Όταν ο Τιοτέ έπαιζε κόντρα στην Ελλάδα

Πριν από τρία χρόνια ο αδικοχαμένος Ιβοριανός χαφ έπαιζε με αντίπαλους τον Καραγκούνη, τον Σάμαρη, τον Λάζαρο και τον Μανιάτη. Πότε ο Σεΐκ Τιοτέ συνάντησε την εθνική Ελλάδας.

Όταν ο Τιοτέ έπαιζε κόντρα στην Ελλάδα

Τον Σεΐκ Τιοτέ δεν συνέδεε με το ελληνικό ποδόσφαιρο μονάχα το έντονο "φλερτ" που είχε με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016. Τον ένωνε και η... πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από τρία χρόνια στη Βραζιλία.

Στο παιχνίδι της Φορταλέζα, το οποίο έκρινε ποια ομάδα θ' ακολουθούσε την Κολομβία στη β' φάση της διοργάνωσης, ο Σεΐκ Τιοτέ είχε επιλεγεί από τον Σαμπρί Λαμουσί στη βασική 11άδα των "ελεφάντων", δίπλα στον Σερζ Ντιέ (δίδυμο αμυντικών χαφ) και (αφού έκανε το λάθος για το 1-0 του Σάμαρη στο 24') έπαιξε μέχρι το 61', όταν και έδωσε τη θέση του στον Βιλφρέντ Μπονί (για να γίνει πιο επιθετικό το σύστημα). Παρότι πάντως ο τελευταίος σκόραρε και ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', το εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά έστειλε την εθνική στη 16άδα του Μουντιάλ και στη διασταύρωση με την Κόστα Ρίκα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014)
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014) (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Εκείνη ήταν μια από τις τελευταίες φορές που ο Τιοτέ φόρεσε το εθνόσημο, μια και μέτρησε άλλες δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής λίγους μήνες μετά (Γενάρης 2015). Έκτοτε δεν ξανακλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού ούτως ή άλλως η ποδοσφαιρική μετοχή του είχε πτωτική τάση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK