Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Φίγκο

Ο Λουίς Φίγκο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές του Μαρτίου.

Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Φίγκο

Ο πρώην κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" ανακοίνωσε την πρόθεσή του σε αποκλειστικές δηλώσεις στο "CNN", τονίζοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις πρακτικές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Νοιάζομαι για το ποδόσφαιρο, οπότε αυτό που βλέπω, όσον αφορά στην εικόνα της FIFA, όχι μόνο τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, δεν μου αρέσει".

"Εάν αναζητήσεις τη FIFA στο διαδίκτυο, η πρώτη λέξη που εμφανίζεται είναι 'σκάνδαλο', όχι κάποια θετική λέξη. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε αρχικά και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της FIFA. Το ποδόσφαιρο αξίζει κάτι πολύ καλύτερο απ' αυτό", τόνισε ο Πορτογάλος.

Ο Φίγκο γίνεται ο 5ος άνθρωπος που εκδηλώνει πρόθεση διεκδίκησης της θέσης, μετά από τον Γάλλο διπλωμάτη και πρώην συνεργάτη του Μπλάτερ, Ζερόμ Καμπάν, τον Ιορδανό Πρίγκηπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν που έχει την στήριξη της UEFA, τον πρώην Γάλλο διεθνή Νταβίντ Ζινολά που επιχορηγείται από στοιχηματική εταιρία και φυσικά τον νυν Ελβετό πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Για να επικυρωθεί η υποψηφιότητα, θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου κάθε υποψήφιος να έχει παρουσιάσει την έγγραφη υποστήριξή του από τουλάχιστον 5 χώρες μέλη της FIFA, ειδάλλως δεν θα έχει δικαίωμα να κατέβει στην εκλογές της 29ης Μαρτίου.

Ένα επιπλέον προαπαιτούμενο για την επικύρωση της υποψηφιότητας είναι και η ενεργή ενασχόληση του υποψηφίου με τον χώρο του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον 2 από τα τελευταία 5 χρόνια, προϋπόθεση που πληροί ο 42χρονος πρώην άσος των Σπόρτινγκ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ, ως σύμβουλος και πρώην βοηθός προπονητή των "νερατζούρι".

"Έχω μιλήσει με τόσους σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, παίκτες, προπονητές και προέδρους ομοσπονδιών, οι οποίοι όλοι πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Πέρυσι βρισκόμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και είδα την αντίδραση όλων των φιλάθλων όσον αφορά στην εικόνα της FIFA. Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, διακυβέρνησης, διαφάνεια και αλληλλεγγύη. Έχει έρθει η στιγμή γι' αυτό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK