Παικταράς ο Ζορζ Γουεά αλλά και ο γιος του!

Ο Ζορζ Γουεά συμπληρώνει σήμερα 50 χρόνια ζωής και έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για τον διάδοχό του: τον 16χρονο Τίμοθι ο οποίος "πυροβολεί" με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Παικταράς ο Ζορζ Γουεά αλλά και ο γιος του!

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα (1/10) ο Ζορζ Γουέα, με τον Λιβεριανό πρώην άσο να έχει να επιδείξει μία τεράστια καριέρα με σημαντικότερους σταθμούς τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν και να καμαρώνει για το γεγονός πως το 1995 έγινε ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.

"Είχα μία δύσκολή ζωή, αρκετές φορές δεν υπήρχε τίποτα να φάω στο σπίτι, δεν μου αρέσει να τα θυμάμαι. Έπειτα δεν υπάρχουν πια η μητέρα μου, ο πατέρας μου, η γιαγιά μου, κοιτάζω το μέλλον.

Παικταράς ο Ζορζ Γουεά αλλά και ο γιος του!

Τι θέλω να κάνω στο μέλλον; Να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των ανθρώπων. Χάρη στο Θεό έφτασα στα 50 μου χρόνια, ελπίζω να έχω υγεία που δεν είναι εύκολο να έχεις.

Θέλω να δουλέψω για τη χώρα μου, για το λαό της Λιβερίας", δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport" ο 50άρης πλέον Γουεά, ο οποίος σε ερώτηση για το αν η Μίλαν που έπαιξε εκείνος (1995-2000) ήταν η πιο δυνατή ομάδα που είχε δει ποτέ, απάντησε:

Παικταράς ο Ζορζ Γουεά αλλά και ο γιος του!

"Ναι, εκείνη η Μίλαν, των δύο πρωταθλημάτων, ήταν πάρα πολύ δυνατή. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ μία τέτοια ομάδα. Η Ιταλία μου λείπει".

Πέρα πάντως από τα κατορθώματά του στο παρελθόν, ο Ζορζ Γουεά μπορεί να φουσκώνει με υπερηφάνεια βλέποντας τον γιο του Τίμοθι, με τον 16χρονο να υπογράφει πριν μερικούς μήνες συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν και να έχει τη φιλοδοξία να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του.

Παικταράς ο Ζορζ Γουεά αλλά και ο γιος του!

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο διεθνής με την Κ17 των ΗΠΑ (εκεί γεννήθηκε) ήταν ο πρωταγωνιστής στην εμφατική νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν με 8-1 επί της Λουντογκόρετς για το UEFA Youth League, σημειώνοντας χατ-τρικ για την ομάδα του Παρισιού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK