Ροναλντίνιο: μάγος και χορευτής ετών 37!

O χορευτής, ζογκλέρ αλλά πάνω απ'όλα ΜΕΓΑΣ μπαλαδόρος Ροναλντίνιο σβήνει σήμερα 37 κεράκια και το Contra.gr γιορτάζει μαζί του, παρουσιάζοντας μερικές από τις μαγικές στιγμές του που μας έκαναν να λατρέψουμε τον ίδιο και να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο (VIDEOS).

Ροναλντίνιο: μάγος και χορευτής ετών 37!

Η τελευταία φορά που τον είδαμε να πατάει το πόδι του στο χορτάρι για να πάρει μέρος σε κάποιο επίσημο παιχνίδι ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015 και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στη δράση, παρά τη σφοδρή του επιθυμία, ενώ εδώ και σχεδόν έξι μήνες τον έχουμε δει να φοράει κοστούμι και να γυρίζει όλο τον κόσμο με την ιδιότητα του πρεσβευτή της Μπαρτσελόνα.

Ακόμα και έτσι όμως και παρότι γνωρίζουμε καλά πως στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα ουδείς μπορεί να ξεφύγει από τον πανδαμάτωρα χρόνο αδυνατούμε να το πιστέψουμε, να το αποδεχτούμε, να το "χωνέψουμε" πως ένας από τους τελευταίους σύγχρονους "διασκεδαστές" των γηπέδων και από τους θεαματικότερους παίκτες που έχει αναδείξει το βραζιλιάνικο και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν θα ξανακάνει τα μαγικά του "τρικ" με τη μπάλα στα πόδια.

FC Barcelona player Ronaldinho, from Brazil, celebrates his goal against Deportivo Coruna during his Spanish league soccer match at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Dec. 9, 2007. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona player Ronaldinho, from Brazil, celebrates his goal against Deportivo Coruna during his Spanish league soccer match at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Dec. 9, 2007. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ναι, μπορεί ο Ροναλντίνιο να μην είχε τη διάρκεια άλλων μεγάλων σταρ που έχουν λάμψει αυτό τον αιώνα και να μην έφτασε στο peak του με βάση το απίστευτο ταλέντο που τον προίκισε ο Θεός της μπάλας, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αγαπήθηκε όσο λίγοι και αυτό γιατί έκανε πράγματα μοναδικά που σε κάνουν να "κολλήσεις" με το άθλημα και να υποκλιθείς στον ίδιο ανεξάρτητα από το αν έπαιξε σε ομάδα που συμπαθείς ή όχι.

Γκρέμιο (η πρώτη του ομάδα, από το 1998 μέχρι το 2001), Φλαμένγκο, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλουμινένσε (τελευταίος του σταθμός;) είναι οι τέσσερις ομάδες που μπορούν να αναφέρουν με καμάρι πως είδαν τον Ροναλντίνιο να φοράει τη φανέλα τους, η μεξικανική Κερετάρο ήταν η μοναδική ομάδα πλην Βραζιλίας και Ευρώπης που εξασφάλισε τις υπηρεσίες του ενώ το ονειρεμένο ταξίδι του στην "Γηραιά Ήπειρο" κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια και είχε τρεις σταθμούς.

AC Milan Brazilian forward Ronaldinho, right, is pursued by Inter Milan Argentine defender Walter Samuel, foreground, and Inter Milan Argentine midfielder Esteban Cambiasso during the Italian Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 15, 2009. (AP Photo/Alberto Pellaschiar)
AC Milan Brazilian forward Ronaldinho, right, is pursued by Inter Milan Argentine defender Walter Samuel, foreground, and Inter Milan Argentine midfielder Esteban Cambiasso during the Italian Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 15, 2009. (AP Photo/Alberto Pellaschiar) AP

Την Γαλλία όπου συστήθηκε σε όλο το φίλαθλο κοινό της "Γηραιάς Ηπείρου" μέσω της Παρί Σεν Ζερμέν, την Ισπανία και ειδικότερα στην Καταλωνία όπου ήταν ο Βραζιλιάνος... Μέσι της Μπαρτσελόνα (πριν αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργείται ο μύθος του Αργεντίνου) και την βάλει στις ράγες της ευρωπαϊκής καταξίωσης με την κατάκτηση του Champions League το 2006, και στην Ιταλία όπου φόρεσε τη φανέλα μίας εκ των ομάδων που η φανέλα της ζυγίζει... τόνους: αυτή της Μίλαν.

Αναρίθμητα τα γκολ του τα οποία έχουν περάσει στην ποδοσφαιρική αθανασία, όπως το γκολ με το "στρίψιμο τσιγάρου" απέναντι στην Τσέλσι, το στοπάρισμα με το στήθος και το ανάποδο "ψαλίδι" κόντρα στην Βιγιαρεάλ στο "Camp Nou" αλλά και αυτό που πέρασε σαν... σταματημένη τη μισή Ρεάλ Μαδρίτης και υποχρέωσε το "Bernabeu" να τον χειροκροτήσει ιπποτικά, ενώ μέσα σε όλα αυτά ουδείς μπορεί να κλείσει τα μάτια στα κατορθώματά του σε εθνικό επίπεδο.

Brazil's Ronaldinho gestures to France's Claude Makelele during the Brazil v France quarterfinal soccer match at the World Cup stadium in Frankfurt, Germany, Saturday, July 1, 2006.  (AP Photo/Christophe Ena) **MOBILE/PDA USAGE OUT **
Brazil's Ronaldinho gestures to France's Claude Makelele during the Brazil v France quarterfinal soccer match at the World Cup stadium in Frankfurt, Germany, Saturday, July 1, 2006. (AP Photo/Christophe Ena) **MOBILE/PDA USAGE OUT ** AP

Σε 97 συμμετοχές με την φανέλα της πεντάκις πρωταθλήτριας κόσμου βρήκε 33 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (1 γκολ ανά 3 ματς!) ενώ θα έχει να θυμάται την τρομερή συνεργασία του με τα άλλα τρία "R" της "Σελεσάο" (Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος) στο ονειρμένο για όλους τους Βραζιλιάνους Μουντιάλ του 2002 αλλά και το μεγαλοφυές γκολ-λόμπα από τη σέντρα που χάρισε στη χώρα του την πρόκριση στα ημιτελικά εις βάρος της Αγγλίας.

Αν σε όλα αυτά προσμετρήσει κανείς το βραβείο της Χρυσής Μπάλας που πήρε το 2005 και την ανάδειξή του για δύο σερί χρονιές από την FIFA ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη (2004, 2005), τότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς πως ο Ροναλντίνιο δεν έμεινε μόνο στο θέαμα (σούπερ τεχνική, ντρίμπλες κάτω από τα πόδια, no-look πάσες, ανάποδα ψαλίδια, μαγικές εκτελέσεις φάουλ) αλλά πήγε και στην ουσία, σαρώνοντας σε ατομικούς και ομαδικούς τίτλους.

Brazil soccer star Ronaldinho, wearing the jersey of the Guatemalan club Municipal, waves to the public prior to a friendly soccer match against Comunicaciones in Guatemala City, Sunday, July 10, 2016. Ronaldinho played one half with each team. (AP Photo/Moises Castillo)
Brazil soccer star Ronaldinho, wearing the jersey of the Guatemalan club Municipal, waves to the public prior to a friendly soccer match against Comunicaciones in Guatemala City, Sunday, July 10, 2016. Ronaldinho played one half with each team. (AP Photo/Moises Castillo) AP

Σίγουρα θα μπορούσε να πετύχει (και να μας προσφέρει) ακόμα περισσότερα αν στην καρδιά του εξακολουθούσε να παραμένει άσβεστη η δίψα για μπάλα σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο ακόμα και έτσι, με την καριέρα του να έχει πάρει την κατιούσα εδώ και μερικά χρόνια, η ουσία δεν αλλάζει.

Ο Ροναλντίνιο ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς βιρτουόζους άσους που έχουν εμφανιστεί ποτέ στα γήπεδα της Ευρώπης προερχόμενος από τη χώρα όπου αντιμετωπίζουν την ασπρόμαυρη στρογγυλή θεά ως ερωμένη και της φέρονται με τον απόλυτο σεβασμό και για αυτό το λόγο έχει εκατοντάδες εκατομμύρια πιστούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και είναι σίγουρο πως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, θα γιορτάζουν και αυτοί μαζί με τον "Γκαούτσο"! Ευτυχισμένα 37α γενέθλια μάγε!

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ:

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ:

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΤΟ ΜΕ ΟΣΑΣΟΥΝΑ:

ΤΟ "ΣΒΗΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΕΙ ΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ:

ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΑΠΟΔΟ ΨΑΛΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ:

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ:

Ο "ΜΑΓΟΣ" ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK