώρα και γύρισε Ευρώπη!

Ο νεότερος ξένος της Serie A παράτησε το χρυσάφι των Κινέζων!

Είναι μόλις 31 ετών όμως το βιογραφικό του είναι τεράστιιο και σε μερικές δεκαετίες από τώρα που θα μιλάει στα εγγόνια του για την ποδοσφαιρική του καριέρα θα μπορεί να τους λέει με καμάρι πως μεταξύ άλλων φόρεσε τις φανέλες των Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Φιορεντίνα, Πάρμα, Λέτσε, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Παρτίζαν.

Η αναφορά γίνεται για τον Βαλερί Μποζίνοφ, με τον Βούλγαρο επιθετικό με τα πάνω από 100 επίσημα τέρματα στην επαγγελματική καριέρα του και τον τίτλο του "νεότερου ξένου που έχει αγωνιστεί ποτέ στη Serie A" (στα 15 του χρόνια!) να βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Ο νεότερος ξένος της Serie A παράτησε το χρυσάφι των Κινέζων!

Ο λόγος είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του και ουσιαστικά της επιστροφής του στην Ευρώπη αφού μετά από 4 μήνες στην δεύτερη κατηγορία της Κίνας με τη φανέλα της Meizhou Hakka (αποχώρησε πριν δύο εβδομάδες), υπέγραψε το Σάββατο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ελβετική Λωζάννη.

Στο διάστημα που βρέθηκε στην Κίνα πέτυχε 3 γκολ σε 12 συνολικά συμμετοχές (στα 909 λεπτά που αγωνίστηκε), με τον ίδιο να εκφράζει πάντως την ανακούφισή του για το γεγονός πως έφυγε από την ασιαστική χώρα, παρότι απολάμβανε ηγεμονικούς μισθούς!

Ο νεότερος ξένος της Serie A παράτησε το χρυσάφι των Κινέζων!

"Είμαι ευτυχισμένος που θα παίξω στην Ελβετία. Το όνειρό μου ήταν να επιστρέψω στην Ευρώπη καθώς δεν κατάφερα να προσαρμοστώ, να ζήσω και να δουλέψω στην Κίνα. Πήγα εκεί για τα χρήματα και πήρα πάρα πολλά, ξέροντας ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να κερδίσω αυτά τα χρήματα σε άλλο μέρος.

Θεωρώ πως η Λωζάννη είναι η ιδανική επιλογή για μένα. Δεν περίμενα να βρω τόσο γρήγορα ομάδα. Είχα προσφορές από Τουρκία, Ουγγαρία, Ρωσία και Ντουμπάι αλλά η Λωζάννη είναι το καλύτερο κλαμπ με το οποία θα μπορούσα να συμφωνήσω", τόνισε ο Μποζίνοφ, ο οποίος θα έχει αρκετή δουλειά καθώς βρίσκει τη νέα του ομάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Ελβετίας.

O ΒΑΛΕΡΙ ΜΠΟΖΙΝΟΦ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ SERIE A:

News 24/7

24MEDIA NETWORK