Ομάδα-φαινόμενο: κερδίζει ΟΛΑ τα ματς στα χαρτιά και κατηγορείται για... τρομοκρατία!

Αυτό που συμβαίνει στην 4η κατηγορία της Πορτογαλίας δεν έχει προηγούμενο... Γνωρίστε την ομάδα που αποτελείται από οπαδούς και ετοιμάζεται να ανέβει κατηγορία, παίρνοντας τα ματς στα χαρτιά επειδή οι αντίπαλοί της φοβούνται να κατέβουν στο γήπεδο για να παίξουν μαζί της!

Ομάδα-φαινόμενο: κερδίζει ΟΛΑ τα ματς στα χαρτιά και κατηγορείται για... τρομοκρατία!

Θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση για ένα "τρελό" σενάριο κινηματογραφικής ταινίας όμως η ιστορία που θα διαβάσετε στις παρακάτω αράδες όχι μόνο είναι αληθινή αλλά εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και να ξεπερνάει τα σύνορα της Πορτογαλίας.

Πρωταγωνίστρια είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα που έχει μόνο πέντε χρόνια ζωής, η Canelas 2010, η οποία αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Πορτογαλίας και η οποία προκαλεί δέος με τη βαθμολογική συγκομιδή της στο αντίστοιχο πρωτάθλημα: αήττητη στις 17 πρώτες αγωνιστικές έχοντας πετύχει 16 νίκες ενώ προέρχεται και από 11 σερί νίκες που την έχουν ανεβάσει στην κορυφή της κατάταξης.

Αυτό που κάνει όμως την συγκεκριμένη ομάδα να έχει τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα είναι ότι προκαλεί φόβο και τρόμο στους αντιπάλους της όχι μεταφορικά αλλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Τουλάχιστον σύμφωνα με τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους αρκετών εξ'αυτών να έχουν πάρει... σβάρνα τα μίντια στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσουν και να βροντοφωνάζουν πως "δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε εναντίον τους γιατί απειλούν τους ποδοσφαιριστές μας και επειδή τα παιχνίδια τους λαμβάνουν χώρα σε ένα περιβάλλον τρομοκρατίας".

Ομάδα-φαινόμενο: κερδίζει ΟΛΑ τα ματς στα χαρτιά και κατηγορείται για... τρομοκρατία!

Οι διαμαρτυρίες τους μάλιστα αυτές δεν είναι μόνο... λόγια αλλά συνοδεύονται και από πράξεις, με τους 12 τελευταίους αντιπάλους της Canelas 2010 να έχουν προτιμήσει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 750 ευρώ παρά να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο για να τους αντιμετωπίσουν!

Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτηθεί "μα ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν την Canelas 2010 και δέχονται τέτοιες κατηγορίες από τους αντιπάλους", να αναφέρουμε πως η εν λόγω ομάδα έχει τέσσερις παίκτες που είναι οργανωμένοι οπαδοί της Πόρτο που ανήκουν στο σύνδεσμο "Super Dragoes" ενώ ο 41χρονος αρχηγός της πορτογαλικής ομάδας, Φερνάντο Μαδουρέιρα (με το προσωνύμιο "Macaco") είναι επίσης και ηγέτης του συγκεκριμένου συνδέσμου.

"To 2012 έλαβα την πρόταση της Canales και αποφάσισα να την δεχτώ μαζί με μερικούς φίλους μου. Από τότε γεννήθηκε ένα όμορφο σχέδιο που προχωράει μέχρι σήμερα", δηλώνει ο Μαδουρέιρα, με την ομάδα του πάντως να έχει αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 23 Οκτωβρίου αφού από τότε δεν υπάρχει ομάδα που να κατεβαίνει απέναντί της.

Ομάδα-φαινόμενο: κερδίζει ΟΛΑ τα ματς στα χαρτιά και κατηγορείται για... τρομοκρατία!

Στο μεσοδιάστημα μάλιστα έχουν συμβεί διάφορα "περίεργα" περιστατικά όπως καταγγέλουν οι αντίπαλες ομάδες, όπως για παράδειγμα το κάψιμο δύο πούλμαν της Pedrouços, συλλόγου του οποίου οι παίκτες έπεσαν θύματα επιθέσεων.

"Κερδίζουν τα παιχνίδια χάρη στις απειλές τους σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια των σωμάτων ασφαλείας και των διαιτητών που, τρομαγμένοι, δεν γράφουν το παραμικρό στις αναφορές τους. Όλοι έχουμε οικογένεια, είναι πολύ εύκολο για αυτούς να τα βάζουν με νεαρά παιδιά 20 ετών", δήλωσαν στην εφημερίδα "El Pais" παράγοντες μερικών εκ των αντιπάλων της Canelas 2010.

Η απάντηση της πρωτοπόρου; "Αυτό το ψέμα μας θλίβει, παίζουμε με την καρδιά και σε κατηγορίες όπως η δική μας είναι λογικό να υπάρχουν δυναμικές επαφές. Δεν μιλάμε για χορό ή κολύμβηση αλλά για ποδόσφαιρο. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι πρόκειται για πολιτικό μποϊκοτάζ: πληρώνουμε το γεγονός ότι έχουμε στην ομάδα τον Madureira και άλλα τρία μέλη των Super Dragoes. Στο τέλος των αγώνων οι αντίπαλοι θέλουν να βγάζουμε selfie μαζί τους".

Ομάδα-φαινόμενο: κερδίζει ΟΛΑ τα ματς στα χαρτιά και κατηγορείται για... τρομοκρατία!

Μέσα σε αυτή την... παράκρουση που επικρατεί φέτος στην τέταρτη κατηγορία της Πορτογαλίας, με την Canelas 2010 από τη μία και σχεδόν όλους απέναντί της υπάρχει πάντως και μία ομάδα που αποφάσισε να ξεχωρίσει. Αυτή είναι η Candal, η οποία ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ και θα παραταχθεί κανονικά απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο ματς που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Ιανουαρίου 2017.

Το πώς θα ολοκληρωθούν τα πράγματα τη φετινή σεζόν παραμένει άγνωστο, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Αν η Canelas 2010 παραμείνει στην πρώτη θέση και πάρει το πρωτάθλημα θα παίξει στα πλέι οφ με στόχο τον προβιβασμό στην τρίτη κατηγορία. Ουσιαστικά διεκδικεί τη συμμετοχή της στο χαμηλότερο επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα που θα της επιτρέψει να παίξει και στο Κύπελλο Πορτογαλίας τη νέα σεζόν. Λέτε να την δούμε και εκεί;

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ CANELAS ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ VILA FC:

News 24/7

24MEDIA NETWORK