"Ο Σαλμάν βαρύνεται με συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!"

Ο Σεϊχης Σαλμάν βρίσκεται στο στόχαστρο οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαχρέιν.

"Ο Σαλμάν βαρύνεται με συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!"

Κόλαφος είναι για τον Σεϊχης Σαλμάν η επιστολή που απέστειλε την Τρίτη στον προσωρινό πρόεδρο της FIFA Ισά Χαγιάτου οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαχρέιν.

Ο ασιάτης παράγοντας, που έχε θητεύσει επί σειρά ετών στην προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μπαχρέιν (τώρα είναι επικεφαλής της ασιατικής συνομοσπονδίας), δέχεται κατηγορίες ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη χώρα του στην οποία φαίνεται να έχει παίξει σκοτεινό ρόλο.

Η "The Americans for Democracy and Human Rights in Bahrain" αναφέρει ότι ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μπαχρέιν ο Σαλμάν βοήθησε στο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα αθλητών που είχαν πάρει μέρος σε διαδηλώσεις για τη δημοκρατία στο Μπαχρέιν το 2011. Οι αθλητές αυτοί, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και ποδοσφαιριστές, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν.

"Τιμωρήθηκαν περισσότεροι από 150 αθλητές από το Μπαχρέιν. Η κυβέρνηση της χώρας δημιούργησε αρμόδια επιτροπή με τη βοήθεια της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν και προχώρησε σε σε συλλήψεις" τονίζεται επίσης στην επιστολή (μπορείτε να την δείτε εδώ)

Ο Σαλμάν, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, διαψεύδει όλα τα παραπάνω και κατηγορεί τα αγγλικά, κυρίως, media για στοχοποίηση. "Δεν είμαι ακόμα υποψήφιος" τόνισε σε δική του επιστολή που έστειλε στην ασιατική συνομοσπονδία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK