Το παγκόσμιο ρεκόρ με rotation... αρχηγών ανήκει στην Βραζιλία!

Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας, Τίτε, έχει πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζοντας τους αρχηγούς της "σελεσάο" σαν τα πουκάμισα. Κίνηση που έχει... σοβαρή αιτία!

Το παγκόσμιο ρεκόρ με rotation... αρχηγών ανήκει στην Βραζιλία!
AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η εθνική Βραζιλίας ετοιμάζεται για το φιλικό της Παρασκευής (17/3) με την Ρωσία στη Μόσχα και σε αυτό ο κίπερ της πεντάκις παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άλισον θα βιώσει μία ξεχωριστή εμπειρία αφού θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πώς έγινε αυτό; Καθόλου τυχαία καθώς είναι επιλογή του προπονητικού τιμ, με τον πορτιέρε της Ρόμα να γίνεται ο 15ος διαφορετικός αρχηγός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στα 18 τελευταία παιχνίδια της Βραζιλίας.

Το παγκόσμιο ρεκόρ με rotation... αρχηγών ανήκει στην Βραζιλία!
AP PHOTO/ANDRE PENNER

Την πρωτοποριακή απόφαση για rotation στους αρχηγούς την έχει πάρει ο Τίτε και σκοπεύει να τη διατηρήσει -εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση από την FIFA- και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει πως το κάνει "για να μεταδώσει σε όλη την ομάδα την αίσθηση της ευθύνης και της ηγεσίας. Όλοι θα πρέπει να αισθάνονται πως αποτελούν μέρος της ομάδας και κομμάτι της επιτυχίας της".

Ο Τίτε δεν μένει όμως μόνο σε αυτή την κίνηση αφού σε ένδειξη συμβολισμού (μαζί με το συντονιστή όλων των εθνικών ομάδων Έντου Γκασπάρ) έχει χαρίσει σε κάθε παίκτη το βιβλίο "Leading with the heart" που έχει γραφτεί από τον πρώην προπονητή της Team USA, Μάικ Σιζέφσκι.

Το παγκόσμιο ρεκόρ με rotation... αρχηγών ανήκει στην Βραζιλία!

"Θα πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο και να διδαχτούν", δήλωσε ο Τίτε, με το εν λόγω βιβλίo να προσπαθεί να δείξει σε κάποιον πώς μπορεί να γίνει ηγέτης στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή.

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ:

Τερματοφύλακες: Άλισον (Ρόμα), Έντερσον Μοράες (Μάντσεστερ Σίτι), Νέτο (Βαλένθια)

Αμυντικοί: Ντάνι Άλβες (Παρί Σεν-Ζερμέν), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μαρκίνιος (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μαρσέλο (Ρεάλ), Μιράντα (Ίντερ), Ροντρίγκο Κάιο (Σάο Πάουλο), Φάγκνερ (Κορίνθιανς), Πέντρο Ζερομέλ (Γκρέμιο), Ισμαΐλι (Σαχτάρ)

Μέσοι: Καζεμίρο (Ρεάλ), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα), Φιλίπε Κοουτίνιο (Μπαρτσελόνα), Φρεντ (Σαχτάρ), Ρενάτο Αουγκούστο (Beijing Sinobo Guoan), Ουίλιαν (Τσέλσι), Ταλίσκα (Μπεσίκτας), Τάιζον (Σαχτάρ), Ντόουγκλας Κόστα (Γιουβέντους)

Επιθετικοί: Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ), Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

* Εκτός αποστολής για τα φιλικά με Ρωσία (23/3) και Γερμανία (27/3) έμειναν οι τραυματίες Νεϊμάρ, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς και Αλέξ Σάντρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK