Ο Πούτιν στηρίζει Μπλάτερ και επιτίθεται σε ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ότι ανακατεύονται πέραν της δικαιοδοσίας τους με τη σύλληψη αξιωματούχων της FIFA.

Ο Πούτιν στηρίζει Μπλάτερ και επιτίθεται σε ΗΠΑ
© FIFA VIA GETTY IMAGES

"Αυτή είναι μία ακόμη καταφανής προσπάθεια (των Ηνωμένων Πολιτειών) να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως οι συλλήψεις ήταν μία "σαφής προσπάθεια" να εμποδιστεί η επανεκλογή του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, και πως ο τελευταίος έχει την υποστήριξη της Ρωσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας που το 2018 θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τη "σκιά" της διαδικασίας ανάθεσης του 2010 που ερευνούν οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές.

"Χωρίς να μπαίνουμε στις λεπτομέρειες των κατηγοριών, πρόκειται ξεκάθαρα για άλλη μία παράνομη εφαρμογή του αμερικανικού δικαίου εκτός των (σ.σ. αμερικανικών) συνόρων".

"Καλούμε ξανά την Ουάσινγκτον να σταματήσει τις προσπάθειες να αποδώσει δικαιοσύνη πολύ έξω από τα σύνορά της ακολουθώντας τις δικές τις νομικές διαδικασίες και να ακολουθήσει τις γενικώς αποδεκτές διεθνείς νομικές διαδικασίες", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Οι χορηγοί απειλούν την FIFA

Τα ελληνικά tweets για τον Μπλάτερ

FIFPro: "Το ποδόσφαιρο μαστίζεται από σκάνδαλα που καταλήγουν στην καρδιά της FIFA"

Ζητούν να ακυρωθεί η ποινή του Σουάρες

News 24/7

24MEDIA NETWORK