Σύστημα (2-3-5) του... 1930 η Αργεντινή του Σαμπαόλι!

Ο αντίπαλος (Σιγκαπούρη) προσφερόταν για πειράματα και ο Χορχέ Σαμπαόλι το τόλμησε αφου παρέταξε την Αργεντινή με 2 μπακ, 3 μέσους και 5 επιθετικούς γυρίζοντάς την 87 χρόνια πίσω!

Σύστημα (2-3-5) του... 1930 η Αργεντινή του Σαμπαόλι!

Ο Χορχέ Σαμπαόλι άφησε την Σεβίλλη αποδεχόμενος την υπέρτατη πρόκληση να κάτσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και να το οδηγήσει στην πιο ψηλή θέση στον κόσμο στο Μουντιάλ της Ρωσίας και στα πρώτα του βήματα δείχνει πως είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι θεωρεί αναγκαίο για το σκοπό αυτό, αδιαφορώντας για την κριτική.

Τρανή απόδειξη είναι το φιλικό της Τρίτης που έδωσε στη Σιγκαπούρη η εθνική Αργεντινής με την ομώνυμη εθνική ομάδα (γιόρταζε 125 χρόνια ιστορίας η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Σιγκαπούρης), με τον Σαμπαόλι να κάνει πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει πριν το ματς και να παρατάσσει την "αλπισελέστε" με νέα πρόσωπα και σύστημα 2-3-5!

Σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για ένα "μασκαρεμένο" 4-1-4-1, όμως η αλήθεια είναι πως στην άμυνα υπήρχαν μόνο δύο κεντρικοί αμυντικοί και απουσίαζαν τα πλάγια μπακ, με το σύστημα αυτό να παραπέμπει στο... 1930: τότε στον τελικό του πρώτου Μουντιάλ η Αργεντινή είχε εμφανιστεί με το ίδιο ακριβώς σύστημα, 2-3-5, χάνοντας ωστόσο από την διοργανώτρια Ουρουγουάη!

Όσον αφορά στο ματς με την Σιγκαπούρη; οΙ Φάτσιο και Μαμάνα ήταν οι δύο σέντερ μπακ που είχαν την υποχρέωση να "προστατεύουν" τον γκολκίπερ Ρομέρο, ο Μπίγλια ήταν μπροστά τους και οι Σάλβιο και Ακούνα δίπλα του ως εσωτερικοί μέσοι.

Από εκεί και πέρα η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε πέντε παίκτες από τη μεσαία γραμμή και μπροστά για να ταλαιπωρήσουν τους αντίπαλους αμυντικούς και αυτοί ήταν οι Παπού Γκόμες, Ντι Μαρία, Ντιμπάλα, Κορέα και Λαντσίνι. Το σύστημα αυτό "έβγαλε τα λεφτά του" αν κρίνει κάποιος από το τελικό 6-0 υπέρ της Αργεντινής και ακόμα και αν δεν το δούμε σε άλλο παιχνίδι (το πιθανότερο) ο Σαμπαόλι κατάφερε ήδη να γράψει ιστορία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK