Στο στόχαστρο του FBI και ο Μπλάτερ

Το FBI ξεκίνησε έρευνες για πιθανή ανάμειξη του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, στο σκάνδαλο διαφθοράς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στο στόχαστρο του FBI και ο Μπλάτερ
blatter

Στο μικροσκόπιο του FBI και των Aμερικανών Eισαγγελέων βρίσκεται ο Ζεπ Μπλάτερ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για πράξεις διαφθοράς και δωροδοκίες που οδήγησαν στις συλλήψεις της 27ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος της FIFA που το μεσημέρι της Τρίτης (2/6) ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά από 17 χρόνια στην ηγεσία της,"προσπάθησε εδώ και μέρες να πάρει τις αποστάσεις του από το σκάνδαλο", όπως υποστηρίζουν οι New York Times. Ωστόσο, "ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν τη συνεργασία ορισμένων από τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους της FIFA που κατηγορούνται για διαφθορά ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω του".

Εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε κάθε σχόλιο, παραπέμποντας στην ανακοίνωση την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η εισαγγελέας Λορέτα Λιντς σχετικά με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 14 εκλεγμένων και εταίρων της FIFA.

Στο στόχαστρο του FBI και ο Μπλάτερ

"Τη στιγμή που όλος ο κόσμος προσπαθεί να σώσει το τομάρι του υπάρχει σίγουρα κάποιος που αλλάζει πρώτος γνώμη", δήλωσε μια πηγή στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ενώ άλλη πηγή ανέφερε πως "ίσως να μην είμαστε σε θέση να αναποδογυρίσουμε όλη την οργάνωση, αλλά μπορεί και να μην χρειάζεται".

Να σημειώσουμε τέλος, πως ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο χειμώνα σε ειδική συνεδρίαση της FIFA, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ζίκo , να επιβεβαιώνει πως ενδιαφέρεται για την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμη:

Θέλει την προεδρία της FIFA ο Ζίκο

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

O Φίγκο για την παραίτηση Μπλάτερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK