Πλατινί: "Με κάθε ταπεινότητα, είμαι ο καλύτερος, είμαι ένας ιππότης"

Ο Μισέλ Πλατινί προχώρησε σε δύο συνεντεύξεις για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία και για να εξηγήσει που οφείλονται τα χρήματα που πήρε από τη FIFA.

Πλατινί: "Με κάθε ταπεινότητα, είμαι ο καλύτερος, είμαι ένας ιππότης"
Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί πέρασε στην αντεπίθεση μετά από την τιμωρία που του επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA και τις καταγγελίες του Ζεπ Μπλάτερ και στήριξε την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή του Ελβετού.

Ο αποπεμφθείς Γάλλος πρόεδρος της UEFA μίλησε στην αγγλική " Telegraph" και στην ελβετική " Matin", όπου υποστήριξε πως "με κάθε ταπεινότητα, είμαι ο πιο ικανός για να 'τρέξω' το παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

"Ακόμα κι αν δεν μπορώ να κάνω μία φυσιολογική καμπάνια (σ.σ. εξαιτίας της τιμωρίας 90 ημερών), αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως κανονικό υποψήφιο. Αισθάνομαι σήμερα ως ιππότης του Μεσαίωνα, μπροστά στο κάστρο. Προσπαθώ να εισβάλλω για να φέρω πίσω το ποδόσφαιρο, αλλά αντ' αυτού δέχομαι καυτό λάδι στο κεφάλι μου".

Την Τετάρτη, ο αποπεμφθείς πρόεδρος της FIFA, Μπλάτερ, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας " Tass" πώς ο Πλατινί άρχισε τον "πόλεμο" εναντίον της FIFA, εξαιτίας της κόντρας που είχαν οι δύο παράγοντες.

"Η FIFA και η UEFA πάντοτε ήταν ανταγωνιστές σε οργανικό επίπεδο. Κατά καιρούς υπήρξαν τριβές, εντάσεις και αντιπαλότητα. Ο επόμενος πρόεδρος της FIFA θα πρέπει να επαναφέρει την ενότητα και την αρμονία. Οι σχέσεις μου με τον Μπλάτερ διαλύθηκαν το 2015, όταν υπαναχώρησε στην υπόσχεση που είχε δώσει το 2011 και κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές".

Όσο για την υπόθεση που τον έθεσε εκτός ποδοσφαίρου για τρεις μήνες και για την οποία αναμένει την τελική απόφαση που μπορεί να είναι οριστικός αποκλεισμός, τα 1.700.000 ευρώ που εισέπραξε από τη FIFA το 2011, πριν από τις προεδρικές εκλογές και τα οποία ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για αμοιβή εργασίας του στην παγκόσμια ομοσπονδία από το 1998 μέχρι το 2002, ήταν κάθετος.

"Για να είμαστε ξεκάθαροι. Υπήρξε παροχή υπηρεσιών; Ναι. Το προφορικό συμβόλαιο είναι νόμιμο στην Ελβετία; Ναι. Είχα το δικαίωμα να διεκδικήσω τα χρήματά μου ακόμα και εννέα χρόνια μετά; Ναι. Παρείχα τις κατάλληλες αποδείξεις που απαιτούσε η FIFA; Ναι. Τα χρήματα δηλώθηκαν στην εφορία; Ναι. Η FIFA είχε το δικαίωμα, μετά από πέντε χρόνια, να μην με πληρώσει. Αλλά αποφάσισαν να σεβαστούν μία πλήρως έγκυρη συμφωνία", τόνισε μεταξύ άλλων ο 60χρονος Πλατινί.

"Η προσέγγισή μου ήταν απολύτως διαφανής. Ενημέρωσα τους ανθρώπους της UEFA που το εξέτασαν με το οικονομικό τμήμα της FIFA. Ακολούθως έγιναν οι πληρωμές από κανονικούς λογαριασμούς της FIFA", πρόσθεσε ο Πλατινί, αρνούμενος την ύπαρξη μυστικού τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο προήλθε το ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με αστερίσκο η υποψηφιότητα Πλατινί για την προεδρία της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK