Οι Κινέζοι έβαλαν το στόχο: να πάρουν Μουντιάλ το 2050!

Η ποδοσφαιρική Κίνα βρίσκεται στα... πάνω της με σπουδαίες μεταγραφές παικτών από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ωστόσο έχει έναν απώτερο σκοπό. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Οι Κινέζοι έβαλαν το στόχο: να πάρουν Μουντιάλ το 2050!

Εδώ και έναν χρόνο οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Κίνας "χτυπούν" -με τις ευλογίες της κυβέρνησης της χώρας- αρκετά "βαριά" ονόματα που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της "Γηραιάς Ηπείρου" και χάρη σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανούνται προσπαθούν σιγά σιγά να δώσουν αίγλη και πρεστίζ στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Πίσω όμως από την επιθυμία αυτή κρύβεται και ένας άλλος μεγαλύτερος στόχος που έχουν στη "χώρα του μεταξιού" και ο οποίος είναι εθνικός: να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να φτιαχνούν οι πρωταθλητές των επόμενων γενιών που θα φτάσουν κάποια στιγμή στο σημείο να διεκδικήσουν την κορυφή του κόσμου.

Οι Κινέζοι έβαλαν το στόχο: να πάρουν Μουντιάλ το 2050!

Μέχρι στιγμής η Κίνα έχει δηλώσει "παρούσα" μόνο σε μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 2002 όπου έχασε και στα τρία ματς της φάσης των ομίλων), παρόλα η ποδοσφαιρικη και η πολιτική ηγεσία έχουν καταστρώσει ένα μακρόχρονο πλάνο και θεωρούν πως αν όλα πάνε κατ'ευχήν το 2050 η Κίνα θα είναι σε θέση να κατακτήσει το Μουντιάλ!

Το πλάνο της κυβέρνησης έχει ως εξής: να κατασκευαστούν 70.000 νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και να ανοίξουν 50.000 νέες ποδοσφαιρικές ακαδημίες, που θα είναι σε θέση να "σχηματίσουν" 50.000.000 νέους παίκτες μέχρι το 2025!

"Έχουμε μία συγκεκριμένη μέθοδο για να επιλέξουμε τα μελλοντικά ποδοσφαιρικά ταλέντα. Το να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρό μας δεν είναι τώρα πια απλά ένα όνειρο", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Wang Dengfeng, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος Xi Jinping ξεκαθάρισε ότι μέσα στις προτεραιότητές του είναι η κατάκτηση του τροπαίου του Μουντιάλ το 2050.

News 24/7

24MEDIA NETWORK