Ομολόγησε Βραζιλιάνος πρόεδρος εταιρίας μάρκετινγκ

Βραζιλιάνος κατηγορούμενος για σειρά κακουργημάτων ομολόγησε την ενοχή του ως μέρος του σκανδάλου διαφθοράς της FIFA και θα κληθεί να επιστρέψει 92.000.000 ευρώ.

Ομολόγησε Βραζιλιάνος πρόεδρος εταιρίας μάρκετινγκ

Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο Ζοζέ Αουίλα, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας αθλητικού μάρκετινγκ "Traffic Group", δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες εκβιασμού, συνεχιζόμενης απάτης, ξεπλύματος χρημάτων και παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Ο Αουίλα φέρεται να είχε εισπράξει συνολικά 138.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 23.000.000 τον Δεκέμβριο του 2014, την περίοδο κατά την οποία συνελήφθη και ομολόγησε.

Η υπόθεσή του είναι μία από τις πολλές που κρατούνται μυστικές μέχρι σήμερα, μετά από τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ζυρίχη σε μέλη της FIFA.

Οι εισαγγελείς αποκάλυψαν επίσης ότι οι Ντάριλ και Ντάριαν Γουόρνερ, γιοι του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ομολόγησαν αδικήματα μεταξύ των οποίων η απάτη, το ξέπλυμα χρημάτων και οι εικονικές οικονομικές συνδιαλλαγές.

Ο Ντάριαν Γουόρνερ κέρδισε πάνω από 1.000.000 ευρώ από αυτές τις συναλλαγές και θα επιστρέψει μεγαλύτερο ποσό όταν καταδικαστεί.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της CONCACAF και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Τσακ Μπλέιζερ, ομολόγησε 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων εκβιασμός, απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή.

Ο Μπλέιζερ, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος πληροφοριοδότης των αστυνομικών αρχών και ο άνθρωπος που οδήγησε στις εξελίξεις της Τετάρτης, φέρεται να εισέπραξε 1.700.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη δράση.

Διαβάστε ακόμη

"Κανονικά τα Μουντιάλ 2018 και 2022", λέει η FIFA

Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις στη FIFA από τις ελβετικές αρχές

Συλλήψεις μελών της FIFA από το FBI

Εμπλοκή και της Νότιας Αφρικής στο σκάνδαλο της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK