Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ που "μυρίστηκε" νωρίς τον Ρονάλντο!

Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από την πρώτη φορά που είδε και θαύμασε τα αθλητικά προσόντα του Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λάζλο Μπόλονι τη θυμάται σαν τώρα. Και την εξιστορεί!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (Eurokinissi Sports)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Με αφορμη την επικείμενη απονομή των βραβείων από την FIFA για τον καλύτερο παίκη της χρονιάς όπου ο Ρονάλντο θέτει υποψηφιότητα για δεύτερο σερί τίτλο, ο Λάζλο Μπόλονι κλήθηκε να μιλήσει στην ιστοσελίδα της FIFA για τον άλλοτε "μαθητή" του και έβγαλε ειδήσεις.

Ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ (2011-12) ήταν στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (2001-03) την περίοδο που ο CR7 έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα "λιοντάρια" και δεν έκρυψε πως από πάρα πολύ νωρίς αντιλήφθηκε το τεράστιο ταλέντο του.

"Χρειάστηκε να τον δω μόλις μία φορά, σε ένα φιλικό μεταξύ της ομάδας Κ-16 της Σπόρτινγκ και της ομάδας Κ-18 και αποφάσισα αμέσως να τον βάλω κάτω από τις φτερούγες μου το συντομότερο δυνατό.

ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Eurokinissi Sports)
ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η στιγμή εκείνη ήρθε όταν η Πορτογαλία είχε διάφορα ματς και έπρεπε να καλύψω τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ με νεαρούς παίκτες, που θα έπαιρναν τη θέση των διεθνών.

Κάλεσα λοιπόν αυτό το 16χρονο παιδί αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσα να τον κρατήσω πολύ. Από την πρώτη προπόνηση ωστόσο αποφάσισα να μην τον αφήσω να φύγει και είπα στον τεχνικό διευθυντή Κάρλος Φρέιτας πως θα τον κρατούσα.

Με κοίταξε και με ρώτησε: "Σίγουρα; Δεν ξέρεις ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα;" Δεν το ήξερα αλλά απάντησα καταφατικά ώστε να μπορεί να παίζει και να προπονείται μαζί μας", τόνισε αρχικά ο Μπόλονι, και πρόσθεσε αναφορικά με τη βοήθεια που έδωσε στον Πορτογάλο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (Eurokinissi Sports)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

"Ήμουν πολύ αυστηρός μαζί του. Υπάρχει μία έκφραση που χρησιμοποιώ και η οποία λέει "Προτιμώ να φιλώ τα παιδιά μου όταν κοιμούνται. Είμαι αρκετά αυστηρός όταν είναι εκεί γύρω κοντά μου αλλά τους φιλώ όταν δεν κοιτάζουν και το ίδιο έκανα και με τον Ρονάλντο".

Ο άλλοτε τεχνικός του "Δικεφάλου του Βορρά" αποκάλυψε επίσης ότι άλλαξε θέση στον Ρονάλντο ενώ φρόντισε ώστε να γίνει λίγο πιο δυνατός μυϊκά.

"Εκείνη την εποχή έπαιζε σέντερ φορ αλλά τον τράβηξα στα άκρα γιατί ήταν... too much για ένα παιδί 16 ή 17 ετών να πέφτει πάνω σε βαριά σέντερ μπακ.

Από τη στιγμή που ήταν πολύ νέος και οι κανόνες του απαγόρευαν να παίζει με την πρώτη ομάδα, οργανώσαμε ένα σπέσιαλ πρόγραμμα για την ενδυνάμωσή του ώστε να μπορεί να είναι δυνατός στις μονομαχίες...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK