Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Από τον Ροζέρ Μιλά και τον Πολ Γκασκόιν στον Κρεγκ Μπέλαμι και τον Λούα Λούα, το Contra.gr σας παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους πανηγυρισμούς που έκλεψαν την παράσταση και ξεσήκωσαν τα πλήθη στα γήπεδα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα τoν Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Η πολυσυζητημένη αναφορά του Ζοζέ Μουρίνιο στην ηλικία του Σαμουέλ Ετό δεν έμεινε αναπάντητη από τον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος πανηγύρισε παριστάνοντας τον... ηλικιωμένο το γκολ που σημείωσε το περασμένο Σάββατο (8/3) κόντρα στην Τότεναμ. Με αφορμή την ενέργεια του Καμερουνέζου, δείτε τους 10 πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς που έκλεψαν την παράσταση στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Ο "μασκοφόρος" Φακούντο Σάβα

Μπορεί να πέτυχε μόλις 6 γκολ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος κατά την διετή παραμονή του στη Φούλαμ, ωστόσο έμεινε αξέχαστος στους φίλους των "κότατζερς". Ο λόγος για τον Φακούντο Σάβα, ο οποίος κάθε φορά που έβρισκε δίχτυα έβγαζε από την κάλτσα του μια μάσκα του Ζορό, την οποία και φορούσε. Μάλιστα, η εικόνα του Αργεντινού ως μασκοφόρου, έκανε το γύρο του κόσμου στις 27 Νοεμβρίου του 2002, όταν με τη φανέλα της Φούλαμ ήταν ο ήρωας στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Ο χορός του Ροζέρ Μιλά

Ο Καμερουνέζος στράικερ φαίνεται πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ετό. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 στην Ιταλία, βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές και κάθε μία από αυτές κατευθυνόταν προς το σημαιάκι, όπου επιδείκνυε τις χορευτικές του ικανότητες.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Το... κήρυγμα του Τζίμι Μπούλαρντ

Η Χαλ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 4-0 στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι τον Δεκέμβριο του 2008, με αποτέλεσμα ο τότε προπονητής της ομάδας, Φιλ Μπράουν να σταματήσει τους ποδοσφαιριστές του πριν κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια για να τους τα... ψάλλει. Την επόμενη σεζόν, ο μέσος της ομάδας, Τζίμι Μπούλαρντ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι οκτώ λεπτά πριν από το τέλος, χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του κόντρα στους "πολίτες" και έσπευσε να μιμηθεί τον προπονητή του, πανηγυρίζοντας με... κήρυγμα στους συμπαίκτες του.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Ο Μπέλαμι και το γκολφ

Λίγες ημέρες πριν από το ματς Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ για την φάση των "16" του Champions League τη σεζόν 2006-2007, ο Κρεγκ Μπέλαμι είχε πάρει μέρος σε τρομερό καυγά με τον συμπαίκτη του, Γιον Άρνε Ρίισε, τον οποίο φερόταν να είχε χτυπήσει με μπαστούνι του γκολφ. Στον αγώνα με τους Μπλαουγκράνα ο Μπέλαμι ήταν ξανά πρωταγωνιστής, σκοράροντας (στο τελικό 1-2), γκολ το οποίο και πανηγύρισε αναπαριστώντας χτύπημα με μπαστούνι του γκολφ.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

"Στην καρέκλα του οδοντίατρου" με τον Γκασκόιν

Αγγλία και Σκωτία τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Euro 1996, με τον Πολ Γκασκόιν να τρελαίνει κόσμο με τον πανηγυρισμό του. Ο άσσος των Βρετανών, με ένα εκπληκτικό σουτ έκανε το 2-0 για τη χώρα του στην αναμέτρηση των δύο ομάδων και στη συνέχεια ξάπλωσε ανάσκελα στο έδαφος με τον πανηγυρισμό του να ονομάζεται "η καρέκλα του οδοντίατρου". Αυτό γιατί λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ορισμένοι παίκτες της Αγγλίας είχαν φωτογραφηθεί να τα πίνουν σε μπαρ του Χονγκ Κονγκ, με τον τηλεοπτικό φακό μάλιστα να συλλαμβάνει τους Γκασκόιν και Σέριγχαμ τη στιγμή που τους... πότιζαν με ποτά, ενώ οι ίδιοι ήταν ξαπλωμένοι ανάσκελα.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

To σήμα κατατεθέν του Φαμπρίτσιο Ραβανέλι

Ο πανηγυρισμός με την μπλούζα στο κεφάλι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του διεθνούς Ιταλού επιθετικού από την εποχή όπου αγωνιζόταν στη Γιουβέντους. Η μεταγραφή του στην Μίντλεσμπρο τη σεζόν 1996-1997 έφερε τη νέα τότε μόδα στα βρετανικά γήπεδα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, με τους μιμητές του να αυξάνονται διαρκώς.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Οι τούμπες του Λούα Λούα

Ο γνώριμος από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2007-2008, Λομάνα Λούα Λούα είναι γνωστός για τους πανηγυρισμούς του μετά τα γκολ που σημειώνει. Ο Κονγκολέζος έδειξε μερικές από τις... ακροβατικές ικανότητές του και κατά την παραμονή του στο Λιμάνι, αφού κάθε φορά που έβρισκε δίχτυα επιδιδόταν σε επιδείξεις... κωλοτούμπας, δίνοντας το δικό του σόου, όπως έκανε και στις παλιότερες ομάδες του, Νιούκαστλ και Πόρτσμουθ.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Το "why always me" του Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι άναψε φωτιές με τον πανηγυρισμό του στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" τη σεζόν 2011-2012. Ο Ιταλός στράικερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους "πολίτες" στην αναμέτρηση που τελικά έληξε 6-1 υπέρ των φιλοξενούμενων, και πανηγύρισε το γκολ του, σηκώνοντας τη φανέλα του, για να αποκαλυφθεί το μπλουζάκι του με το μήνυμα: "Γιατί πάντα εγώ;", το οποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους επικριτές του.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

Ο πανηγυρισμός νανούρισμα του Μπεμπέτο

Ένας από τους πανηγυρισμούς που έχουν μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι χωρίς αμφιβολία αυτός του Μπεμπέτο. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στην αναμέτρηση της χώρας του κόντρα στην Ολλανδία, πανηγυρίζοντας εκτός από το γκολ του και την γέννηση του τρίτου παιδιού του, τρεις μέρες πριν από το παιχνίδι. Ο πανηγυρισμός - νανούρισμα έμεινε στην ιστορία, και ο μικρός ονόματι Μάθιους είναι πλέον ενήλικος και αγωνίζεται στην Φλαμένγκο ακολουθώντας τα βήματα του μπαμπά του.

Οι πιο παράξενοι πανηγυρισμοί (videos + photos)

O Νταβίντ Ζινολά είναι... φέτες

"Ο Νταβίντ κουβαλάει πολύ λίπος", είχε δηλώσει ο Τζον Γκρέγκορι το 2001 για τον ποδοσφαιριστή του στην Άστον Βίλα, Νταβίντ Ζινολά. Ο Γάλλος κράτησε το στόμα του κλειστό αλλά δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε με τον δικό του τρόπο στον προπονητή του. Μόλις σκόραρε στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Ζινολά πανηγύρισε έξαλλα επιδεικνύοντας το γυμνασμένο σώμα του και περνώντας το μήνυμα που ήθελε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Μουρίνιο (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK