25 απίστευτα κι όμως ποδοσφαιρικά facts!

Η St. Johnstone είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα στην Μεγάλη Βρετανία που έχει το γράμμα "J" στο όνομά της. Η Ρεάλ έχει αντιμετωπίσει την δεύτερη ομάδα της σε τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Η Νταντί Γιουνάιτεντ έχει παίξει 4 φορές με την Μπαρτσελόνα και μετράει 4 νίκες. Διάβασε μερικά ακόμα απίστευτα συμβάντα.

25 απίστευτα κι όμως ποδοσφαιρικά facts!

Το ήξερες ότι ένας από τους 23 παίκτες που βρίσκονταν στη λίστα των υποψηφίων για την "Χρυσή Μπάλα" μπορούσε να ψηφιστεί από τον αδερφό του, αλλά τελικά ο αδερφός του δεν τον στήριξε; Ο λόγος για τον Πολ Πογκμπά, του οποίου ο αδερφός Φλορεντίν Πογκμπά, που έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα με τους παίκτες που ζουν στην σκιά του αδερφού τους, είναι αρχηγός της εθνικής Γουινέας και ψήφισε τους εξής τρεις: Μέσι, Ρονάλντο και Νόιερ.

25 απίστευτα κι όμως ποδοσφαιρικά facts!

Με αφορμή το παραπάνω, το 101greatgoals παρέθεσε σε πρόσφατο κείμενό του 25 απίστευτα ποδοσφαιρικά δεδομένα που μοιάζουν ψεύτικα:

1. Το μεγαλύτερο όνομα ποδοσφαιρικής ομάδας στον πλανήτη είναι το: "Nooit opgeven altijd doorgan, Aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning, Combinatie Breda". Πρόκειται για την ολλανδική Μπρέντα και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: "Μην τα παρατάς ποτέ, πάντα να συνεχίζεις και να είσαι ευχάριστος, διασκεδαστικός και χρήσιμος".

2. Η Νόριτς τερμάτισε τρίτη την σεζόν 1992/93 στην Premier League, αλλά είχε διαφορά τερμάτων -4 μετά από 42 ματς.

3. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε μόλις 1 πρωτάθλημα από το 1960 έως το 1985.

4. Η Σκοτία έχει δύο πόλεις (Γλασκόβη και Νταντί) που έχουν από δύο ομάδες (Σέλτικ, Ρέιντζερς και Νταντί, Νταντί Γιουνάιτεντ), οι οποίες έχουν φτάσει τουλάχιστον σε έναν ημιτελικό Champions League, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

5. Ο Ρόμπι Κιν είναι πρώτος εν ενεργεία σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων με 67 γκολ σε 143 αγώνες με την Ιρλανδία.

25 απίστευτα κι όμως ποδοσφαιρικά facts!

6. Όσο η Κάρεν Μπρέιντι ήταν διευθύνων σύμβουλος της Μπέρμιγχαμ, πούλησε τον μέλλοντα άντρα της, Paul Peschisolido, στην Στόουκ για 400.000 λίρες το 1994. Παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα.

7. 76.962 είναι το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου που έχει σημειωθεί στο "Όλντ Τράφορντ". Δεν επρόκειτο για αγώνα της Γιουνάιτεντ, αλλά για ημιτελικό του FA Cup μεταξύ της Γουλβς και της Γκρίμσμπι Τάουν.

8. 83.260 είναι το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων για εντός έδρας αγώνα της Γιουνάιτεντ. Πρόκειται για το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ τον Γενάρη του '48 που έγινε στο "Μέιν Ρόουντ", αφού εκείνη την περίοδο επισκευαζόταν το "Όλντ Τράφορντ".

9. Η Μπέρμιγχαμ ήταν η πρώτη αγγλική ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη (τον Μάιο του 1956 στο Inter-Cities Fairs Cup) και η πρώτη που έφτασε σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου (τον τελικό του Fairs Cup του 1960).

10. Η St. Johnstone είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα στην Μεγάλη Βρετανία που έχει το γράμμα "J" στο όνομά της.

11. Η Νταντί Γιουνάιτεντ έχει το απόλυτο νικών κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Σκοτσέζοι έχουν κερδίσει και τα 4 ματς που έχουν δώσει με τους Καταλανούς:

1966-67 Inter-Cities Fairs Cup:

Μπαρτσελόνα-Νταντί Γιουνάιτεντ, 1-2

Νταντί Γιονάιτεντ-Μπαρτσελόνα, 2-0

1986-87 Κύπελλο UEFA:

Νταντί Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα, 1-0

Μπαρτσελόνα-Νταντί Γιουνάιτεντ, 1-2

12. Η Σάουθεντ Γιουνάιτεντ έχει μόνο νίκες κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

13. Ο Ζερμέν Πέναντ είναι ο μόνος Άγγλος που έχει παίξει σε τελικό Champions League (Λίβερπουλ-Μίλαν), αλλά δεν έχει παίξει ποτέ για την εθνική Αγγλίας.

25 απίστευτα κι όμως ποδοσφαιρικά facts!

14. Το 2009 η Βολιβία κέρδισε την Αργεντινή του Μέσι και του Μαστσεράνο με 6-1. Να ναι καλά το υψόμετρο!

15. Η Δανία το 1992 κέρδισε το Ευρωπαϊκό αν και αποκλείστηκε στα προκριματικά. Είχε προκριθεί η Γιουγκοσλαβία, η οποία αποκλείστηκε λόγω του πολέμου και την θέση της πήραν οι Σκανδιναβοί, με απόφαση που ανακοινώθηκε μόλις 10 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

16. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την δεύτερη ομάδας της στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας του 1980 και την κέρδισε με 6-1. Φυσικά ο τελικός έγινε στο Μπερναμπέου.

17. Ο πρώτος Βρετανός που κέρδισε το Champions League (από το 1992 και μετά που άλλαξε όνομα και τρόπο διεξαγωγής) ήταν ο Πολ Λάμπερτ το 1997 με την φανέλα της Ντόρτμουντ.

25 απίστευτα κι όμως ποδοσφαιρικά facts!

18. Η Άρσεναλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο "Έμιρεϊτς", όποτε είχε στην σύνθεση της τον Φλαμινί.

19. Τόσο το πρώτο όσο και το τελευταίο γκολ του θρύλου της Σέλτικ, Χένρικ Λάρσον, στο γήπεδο των Σκοτσέζων ήταν εις βάτος της Σέλτικ. Το πρώτο ήταν αυτογκόλ και το τελευταίο ήταν με την φανέλα της Μπαρτσελόνα εις βάρος της Σέλτικ.

21. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο είναι ο μοναδικός Ισπανός που έχει κάνει πάνω από ένα χατ-τρικ στο Champions League από το 1992 και μετά.

22. Η Γουότφορντ (29) μάζεψε περισσότερους πόντους στην Premier League μέσα στο 2015 από την Άστον Βίλα (34).

23. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τουλάχιστον έναν παίκτη από τις ακαδημίες της σε κάθε αγώνα από τον Οκτώβριο του 1937. Δηλαδή για περισσότερα από 3.750 ματς.

24. Ο Τζον Τέρι (39) έχει βάλει περισσότερα γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα από όσα ο Ινιέστα στο ισπανικό (34).

25. Κανείς παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν είχε αναδειχθεί παίκτης του μήνα στην Primera Division μέχρι να πάρει αυτόν τον τίτλο ο Νεϊμάρ τον Νοέμβριο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλί Ντιά: Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός απατεώνας

Οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές απάτες

News 24/7

24MEDIA NETWORK