Το ποδόσφαιρο νικά τη νόσο του Αλτσχάιμερ!

Ενα πολύ ευφυές ισπανικό πρότζεκτ βοηθά ασθενείς με Αλτσχάιμερ να βελτιώσουν την πληγωμένη από την αρρώστια μνήμη τους μέσω του... ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο νικά τη νόσο του Αλτσχάιμερ!

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της καταπολέμησης του Αλτσχάιμερ; Βεβαίως, γιατί όχι, θέληση και φαντασία από τους θεραπευτές να υπάρχει και όλα γίνονται.

Το εκ πρώτης όψεως και ανάγνωσης πρότζεκτ εφαρμόζεται στην Ισπανία όπου το ποδόσφαιρο είναι μία δεύτερη θρησκεία. Σε ασθενείς λοιπόν των οποίων η μνήμη έχει γνωρίσει πολύ μεγάλα πλήγματα τεύχη του περιοδικού "Libero" χαρίζουν τη λύση.

Οι ασθενείς, στα νιάτα τους ποδοσφαιρόφιλοι, ξεφυλλίζουν τις σελίδες των τεσσάρων ειδικών τευχών του περιοδικού, και σιγά-σιγά ανακαλούν από τη μνήμη τους μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Η ιδέα ανήκει σε ειδικούς ερευνητές του ιδρύματος του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και η εφαρμογή δεν θα γινόταν χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των ιθυνόντων του περιοδικού.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ασθενής βελτίωσε θεαματικά τη μνήμη του ξεφυλλίζοντας το περιοδικό και ανακαλώντας ένα καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Γιόχαν Κρόιφ σε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης τον Δεκέμβριο του 1973.

Tο πρότζεκτ δυστυχώς δεν χρηματοδοτείται από το ισπανικό κράτος. Οπότε αν θέλετε να συνεισφέρετε, πατήστε εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK