Ψηφίστηκαν αλλά όχι ομόφωνα οι μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς της FIFA

Υπερψηφίστηκαν από το κογκρέσο της FIFA οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς που ταλανίζει τον οργανισμό.

Ψηφίστηκαν αλλά όχι ομόφωνα οι μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς της FIFA
Κογκρέσο-FIFA

Με ψήφους 179 υπέρ (χρειάζονταν τουλάχιστον 155) και 22 κατά ψηφίστηκαν από το κογκρέσο της FIFA οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς στον οργανισμό και προτάθηκαν τον Δεκέμβριο από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο βασικός άξονας της αλλαγής αφορά στον διαχωρισμό της διοικητικής και διαχειριστικής λειτουργίας, με τη σύνθεση του Συμβουλίου της FIFA, το οποίο αντικαθιστά την Εκτελεστική Επιτροπή και θα είναι υπεύθυνο για τη θέσπιση της στρατηγικής κατεύθυνσης του οργανισμού, ενώ η γενική γραμματεία θα επιβλέπει τις οργανωτικές και εμπορικές δράσεις που απαιτούνται για την επιτυχή εκτέλεση της στρατηγικής.

Επιπλέον, υιοθετήθηκε χρονικός περιορισμός των θητειών κάθε προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, σε τρία έτη έναντι τεσσάρων που ίσχυαν μέχρι τώρα. Ίδιο χρονικό ορίζοντα θα έχουν και οι θητείες του Συμβουλίου της FIFA, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και των δικαστικών σωμάτων.

Ψηφίστηκαν αλλά όχι ομόφωνα οι μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς της FIFA

Στόχος των αλλαγών είναι και η αύξηση του αριθμού των γυναικών στα αξιώματα της FIFA, η μείωση του αριθμού των επιτροπών και η αύξηση των ελέγχων ακεραιότητας και του βαθμού διαφάνειας στις όλες διεργασίες.

"Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε το σωστό, ώστε το επίκεντρο να γίνει ξανά το ποδόσφαιρο. Η σκληρή δουλειά ανάκτησης της εμπιστοσύνης και βελτίωσης του τρόπου εργασίας μας αρχίζει τώρα", τόνισε ο εκτελών χρέη προέδρου της FIFA (στη θέση του αποπεμφθέντα Ζεπ Μπλάτερ), Ίσα Χαγιάτου.

Οι εργασίες του κογκρέσου θα ολοκληρωθούν με την εκλογή νέου προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το παρασκήνιο πριν από τις προεδρικές εκλογές της FIFA

Απίστευτα ποσά για την κρίση της FIFA

Όριο προεδρικής θητείας στη FIFA, τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή

News 24/7

24MEDIA NETWORK