Η επιστολή που "καίει" τον στενό συνεργάτη του Μπλάτερ

Ο Ζερόμ Βαλκ, "δεξί χέρι" του Ζεπ Μπλάτερ, κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της δωροδοκίας του μέλους της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, καθώς φέρεται να έδωσε την έγκριση για την πληρωμή της μίζας των 10.000.000 ευρώ.

ZURICH, SWITZERLAND - MAY 29:  FIFA Secretary General Jerome Valcke (R) shakes hands with FIFA President Joseph S. Blatter during the 65th FIFA Congress at the Hallenstadion on May 29, 2015 in Zurich, Switzerland.  (Photo by Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images)
ZURICH, SWITZERLAND - MAY 29: FIFA Secretary General Jerome Valcke (R) shakes hands with FIFA President Joseph S. Blatter during the 65th FIFA Congress at the Hallenstadion on May 29, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

Με τη μορφή χιονοστιβάδας έρχονται στην επιφάνεια οι αποκαλύψεις για το ζήτημα της διαφθοράς των μελών της FIFA. Αυτή τη φορά, το "δεξί χέρι" του Ζεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βαλκ, κατηγορείται πως είχε γνώση της μίζας των 10.000.000 ευρώ που δόθηκε στον Τζακ Γουόρνερ από την ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής με σκοπό να στηρίξει την υποψηφία της για την ανάληψη του Μουντιάλ το 2010.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω εγγράφου με την επιστολή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής, η οποία απευθύνεται στον Βαλκ και του ζητεί το παραπάνω ποσό να δοθεί στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF). Θεωρητικά για άλλο σκοπό, αλλά στην ουσία για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Νοτίου Αφρικής.

Τα χρήματα φαίνεται πως κατέληξαν στον Γουόρνερ μέσω λογαριασμού της FIFA, με τους New York Times να αποκαλύπτουν πως το FBI θεωρεί ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε ύστερα από έγκριση του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Βαλκ αρνείται τις κατηγορίες, όμως το έγγραφο που μπορείτε να δείτε παρακάτω τον διαψεύδει. Αν τελικά αποδειχθεί πως ο Γάλλος είχε συμμετοχή στην πληρωμή, οι έρευνες θα φτάσουν μία... ανάσα από τον Πρόεδρο της FIFA, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε το έγγραφο:

Η επιστολή που "καίει" τον στενό συνεργάτη του Μπλάτερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK