Όχι μόνο ο Πελέ: Τσαμπουκάδες έκανε και ο Μπάτζο!

Ο Γκρατσιάνο Πελέ έγινε "μαύρο πρόβατο" στην Ιταλία αρνούμενος να δώσει το χέρι στον Βεντούρα στην αλλαγή του αλλά δεν είναι ο μόνος που υπερέβη τα εσκαμμένα. Διαβάστε 10 περιπτώσεις που "έγιναν μπίλιες" παίκτες με προπονητές και οι οποίες έχουν γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ (videos).

Όχι μόνο ο Πελέ: Τσαμπουκάδες έκανε και ο Μπάτζο!

Η εθνική Ιταλίας έμεινε στο 1-1 με την Ισπανία στο "Juventus Stadium" το βράδυ της Πέμπτης και κατάφερε να επεκτείνει σε 52 παιχνίδια το αήττητό της σε προκριματικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων (τελευταία ήττα ήταν στις 6 Σεπτέμβρη 2006 από την Γαλλία με 3-1!), ωστόσο υπήρχε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του σπουδαίου αυτού ευρωπαϊκού ντέρμπι που αμαύρωσε την εικόνα της "σκουάντρα ατζούρα".

Αυτό έλαβε χώρα στο 59ο λεπτό όταν ο Τζαμπιέρο Βεντούρα προχώρησε στην αντικατάσταση του Γκρατσιάνο Πελέ με τον Τσίρο Ιμόμπιλε, με τον επιθετικό της Shandong Luneng να αγνοεί επιδεικτικά τον προπονητή του και να μη του δίνει το χέρι κατευθυνόμενος προς τον πάγκο.

Κίνηση αντιεπαγγελματική και συνάμα απερίσκεπτη που δεν έμεινε φυσικά ατιμώρητη (παρά τη μεταμέλεια του παίκτη μέσω του λογαριασμού του στο Instagram), με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας να θέτει τον Πελέ εκτός αποστολής από τον επόμενο αγώνα των προκριματικών κόντρα στα Σκόπια και τον παίκτη να μαζεύει άρον-άρον τα μπαγκάζια του και να επιστρέφει στην Κίνα.

Αν νομίζετε πάντως ότι τέτοιου είδους σκηνικό είναι κάτι το πρωτόφαντο σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση... πλανάσθε πλάνην οικτράν, με την ιταλική ιστοσελίδα "Calciomercato.com" να απαριθμεί μάλιστα 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου παίκτες και προπονητές έγιναν "μαλλιά κουβάρια" την επίμαχη ώρα της αντικατάστασης!

Όχι μόνο ο Πελέ: Τσαμπουκάδες έκανε και ο Μπάτζο!

Περίοπτη θέση έχει φυσικά ο Ρομπέρτο Μπάτζο που "τρελάθηκε" όταν ο Αρίγκο Σάκι τον "θυσίασε" σε αγώνα με την Νορβηγία στο Μουντιάλ του 1994 για να ρίξει τον Παλιούκα στο παιχνίδι αντί του Μαρκετζάνι (είχε πάρει απευθείας κόκκινη κάρτα για χέρι εκτός περιοχής) και εκστόμισε το ιστορικό "ma questo è matto"( "μα αυτό είναι τρελό").

Οι Ιταλοί θυμούνται επίσης την χειρονομία του Κινάλια απέναντι στον ομοσπονδιακό τεχνικό Βαλκαρέτζι κατά τη διάρκεια του Ιταλία-Αϊτή (Μουντιάλ 1974), ενώ και σε συλλογικό επίπεδο, ουκ ολίγες είναι οι κόντρες που έχουν προκαλέσει πάταγο.

Όχι μόνο ο Πελέ: Τσαμπουκάδες έκανε και ο Μπάτζο!
© MATTHEW ASHTON/AMA

Αξέχαστη έχει μείνει η "μανούρα" του Γκατούζο με τον Λεονάρντο σε ένα χαμένο ντέρμπι για την Μίλαν, του Χαβιέρ Σανέτι (ακόμα και ο Αργεντινός άσος που φημιζόταν για την ολύμπια ψυχραιμία του, είχε τα ξεσπάσματά του) με τον Ρόι Χόντσον στον τελικό του Κυπέλλου UEFA με την Σάλκε, αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ Κασάνο-Ντελ Νέρι στην Σαμπντόρια και Πανούτσι-Καπέλο σε ματς της Ρόμα.

Η "τσαντίλα" του Μάριο Μπαλοτέλι μετά από την απόφαση του Ρομπέρτο Μαντσίνι να τον κάνει αλλαγή σε φιλικό της Μάντσεστερ Σίτι στις ΗΠΑ είναι παροιμιώδης, ενώ οι Άντεμ Λιάιτς και Ντέλιο Ρόσι "πιάστηκαν στα χέρια", με τον τότε τεχνικό της Φιορεντίνα να χειροδικεί μάλιστα κατά του ποδοσφαιριστή του!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ:

1. Λιάιτς vs Ρόσι (Φιορεντίνα)

2. Γκατούζο vs Λεονάρντο (Μίλαν)

3. Σανέτι vs Χόντσον (Ίντερ)

4. Μπάτζο vs Σάκι (εθνική Ιταλίας)

5. Κινάλια vs Βαλκαρέτζι (εθνική Ιταλίας)

6. Μπαλοτέλι vs Μαντσίνι (Μάντσεστερ Σίτι)

7. Πανούτσι vs Καπέλο (Ρόμα)

8. Κασάνο vs Ντελ Νέρι (Ρόμα)

9. Πελέ vs Βεντούρα (εθνική Ιταλίας)

10. Κεντίρα vs Αλέγκρι (Γιουβέντους)

News 24/7

24MEDIA NETWORK