Οι 10 πιο τρελές εκτελέσεις πέναλτι στην ιστορία

Έχουμε δει πολλές τρελές εκτελέσεις πέναλτι. Με τακουνάκι, αλλαγή ποδιού την τελευταία στιγμή, "κάρφωμα στο παραθυράκι", προσποίηση ή ακόμα και πάσα. Το Contra.gr συγκέντρωσε τις 10 καλύτερες και σας τις παρουσιάζει. Από τον Γιόχαν Κρόιφ, μέχρι τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Οι 10 πιο τρελές εκτελέσεις πέναλτι στην ιστορία

Παρά το γεγονός πως η εκτέλεση ενός πέναλτι είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία, τόσο για τον παίκτη που πάει να σουτάρει, όσο και για τον τερματοφύλακα, υπάρχουν κάποιοι που... δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Ποδοσφαιριστές που ακόμα και αυτή τη στιγμή έχουν το κουράγιο να κάνουν κάτι εξεζητημένο, που ρισκάρουν πολλές φορές ψάχνοντας την τέλεια εκτέλεση.

Η αλήθεια είναι πως λίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν κάτι τέτοιο και πολύ λιγότεροι αυτοί που το καταφέρνουν. Όμως πόσοι δεν θελήσαμε να δούμε ξανά και ξανά μια απίστευτη εκτέλεση; Το Contra.gr συγκέντρωσε τις 10 καλύτερες και σας τις παρουσιάζει. Από τον Γιόχαν Κρόιφ, μέχρι τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Γέτρο Βίλεμς

Έχοντας αποδεχθεί την πρόκληση του συμπαίκτη του στην εθνική Ολλανδίας, Κλάας Γιαν Χούντελαρ, ο Γέτρο Βίλεμς εκτέλεσε με ένα απίστευτο τακουνάκι ένα πέναλτι στην προπόνηση των "οράνιε".

Γιόχαν Κρόιφ

Σε αγώνα κόντρα στη Χέλμοντ Σπορτ το 1982, ο Γιόχαν Κρόιφ αντί να εκτελέσει απευθείας ένα πέναλτι, δίνει πάσα στον συμπαίκτη του Γέσπερ Όλσεν, ο οποίος του επιστρέφει εκ νέου τη μπάλα, με τον "ιπτάμενο Ολλανδό" να τη στέλνει στα δίχτυα.

Εσεκίελ Καλβέντε

Στις 24 Ιουλίου 2010 σε αγώνα για το EURO K19 μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας, ο Εσεκίελ Καλβέντε εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του αλλάζοντας πόδι την τελευταία στιγμή.

Τεγιάμπ Αβάνα

Σε ματς της Αμπίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Τεγιάμπ Αβάνα εκτελεί το πέναλτι της ομάδας του με ένα απίστευτο τακουνάκι που αφήνει άγαλμα τον αντίπαλο κίπερ. Ο σκόρερ ωστόσο έχασε τη ζωή του εννιά μήνες αργότερα σε τροχαίο δυστύχημα.

Τζιμπρίλ Σισέ

Σε αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη ο Τζιμπρίλ Σισέ πέτυχε για πολλούς την τέλεια εκτέλεση "κολλώντας" την μπάλα στο "παραθυράκι" των διχτύων.

Γιόνας Γιόκινεν

Το VIDEO με το πέναλτι-ακροβατικό του νεαρού Φιλανδού είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το πέναλτι του οπαδού

Εάν αργείς να εκτελέσεις, αυτά παθαίνεις. Σε αγώνα της Σατούρν με την Σπαρτάκ Μόσχας το 2009, ένας οπαδός εισήλθε στο γήπεδο και πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ή καλύτερα... στα πόδια του.

Νεϊμάρ

Γνωστός για τα κόλπα του με τη μπάλα ο Νεϊμάρ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Σε αγώνα για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είχε εκτελέσει ένα πέναλτι με μια προσποίηση που στις περισσότερες χώρες θα ακυρωνόταν. Εκεί όμως μέτρησε κανονικά.

Φραντσέσκο Τότι

Με τη φανέλα της Ρόμα ο Τότι έχει σκοράρει γκολ με κάθε τρόπο. Ακόμα και πέναλτι με τακουνάκι.

Καλίντ Ασκρί

Είναι μία από τις πιο γνωστές εκτελέσεις πέναλτι κι όχι άδικα. Εδώ πρωταγωνιστής δεν είναι παίκτης που εκτελεί, αλλά ο τερματοφύλακας. Σε αγώνα για το Throne Cup λοιπόν, στο Μαρόκο, μεταξύ της Φαρ Ραμπάτ και της Μαγκρέμπ ντε Φες, ο κίπερ της πρώτης βιάστηκε να πανηγυρίσει την απόκρουσή του σε πέναλτι, χωρίς να υπολογίσει την τροχιά της μπάλας η οποία είχε πάρει ανάποδα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα!

Διαβάστε ακόμη:

Οι 10 καλύτερες εκτελέσεις φάουλ όλων των εποχών (VIDEO)

Για περισσότερα "τρελά" πέναλτι τα λέμε και στο twitter

News 24/7

24MEDIA NETWORK