Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

Την παραίτησή του από την προεδρία της FIFA υπέβαλε ο Ζεπ Μπλάτερ, τέσσερις μόλις ημέρες μετά από την επανεκλογή του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (2/6).

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!
blatter

Ο Ζεπ Μπλάτερ, υπό την πίεση των τελευταίων ημερών εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε στους κόλπους της FIFA, υπέβαλε την παραίτησή του σε συνέντευξη Τύπου.

"Έχω σκεφτεί καλά τη θητεία μου και το ρόλο που διαδραμάτισε στη ζωή μου η FIFA αυτά τα 40 χρόνια. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και το μόνο που θέλω να κάνω είναι το καλύτερο δυνατό. Αποφάσισα να σταθώ ενάντια στην εκλογή μου για το καλό του ποδοσφαίρου" , είπε αρχικά ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος πιέστηκε από τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε: "Η εντολή μου δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους. Θα διενεργήσω έκτακτη συνεδρίαση για την αντικατάστασή μου στην προεδρία. Τώρα είμαι ελεύθερος από τους περιορισμούς των εκλογών. Θα είμαι εις θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια είχαμε ταχθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτές δεν ήταν επαρκείς.

Χρειαζόμαστε έναν περιορισμό στις εντολές και τις θητείες των προέδρων. Έχω αγωνιστεί γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου έχουν πολεμηθεί. Με ενδιαφέρει η FIFA, γι' αυτό πήρα αυτήν την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι το όργανο της FIFA και του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο".

Ο Ντομένικο Σκάλα, επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης της FIFA, δήλωσε: "Είμαι αφοσιωμένος στην υλοποίηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τους κανόνες της ομοσπονδίας, η εκλογή πρέπει να ψηφιστεί από τα μέλη της στο συνέδριο.

Ο πρόεδρος θα ζητήσει από την εκτελεστική επιτροπή το σχηματισμό ενός έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές τοποθετείται το διάστημα μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου".

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πιο σημαντική συνέντευξη Τύπου της πρόσφατης ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το "παρών" έδωσαν μόλις 15 άνθρωποι!

Σε τέσσερις ημέρες αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών στον Καναδά και ο Μπλάτερ αποφεύγει το ταξίδι σε αμερικανικό έδαφος με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τις εν εξελίξει έρευνες της εισαγγελίας των ΗΠΑ και του FBI.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Μισέλ Πλατινί θα είναι ο διάδοχος του Ζεπ Μπλάτερ, αλλά δεν μπορεί να λησμονηθεί το γεγονός ότι ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022.

"Ήταν μια δύσκολη, γενναία και σωστή απόφαση", σχολίασε ο πρόεδρος της UEFA για την απόφαση του επί 17 χρόνια ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Παράλληλα, η ελβετική εισαγγελία επεσήμανε ότι ο Ζεπ Μπλάτερ δεν αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για τις Αρχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο Μπλάτερ

Η διεφθαρμένη "πυραμίδα" της FIFA

Οι 12 πιο γελοίες στιγμές του Μπλάτερ

Η άγνωστη ζωή του Ζεπ Μπλάτερ: Από την απόλυτη φτώχεια στη χλιδή και τις νεαρές γυναίκες

Ξανά υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν

News 24/7

24MEDIA NETWORK