Το ηγεμονικό συμβόλαιο του Ινιέστα "αγγίζει" τις απολαβές Μέσι και Νεϊμάρ

Τελικά έπρεπε να "πατήσει" τα 34 έτη ζωής ο Ινιέστα, προκειμένου να φτάσει τις απολαβές του στον... Θεό! Δείτε πόσα χρήματα θα λαμβάνει κάθε χρόνο με μία επιπλέον συμφωνία bonus που θα τον "εκτοξεύσει" οικονομικά στα ουράνια.

Barcelona's Andres Iniesta appears before the Spanish La Liga soccer match between Deportivo and Barcelona at the Riazor stadium in A Coruna, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Lalo R. Villar)
Barcelona's Andres Iniesta appears before the Spanish La Liga soccer match between Deportivo and Barcelona at the Riazor stadium in A Coruna, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP IMAGE

Ο Αντρές Ινιέστα θα πρέπει να αλλάξει το όνομά του σε "Μίδας", καθώς τα λεφτά που θα λαμβάνει στη Κίνα ξεπερνούν κάθε λογική. Ο Ισπανός ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της σεζόν, χωρίς όμως να αποκαλύπτει την ομάδα που θα συνεχίσει τη καριέρα του, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την El Mundo, ο 34χρονος μέσος έχει συζητήσει εκτενώς τη μετακίνησή του στην κινέζικη Τσονγκίνγκ Λιφάν με τον πρόεδρο του συλλόγου να δέχεται όλους τους όρους που έθεσε η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Και ποιοι είναι αυτοί;

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, ο Ινιέστα θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, το οποίο θα του αποφέρει 27 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Κάτι τέτοιο θα τον τοποθετήσει ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του κόσμου, πλησιάζοντας τις απολαβές Μέσι, Νεϊμάρ (35 εκατ. περίπου αμφότεροι) και αφήνοντας πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο (21 εκατ).

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή αμείβεται με 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους "μπλαουγκράνα".

Ωστόσο, το "χρυσό" deal που θα κάνει τον έμπειρο σταρ... Κροίσο είναι τα κρασιά που παράγει ο ίδιος. Η πλευρά του κινέζικου κλαμπ αποδέχτηκε να αγοράσει 6 εκατ. μπουκάλια κρασί της εταιρείας του ποδοσφαιριστή, έναντι 6 ευρώ το καθένα, κάτι που σημαίνει πως το ποσό των οίνων θα φτάσει τα 36 εκατ. ευρώ, που έρχεται να προστεθεί σαν επιπλέον αμοιβή στον καθαρό μισθό του.

Τελευταίος όρος που συμφωνήθηκε από τα δύο "μέτωπα" είναι η ασιατική ομάδα να κατέχει το 50% των δικαιωμάτων της εικόνας του Ινιέστα, προκειμένου να προωθήσει το όνομά του σε διαφημιστικές καμπάνιες, κάτι που θα αποδειχθεί επωφελές και για τις δύο πλευρές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK