Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!

Τα χριστουγενιάτικα σκουφάκια που έκαναν... τούρμπο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, η άσπρη βούλα που εξαφανίστηκε από το χιόνι, ο λυτρωτικός πανηγυρισμός Γκατούζο και η αφιέρωση του ερωτευμένου Ικάρντι. Ο Βαγγέλης Σταματόπουλος σας παρουσιάζει "Του κόσμου τα παράξενα" που σημάδεψαν το Σαββατοκύριακο!

Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!

Η αθλητική επικαιρότητα "πλημμυρίζει" καθημερινά από ειδήσεις και γεγονότα από το διεθνή χώρο, κάποια εκ των οποίων πάντως είναι άκρως παράξενα και γαργαλιστικά και το Contra.gr αναλαμβάνει να τα εντοπίζει και σας τα σερβίρει στο πιάτο.

Για να γίνουμε σοφότεροι αλλά και να παίρνουμε και μερικές απαραίτητες ανάσες δροσιάς και διασκέδασης.

Πάμε να δούμε το Top-10 του Σαββατοκύριακου που πέρασε...

ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΠΤΕΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Η στήλη ανέλαβε να συγκεντρώνει τα κορυφαία "παράξενα" του Σαββατοκύριακου και να σας τα σερβίρει στο ιντερνετικό πιάτο για να ξεκινάτε με άλλη διάθεση την εβδομάδα σας όμως ας κάνουμε μία... εξαίρεση, ξεκινώντας με κάτι που συνέβη την περασμένη Πέμπτη. Αναφερόμαστε στον Τζον Τέρι που συμπλήρωσε 37 χρόνια ζωής, με τον πρώην αρχηγό της Τσέλσι και νυν άσο της Άστον Βίλα να δέχεται ένα σπέσιαλ δώρο από τα 10χρονα δίδυμα παιδιά του, Τζόρτζι και Σάμερ. Αυτό ήταν μία τούρτα γενεθλίων σε σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας, με τα παιδιά του "JT" να μπαίνουν ξαφνικά στο υπνοδωμάτιο του μπαμπά και να του τραγουδούν το "Happy Birthday". Με τέτοια γλυκά δώρα, η επιστροφή στη δράση μετά τον τραυματισμό του, που αναμένεται για τον Ιανουάριο, δεν αποκλείεται να επισπευτεί...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΥΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...

Όσο και να εξελιχτεί η τεχνολογία προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία ενός παίκτη και να ανεβάζει το επίπεδο της απόδοσής του, μερικές φορές, δεν μπορεί να συναγωνιστεί απλά πράγματα. Η τελευταία απόδειξη έρχεται από τον σαββατιάτικο αγώνα στο Λονδίνο μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Τσέλσι το απόγευμα του Σαββάτου, με τον φωτογραφικό φακό να "τσακώνει" τον Μιτσί Μπατσουαγί να προσπαθεί να καταπολεμήσει το ανυπόφορο κρύο της αγγλικής πρωτεύουσας τοποθετώντας θερμοφόρα στο μάγουλό του. Old school...

Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!
© SKY SPORTS

"ΤΗΝ ΕΙΠΕ" ΣΤΟΝ ΚΙΕΛΙΝΙ ΓΙΑ ΤΗ... ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

"Derby d'Italia" χωρίς... μανούρες και εντάσεις είναι σαν σούπα χωρίς αλάτι και πιπέρι και οι Λουτσιάνο Σπαλέτι και Τζόρτζιο Κιελίνι φρόντισαν να δώσουν έξτρα νοστιμιά στο Γιουβέντους-Ίντερ μέσα από τη διαφωνία τους (sic) στο ημίχρονο του αγώνα. Τι έγινε; Ο αμυντικός της "βέκια σινιόρα" έκανε παράπονα στον άρχοντα του ντέρμπι, Βαλέρι, για κάποιες κίτρινες κάρτες που είχε... ξεχάσει στο τσεπάκι του και ο αγριεμένος προπονητής της Ίντερ τον πλησίασε και του είπε: "Πάντα εσύ είσαι που ζητάς κίτρινες, άφησέ τον να διαιτητεύσει". Για την ιστορία οι δύο άνδρες "τα βρήκαν" δίνοντας αμοιβαίες εξηγήσεις και μάλιστα βγήκαν αγκαλιασμένοι στο γήπεδο για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!

Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΕΡ ΙΚΑΡΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΞΙ ΓΟΥΑΝΤΑ

Μία ημέρα μετά το ντέρμπι με την Γιουβέντους και το 0-0 που απέσπασε η ομάδα του και της επέτρεψε να παραμείνει στην κορυφή της Serie A, ο Μάουρο Ικάρντι γιόρτασε. Όχι για το αποτέλεσμα αλλά για την Γουάντα Νάρα, με τη σύζυγο και ατζέντη του καπιτάνο της Ίντερ να κλείνει τα 31 της χρόνια και τον 24χρονο άσο να της αφιερώνει τα παρακάτω λόγια μέσω Instagram: "Ευτυχισμένα 31α γενέθλια, αγάπη μου. Ένας χρόνος ακόμα στο πλευρό σου. Σου εύχομαι να συνεχίσεις να έχεις την επιτυχία που έχεις σε όλα όσα κάνεις και να πραγματοποιήσεις όλα τα όνειρά σου και τα σχέδιά σου επειδή το αξίζεις. Ως μητέρα, ως σύζυγος, ως φίλη. Ευτυχισμένα γενέθλια!"

Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!

ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΟΥ

Ο χιονιάς έκανε για τα καλά την εμφάνισή του στην Γερμανία αυτές τις ημέρες και το ματς στο οποίο είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο ήταν για την 15η αγωνιστική της Bundesliga μεταξύ της Κολωνίας και της Φράιμπουργκ. Δεν ήταν μόνο ότι καθυστέρησε 15 λεπτά να αρχίσει το ματς, για να απομακρυνθεί το χιόνι από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και το γεγονός ότι αυτό συνέχισε να πέφτει, με τον επίσημο λογαριασμό των γηπεδούχων στο Twitter να βρίσκει την ευκαιρία για... τρολάρισμα μέσα από δύο επικά VIDEOS...

Βέβαια ακόμα και τα videos δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν σε "ομορφιά" την πραγματικότητα και αυτό το διαπίστωσαν όλοι στο 16ο λεπτό. Τότε η Κολωνία κέρδισε πέναλτι όμως η άσπρη βούλα είχε εξαφανιστεί λόγω χιονόπτωσης, έτσι ο διαιτητής πήγε στη γραμμή του τέρματος και μέτρησε 11 βήματα προκειμένου να στήσει τη μπάλα στο σωστό σημείο (από το 1' 10'' του video)! Για την ιστορία , το ματς όχι μόνο ολοκληρώθηκε αλλά άφησε εποχή, με την Κολωνία να προηγείται 3-0 και την Φράιμπουργκ να πετυχαίνει απίστευτη ανατροπή, κάνοντας το 4-3 υπέρ της με πέναλτι στις καθυστερήσεις...

Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!

ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΓΚΑΤΟΥΖΟ

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Μίλαν ο Τζεναρο Γκατούζο είδε την ομάδα του να δέχεται το γκολ της ισοφάρισης από την Μπενεβέντο (των 14 ηττών σε 14 ματς στη Serie A μέχρι τότε...) στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του η Ριέκα επιβλήθηκε 2-0 των "ροσονέρι". Το κακό δεν... τρίτωσε πάντως την Κυριακή αφού ο Μποναβεντούρα με δύο γκολ υπέγραψε το 2-1 επί της Μπολόνια και ο "Ρίνγκιο" το γιόρτασε με τη ψυχή του αδιαφορώντας για το ενοχλητικό... χιονόνερο. Στο φινάλε του ματς αγκάλιασε όλους τους παίκτες του και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει μαζί τους, με την ελπίδα πως αυτό το τρίποντο θα δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!

ΕΙΔΕ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ... ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Ο Μπατσουαγί, όπως διαβάσατε παραπάνω, βρήκε μία θερμοφόρα για να μην... ξυλιάσει από το κρύο, και φαίνεται πως τη δόξα του ζήλεψαν και άλλοι συνάδελφοί του. Οι Ελιακίμ Μανγκαλά και Μπερνάρντο Σίλβα έκαναν προθέρμανση ενόψει του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι φορώντας στα κεφάλια τους σκουφάκια του Άι-Βασίλη στα χρώματα της ομάδας τους, με την ενέργεια πάντως αυτή να προκαλεί... εκνευρισμό στον πάγκο. Εκείνος που τσαντίστηκε ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με το φακό να συλλαμβάνει καρέ-καρέ την κίνηση του Καταλανού τεχνικού να βγάλει το σκουφάκι από το κεφάλι του Μανγκαλά κατά τη διάρκεια του "ζεστάματος" που έκανε εκείνος πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Manchester City's Eliaquim Mangala runs during warm up as snow falls before the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Sunday, Dec. 10, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Eliaquim Mangala runs during warm up as snow falls before the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Sunday, Dec. 10, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP
Τα σκουφάκια που τσάντισαν τον Γκουαρδιόλα, το πέναλτι του χιονιά και η... θερμοφόρα!
© SKY SPORTS

ΤΑ ΜΙΣΑ-ΜΙΣΑ ΚΑΣΚΟΛ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ

Και όμως συνέβη και αυτό στην ποδοσφαιρική Αγγλία! Φίλαθλος ζήτησε μέσω Twitter από την αστυνομία του Μάντσεστερ (Greater Manchester Police) να προχωρήσει στη σύλληψη οποιουδήποτε κάνει την εμφάνισή του στο "Ολντ Τράφορντ" φορώντας κασκόλ μισό Γιουνάιτεντ-μισό Σίτι (τα "half-and-half scarves" είναι νέα μόδα...) και η η αστυνομία αντιμετώπισε με χιουμοριστική διάθεση το αίτημά του. Όχι μόνο το κοινοποίησε αλλά υποσχέθηκε να προχωρήσει σε σύλληψη για τέτοιο λόγο σε περίπτωση που την κρίνει αναγκαία!

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΙΧΕ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...

"Γεμάτη" μέρα η Κυριακή για τους Άγγλους ποδοσφαιρόφιλους αφού έλαβαν χώρα δύο μεγάλα τοπικά ντέρμπι, με αυτό του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ-Σίτι) να αρχίζει μισή ώρα περίπου μετά το τελευταίο σφύριγμα σε εκείνο του Μέρσεϊσαϊντ (Λίβερπουλ-Έβερτον). Στο λίγο χρόνο που μεσολάβησε, οι τηλεσχολιαστές του Sky Sports, Γκρέιαμ Σούνες, Τζέιμι Κάραγκερ, Γκάρι Νέβιλ καθώς και ο ξεχωριστός καλεσμένος τους, Νόελ Γκάλαχερ (διάσημος φαν της Σίτι ο τραγουδιστής) παρήγγειλαν φαγητό στο στούντιο όπως "αποκάλυψε" με photo που ανέβασε στο Instagram ο Κάραγκερ...

"ΓΕΛΑΚΙΑ" ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΜΟΥΡΙΝΙΟ & ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Παραμονή του μεγάλου ντέρμπι ο Μουρίνιο είχε ρίξει το... καρφί του για την εκπληκτική φέτος Μάντσεστερ Σίτι, λέγοντας πως δεν του αρέσει το γεγονός ότι οι παίκτες του πέφτουν πολύ εύκολα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και κερδίζουν πέναλτι. Ο Γκουαρδιόλα πάντως δεν του κράτησε κακία (στη δική του συνέντευξη Τύπου είχε πει πως αισθάνεται πως είναι... δίδυμος με τον Πορτογάλο, με την έννοια ότι και οι δύο λατρεύουν να κατακτούν τρόπαια) και αυτό φάνηκε και στο ματς. Κάποια στιγμή που υπήρχε διακοπή από εναέρια σύγκρουση των Μάρκος Ρόχο και Νταβίντ Σίλβα, οι δύο προπονητές ήρθαν πολύ κοντά και αντάλλαξαν από πολύ κοντά μερικές κουβέντες μέσα σε χαμόγελα... Το φινάλε πάντως βρήκε μόνο τον Πεπ να χαμογελάει αφού οδήγησε την Σίτι στην 14η σερί νίκη της στην Premier League (αριθμός ρεκόρ σε μία μόνο σεζόν) και έχει πλέον ρεκόρ στα head-to-head με τον Ζοζέ, 9 νίκες-7 ισοπαλίες-4 ήττες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK