Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Με αφορμή τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του επιθετικού του Ολυμπιακού, Μπράουν Ιντέγε, μετά από το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, το Contra.gr σας θυμίζει μερικούς από τους πιο χαρακτηρισμούς πανηγυρισμούς ποδοσφαιριστών.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Σνιφάρισμα σε γραμμή, μάσκες, τούμπες, πιπίλες και άλλα πολλά έχουν σκαρφιστεί οι ποδοσφαιριστές, προκειμένου να πανηγυρίσουν κάποιο γκολ τους.

Το Contra.gr σας θυμίζει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά highlights, από τον Ροζέ Μιλά στον Μπεμπέτο κι από τον Μάριο Μπαλοτέλι στον Πολ Γκασκόιν.

Ο "ηλικιωμένος" Ετό

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Η πολυσυζητημένη αναφορά του Ζοζέ Μουρίνιο στην ηλικία του Σάμουελ Ετό δεν έμεινε αναπάντητη από τον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος πανηγύρισε παριστάνοντας τον... ηλικιωμένο ένα γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τότεναμ στις 8 Μαρτίου 2014.

Ο "μασκοφόρος" Φακούντο Σάβα

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Μπορεί να πέτυχε μόλις 6 γκολ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος κατά την διετή παραμονή του στη Φούλαμ, ωστόσο έμεινε αξέχαστος στους φίλους των "κότατζερς". Ο λόγος για τον Φακούντο Σάβα, ο οποίος κάθε φορά που έβρισκε δίχτυα έβγαζε από την κάλτσα του μια μάσκα του Ζορό. Μάλιστα, η εικόνα του Αργεντινού ως μασκοφόρου, έκανε το γύρο του κόσμου στις 27 Νοεμβρίου του 2002, όταν με τη φανέλα της Φούλαμ ήταν ο ήρωας στην αναμέτρηση με την Λίβερπουλ.

Ο χορός του Ροζέ Μιλά

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 στην Ιταλία, ο Ροζέ Μιλά βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές με τη φανέλα του Καμερούν και σε όλες κατευθύνθηκε προς το σημαιάκι του κόρνερ, όπου επιδείκνυε τις χορευτικές του ικανότητες.

Το... κήρυγμα του Τζίμι Μπούλαρντ

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Η Χαλ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 4-0 στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι τον Δεκέμβριο του 2008, με αποτέλεσμα ο τότε προπονητής της ομάδας Φιλ Μπράουν να σταματήσει τους ποδοσφαιριστές του πριν κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια για να τους τα... ψάλλει. Την επόμενη σεζόν, ο μέσος της ομάδας Τζίμι Μπούλαρντ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι οκτώ λεπτά πριν από το τέλος, χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του κόντρα στους "πολίτες" και έσπευσε να μιμηθεί τον προπονητή του, πανηγυρίζοντας με... κήρυγμα στους συμπαίκτες του.

"Στην καρέκλα του οδοντίατρου" με τον Γκασκόιν

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Αγγλία και Σκωτία τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Euro 1996, με τον Πολ Γκασκόιν να τρελαίνει κόσμο με τον πανηγυρισμό του. Ο άσος των "λιονταριών" σκόραρε και στη συνέχεια ξάπλωσε ανάσκελα στο έδαφος με τον πανηγυρισμό του να ονομάζεται "η καρέκλα του οδοντίατρου". Αυτό γιατί λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ορισμένοι παίκτες της Αγγλίας είχαν φωτογραφηθεί να τα πίνουν σε μπαρ του Χονγκ Κονγκ και ο τηλεοπτικός φακός είχε συλλάβει τους Γκασκόιν, Τέντι Σέριγχαμ τη στιγμή που τους... πότιζαν με ποτά, ενώ οι ίδιοι ήταν ξαπλωμένοι ανάσκελα.

To σήμα κατατεθέν του Φαμπρίτσιο Ραβανέλι

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Ο πανηγυρισμός με την μπλούζα στο κεφάλι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Φαμπρίτζιο Ραβανέλι από την εποχή όπου αγωνιζόταν στη Γιουβέντους. Η μεταγραφή του στην Μίντλεσμπρο τη σεζόν 1996-1997 έφερε τη νέα τότε μόδα στα βρετανικά γήπεδα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, με τους μιμητές του να αυξάνονται διαρκώς.

Οι τούμπες του Λούα Λούα

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Ο γνώριμος από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2007-2008 Λομάνα Λούα Λούα είναι γνωστός για τους πανηγυρισμούς του μετά τα γκολ που σημειώνει. Ο Κονγκολέζος έδειξε μερικές από τις... ακροβατικές ικανότητές του και κατά την παραμονή του στο "λιμάνι", αφού κάθε φορά που έβρισκε δίχτυα επιδιδόταν σε επιδείξεις... κωλοτούμπας, δίνοντας το δικό του σόου.

Το "why always me" του Μπαλοτέλι

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Ο Μάριο Μπαλοτέλι άναψε φωτιές με τον πανηγυρισμό του στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" τη σεζόν 2011-2012. Ο Ιταλός στράικερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους "πολίτες" στην αναμέτρηση που τελικά έληξε 6-1 υπέρ των φιλοξενούμενων, και πανηγύρισε το γκολ του, σηκώνοντας τη φανέλα του, για να αποκαλυφθεί το μπλουζάκι του με το μήνυμα: "Γιατί πάντα εγώ;", το οποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους επικριτές του.

Ο πανηγυρισμός νανούρισμα του Μπεμπέτο

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Ένας από τους πανηγυρισμούς που έχουν μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι χωρίς αμφιβολία αυτός του Μπεμπέτο. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στην αναμέτρηση της χώρας του κόντρα στην Ολλανδία, πανηγυρίζοντας εκτός από το γκολ του και την γέννηση του τρίτου παιδιού του, τρεις μέρες πριν από το παιχνίδι. Ο πανηγυρισμός - νανούρισμα έμεινε στην ιστορία, και ο μικρός ονόματι Ματέους είναι πλέον ενήλικος και αγωνίζεται στην Εστορίλ ακολουθώντας τα βήματα του μπαμπά του.

O Νταβίντ Ζινολά είναι... φέτες

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

"Ο Νταβίντ κουβαλάει πολύ λίπος", είχε δηλώσει ο Τζον Γκρέγκορι το 2001 για τον ποδοσφαιριστή του στην Άστον Βίλα, Νταβίντ Ζινολά. Ο Γάλλος κράτησε το στόμα του κλειστό αλλά δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε με τον δικό του τρόπο στον προπονητή του. Μόλις σκόραρε στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Ζινολά πανηγύρισε έξαλλα επιδεικνύοντας το γυμνασμένο σώμα του και περνώντας το μήνυμα που ήθελε.

Μπλάνκο, ο Ζορό

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών
INTIME SPORTS

Στην Αργεντινή ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε το παρατσούκλι "Ζούνγκουι", γι' αυτό και στους πανηγυρισμούς σχημάτιζε με προτεταμένο χέρι στον αέρα το αρχικό γράμμα "Ζ". Αυτό του έβαλε την ιδέα ερχόμενος στην Ελλάδα να κρύψει στην κάλτσα του μια μάσκα του Ζορό, την οποία έβγαλε και φόρεσε για να γιορτάσει ένα από τα πρώτα ελληνικά του γκολ στη Βέροια το Σεπτέμβρη του 2007, σχηματίζοντας παράλληλα στον αέρα με το δεξί του χέρι το "Ζ".

Κρεγκ Μπέλαμι όπως Τάιγκερ Γουντς...

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Αυτό που έμεινε από εκείνη την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ, εκτός της σπουδαίας πρόκρισης των "κόκκινων" στην προημιτελική φάση του Champions League 2006-07, ήταν ο πανηγυρισμός του Κρεγκ Μπέλαμι. Συγκεκριμένα, μετά από το γκολ του, ο Ουαλός μιμήθηκε παίκτη του γκολφ, "χτυπώντας" μπαλάκι με το μπαστούνι! Εξήγηση υπήρχε, αφού λίγες μέρες νωρίτερα ο Μπέλαμι είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Αγγλίας εξαιτίας του φερόμενου καυγά του με τον Γιον Αρνε Ρίισε, τον οποίο και χτύπησε -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- με μπαστούνι του γκολφ! Η είδηση δεν διαψεύστηκε, ούτε επιβεβαιώθηκε ποτέ, ενώ ο Μπέλαμι φρόντισε να "απαντήσει" με το γκολ του στο "Καμπ Νόου".

Η πιπίλα του Τότι

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Ο κλασικός πανηγυρισμός-πιπίλα του Φραντσέσκο Τότι κάθε φορά που πετυχαίνει κάποιο γκολ προέρχεται από τη λατρεία του για τον γιο του. Ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα κάθε φορά που σκοράρει χρησιμοποιεί ως πιπίλα τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού για να τιμήσει τον γιο του, τον Κριστιάν, που είδε το πρώτο φως στις 6 Νοεμβρίου 2005. Ο πανηγυρισμός-σήμα κατατεθέν έγινε γνωστός με τη φανέλα της Ρόμα, ωστόσο χαρακτηριστικός έχει μείνει αυτός με τη "σκουάντρα ατζούρα" κόντρα στην Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Αξίζει να σημειωθεί πως προτού έρθει στον κόσμο ο γιος του, ο 33χρονος Τότι φιλούσε τη βέρα του και ακολούθως έδειχνε τον ουρανό.

Τότι Νο2 - Ο κάμεραμαν

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Αξιοσημείωτος είναι και ο πανηγυρισμός του Φραντσέσκο Τότι σε ένα ντέρμπι με τη Λάτσιο στο "Ολίμπικο". Ο μεσοεπιθετικός των "τζιαλορόσι" σκόραρε κατά της "αιώνιας" αντιπάλου και έτρεξε προς το σημείο που βρισκόταν ένας από τους πολλούς cameramen του σταδίου. Ο "καπιτάνο" πήρε την κάμερα από τα χέρια του τεχνικού κι άρχισε να "τραβάει" πλάνα από τον κόσμο της Ρόμα που παραληρούσε στις εξέδρες. Όπως ήταν λογικό, για λίγα δευτερόλεπτα ο πολύπειρος Ιταλός κατάφερε να προκαλέσει πανικό στον τηλεοπτικό σταθμό που κάλυπτε τον αγώνα.

Ιβάν Καβιέδες ο... Spiderman

Football - Costa Rica v Ecuador - 2006 FIFA World Cup Germany - Group A - FIFA World Cup Stadium, Hamburg - 15/6/06
Ivan Kaviedes - Ecuador wears a mask as he celebrates scoring their third goal 
Mandatory Credit: Action Images / Alex Morton
Football - Costa Rica v Ecuador - 2006 FIFA World Cup Germany - Group A - FIFA World Cup Stadium, Hamburg - 15/6/06 Ivan Kaviedes - Ecuador wears a mask as he celebrates scoring their third goal Mandatory Credit: Action Images / Alex Morton ACTION IMAGES

Ο Spiderman των γηπέδων. Ο Ιβάν Καβιέδες είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στον Ισημερινό και ο πρώτος που πήρε μεταγραφή για να παίξει σε ομάδα της Ευρώπης. Στο ευρύ κοινό, ο 33χρονος επιθετικός έγινε γνωστός από το Μουντιάλ της Γερμανίας όταν κόντρα στην Κόστα Ρίκα σκόραρε και έβγαλε από το σορτσάκι του μια κίτρινη μάσκα αράχνης. Με αυτό τον τρόπο ο Καβιέδες αφιέρωσε το γκολ στη μνήμη του φίλου και συμπαίκτη του Οτιλίνο Τενόριο που σκοτώθηκε σε τροχαίο και είχε το παρατσούκλι Spiderman.

Ζερεμί Ζανό. Spiderman the... prequel

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Πάντως, την πρωτιά στους... Spidermen κατέχει ο Ζερεμί Ζανό. Την περίοδο 2004-05 σε έναν αγώνα κόντρα στην Ιστρ, ο Γάλλος γκολκίπερ φόρεσε μια μάσκα του γνωστού ήρωα των κόμικς κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης της ενδεκάδας λίγο πριν από τη σέντρα. Όπως ήταν λογικό, ο Ζανό γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, αλλά και τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Ουδέποτε, πάντως, κλήθηκε σε απολογία για δυσφήμιση του αθλήματος...

O Λούκα Τόνι δεν... καταλαβαίνει

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Η κίνηση του Λούκα Τόνι κάθε φορά που πανηγυρίζει κάποιο γκολ κατά πολλούς σημαίνει πως "τρελάθηκε". Ο ίδιος, όμως, σε μια παλαιότερη συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο είχε πει πως η κίνηση του χεριού του στο κεφάλι του σημαίνει πως "δεν κατάλαβε" τον τρόπο που σκόραρε, θέλοντας να τονίσει τη δυσκολία του εγχειρήματός του. Όπως και να’χει, ο πανηγυρισμός του επιθετικού της Βερόνα έχει γίνει πλέον κλασικός.

Ο Ρόμπι Φάουλερ... σνιφάρει

3 Apr 1999:  Robbie Fowler of Liverpool is pulled away by team mate Steve McManaman after mimicking cocaine snorting to celebrate his first goal against Everton in the FA Carling Premiership match at Anfield in Liverpool, England. Liverpool won 3-2. \ Mandatory Credit: Ross Kinnaird /Allsport
3 Apr 1999: Robbie Fowler of Liverpool is pulled away by team mate Steve McManaman after mimicking cocaine snorting to celebrate his first goal against Everton in the FA Carling Premiership match at Anfield in Liverpool, England. Liverpool won 3-2. \ Mandatory Credit: Ross Kinnaird /Allsport GETTY IMAGES

Ένας από τους χαρισματικούς και συνάμα ιδιόρρυθμους παίκτες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Έχει πανηγυρίσει με δεκάδες παράξενους τρόπους τα εκατοντάδες γκολ που έχει σημειώσει. Ο χαρακτηριστικότερος, όμως, πανηγυρισμός του Ρόμπι Φάουλερ ήταν σε έναν αγώνα με την Έβερτον, όταν δευτερόλεπτα μετά το γκολ, έπεσε κάτω και έκανε πως... σνίφαρε τις άσπρες γραμμές του γηπέδου. Η κίνηση αυτή του στοίχισε, αφού τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό 4 αγωνιστικών. "Ήταν ένα αστείο", είχε απολογηθεί ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος πάντως είχε γίνει στόχος των ΜΜΕ, μερίδα των οποίων υποστήριζε πως κάνει χρήση κοκαΐνης.

Στιγμές ηδονής

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Σε ένα ντέρμπι Μπεσίκτας εναντίον Φενέρμπαχτσε, ο Πασκάλ Νουμά άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και πανηγύρισε με... σεξουαλικό τρόπο. "Ήταν μία προσωπική στιγμή ηδονής", εξομολογήθηκε λίγο αργότερα, ενώ κάποιες μέρες μετά μάθαινε την τιμωρία του. Συγκεκριμένα, τιμωρήθηκε με επτά μήνες απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διοργάνωση της χώρας.

Η "ανάγκη" του Ιντέγε

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το σχετικό αφιέρωμα. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ με γκολ του Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος μιμήθηκε τα σκυλιά που... ουρούν την περιοχή που ορίζουν ως δική τους.

Αντί επιλόγου, απολαύστε ένα video σχετικό με το θέμα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK