Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου να βρίσκεται προ των πυλών, διαβάστε τις 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών που θα μας απασχολήσουν το εφετινό καλοκαίρι. Από τους "γερόλυκους" Ντιντιέ Ντρογκμπά, Έμιρ Σπάχιτς και Σιλβέν Ντιστέν, μέχρι τα "κελεπούρια" Τζον Γκουιντέτι, Γέβγεν Κονοπλιάνκα και Νέτο.

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

H σεζόν 2014-15 ολοκληρώθηκε και πλέον οι σύλλογοι και αλλά και οι φίλαθλοι στρέφουν την προσοχή τους στη μεταγραφική περίοδο. Γι' αυτό το λόγο η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας " Mirror" παρουσίασε τις 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών, που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γέβγεν Κονοπλιάνκα (25 ετών, Ουκρανός, Ντνίπρο)

Ο αριστερός χαφ-εξτρέμ της Ντνίπρο αναμένεται να είναι ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα της μεταγραφικής περιόδου, ύστερα από την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε με την ουκρανική ομάδα, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Κατά το παρελθόν έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ των οποίων η Ρόμα και η Τότεναμ, ενώ πριν 1,5 χρονο βρέθηκε μία "ανάσα" από τη Λίβερπουλ. Ήδη υπάρχουν φήμες στο Νησί πως η Στόουκ έχει κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Νέτο (25 ετών, Βραζιλιάνος, Φιορεντίνα)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο Βραζιλιάνος άσος είχε καταλυτική παρουσία στην πορεία των "Βιόλα" στο Europa League, ενώ ξεχώρισε και στο ιταλικό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας αρκετές εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αυτή την περίοδο βρίσκεται με την Εθνική ομάδα της χώρας του στη Χιλή για το Copa America, ενώ το 2012 είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τη "Σελεσάο".

Νάιτζελ Ντε Γιονγκ (30, Ολλανδός, Μίλαν)

Ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Πραγματοποίησε μία ώριμη και μεστή σεζόν, ξεφεύγοντας από τη γενική μετριότητα της Μίλαν. Δημοσιεύματα τον περασμένο Απρίλιο τον ήθελαν σε συζητήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία του πρότεινε συμβόλαιο με απολαβές περίπου 5.500.000 ευρώ το χρόνο. Πριν μετακινηθεί στο Μιλάνο το 2012 για χάρη των "ροσονέρι" είχε κατακτήσει το αγγλικό πρωτάθλημα με τη Σίτι.

Γιουσούφ Μουλουμπού (28 ετών, Κονγκολέζος, Γουέστ Μπρόμιτς)

Η Γουέστ Μπρομ ξάφνιασε με την απόφασή της να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο του 28χρονου αμυντικού μέσου. Ο Μουλουμπού υπήρξε μέλος της εθνικής Γαλλίας Κ20 και Κ21, όμως σε επίπεδο Ανδρών αγωνίστηκε με τα χρώματα του Κονγκό, κάνοντας ντεμπούτο κόντρα στην Αλγερία το 2008. Τρία χρόνια αργότερα αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του, όμως ένα χρόνο μετά πήρε πίσω την απόφασή του.

Αντρέα Ρανόκια (27 ετών, Ιταλός, Ίντερ)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο αρχηγός των "νερατζούρι" αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Είναι γερό κορμί και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Ήταν μέλος της προεπιλογής της εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όμως τελικά αποκλείστηκε από την τελική 23άδα. Παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συζητήσεις με τη διοίκηση της Ίντερ για την ανανέωση του συμβολαίου του, εντούτοις φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν.

Ιγκνάσιο Αμπάτε* (28 ετών, Ιταλός, Μίλαν)

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Μίλαν. Εκπροσώπησε την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ενώ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο με την εθνική Ανδρών τρία χρόνια αργότερα. Την εφετινή σεζόν αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε σε 23 αγώνες να μοιράσει 7 ασίστ.

Αντρέ Πιερ Ζινιάκ (29 ετών, Γάλλος, Μαρσέιγ)

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα τον πήρε από τα... αζήτητα της Μαρσέιγ και τον μετέτρεψε σε ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα του εφετινού καλοκαιριού για την επιθετική γραμμή, καθώς σε 38 συμμετοχές στη Ligue 1, σημείωσε 21 γκολ. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έκανε ντεμπούτοο με την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, μετρώντας μέχρι στιγμής 6 γκολ σε 17 αγώνες. Ήδη για την περίπτωσή του έχει δείξει ενδιαφέρον η Γουέστ Χαμ.

Κάρλος Σαμπράνο (25 ετών, Περουβιανός, Άιντραχτ)

Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός είχε μία αξιοπρόσεκτη πορεία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι προϊόν των ακαδημιών της Σάλκε, η οποία τον "τσίμπησε" σε ηλικία 16 ετών, ύστερα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17. Σε εθνικό επίπεδο, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σ' ένα φιλικό απέναντι στην Κόστα Ρίκα, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ του στο 45ο λεπτό του αγώνα.

Αλμπέρτο Ακουιλάνι (30 ετών, Ιταλός, Φιορεντίνα)

Ύστερα από το ατυχές πέρασμά του από τη Λίβερπουλ, επέστρεψε αρχικά στη Μίλαν ως δανεικός και στη συνέχεια ως ελεύθερη μεταγραφή στους "Βιόλα". Στην ομάδα της Φλωρεντίας αναγεννήθηκε, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις την τελευταία τριετία. Ο μάνατζέρ του αναφέρει πως στόχος του Ιταλού άσου είναι η μετακίνηση σε ομάδα του εξωτερικό, όμως τα συχνά προβλήματα τραυματισμών βάζουν εμπόδια στην επιθυμία του.

Γκλεν Τζόνσον (30 ετών, Άγγλος, Λίβερπουλ)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ αποχαιρετά το "Άνφιλντ" μετά από έξι χρόνια, καθώς υπήρξε από κοινού απόφαση να μην ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ήδη ακούγεται έντονα πως η Γουέστ Χαμ και η Μπεσίκτας κοιτάζουν την περίπτωσή του.

Ρον Φλάαρ (30 ετών, Ολλανδός, Άστον Βίλα)

Αποτέλεσε μία από τις αποκαλύψεις της εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. "Κέρβερος" αμυντικά, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι ο Φλάαρ τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, όμως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Άστον Βίλα κατέστησαν αδύνατη την πραγματοποίηση της μεταγραφής. Πλέον, ως ελεύθερος αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την Γιουνάιτεντ να τον έχει στα... ραντάρ της.

Ζόναταν (29 ετών, Βραζιλιάνος, Ίντερ)

Αγωνίζεται με τα χρώματα των "νερατζούρι" από το 2011, όμως δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του, έχοντας μικρό χρόνο συμμετοχής. Έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, αλλά ποτέ με την Ανδρών.

Τζιαμπάολο Πατσίνι (30 ετών, Ιταλός, Μίλαν)

Οι δρόμοι της Μίλαν και του Πατσίνι αναμένεται να χωρίσουν το εφετινό καλοκαίρι. Ο Ιταλός επιθετικός φαίνεται πως αναζητά μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του, ύστερα από τη μέτρια χρονιά που πραγματοποίησε με τους "ροσονέρι". Τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έδειξε να ανακάμπτει αγωνιστικά, πετυχαίνοντας μερικά καθοριστικά γκολ, αλλά η επόμενη χρονιά θα τον βρει μακριά από το "Σαν Σίρο".

Σέρχιο Ρομέρο (28 ετών, Αργεντινός, Σαμπντόρια)

Ο Αργεντινός γκολκίπερ αγωνίστηκε στη Σαμπντόρια τα τελευταία 4 χρόνια, με ένα μικρό διάλειμμα τη σεζόν 2013-14 κατά την οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό. Βοήθησε την ομάδα της Γένοβας να κερδίσει το εισιτήριο για το Europa League, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες είχαν αρχίσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Σάμι Αμεόμπι (23 ετών, Άγγλος, Νιούκαστλ)

Ο μικρός αδερφός του Σόλα Αμεόμπι πραγματοποίησε μία μέτρια χρονιά με τη Νιούκαστλ, η οποία κινδύνεψε σοβαρά με υποβιβασμό. Παρόλα αυτά, το νεαρό της ηλικίας του, σε συνάρτηση με τη δυνατότητα που έχει να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον καθιστούν μία ιδιαίτερα θελκτική περίπτωση.

Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ (32 ετών, Ολλανδός, Αμβούργο)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Η σεζόν ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τον άσο του Αμβούργου, καθώς η γερμανική ομάδα κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στους αγώνες μπαράζ με την Καρλσρούη. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αποφάσισε να "πετάξει" για άλλες πολιτείες, έχοντας ως στόχο να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τις φήμες να τον θέλουν ένα βήμα πριν τη μετακίνησή του στη Ρεάλ Μπέτις.

Χόρχε Βαλβίδια (31 ετών, Χιλιανός, Παλμέιρας)

Ο Χιλιανός άσος αγωνίστηκε την τελευταία πενταετία στην Παλμέιρας, ενώ ήταν μέλος της Χιλής στο τελευταίο Μουντιάλ. Το προηγούμενο καλοκαίρι, σε ηλικία 30 ετών, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αλλά τελικά πήρε πίσω την απόφασή του, καθώς ήθελε να αγωνιστεί στο Copa America που διεξάγεται στη χώρα του.

Λισάντρο Λόπες (32 ετών, Αργεντινός, Ιντερνασιονάλ)

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την τετραετία 2009-2013 με τη Λιόν του έδωσαν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στο Κατάρ. Το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στη Βραζιλία για χάρη της Ιντερνασιονάλ και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση της επόμενης ποδοσφαιρικής στέγης του.

Ρόμαν Σίσκιν (28 ετών, Ρώσος, Λοκομοτίβ Μ.)

Ο 28χρονος δεξιός μπακ της Λοκομοτίβ Μόσχας έμεινε ελεύθερος από το ρωσικό σύλλογο. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του σε ηλικία 15 ετών, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του τον Μάρτιο του 2007, στην αναμέτρηση με την Εσθονία.

Τόμας Σίβοκ (31 ετών, Τσέχος, Μπεσίκτας)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της Μπεσίκτας στην καμπάνια εναντίον του ρατσισμού με σλόγκαν "Μαζί εναντίον του ρατσισμού". Οι φίλοι της τουρκικής ομάδας τον αποκαλούν "χρυσό κεφάλι" εξαιτίας της ευχέρειας που έχει στο γκολ, ενώ το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού.

Αντρέι Μαζούχ (26 ετών, Τσέχος, Ντνίπρο)

Όπως κι ο Κονοπλιάνκα, έτσι κι ο Μαζούχ στοχεύει να εξαργυρώσει την εκπληκτική πορεία με την Ντνίπρο, με μεταγραφή σε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα. Στις αρχές της καριέρας του αγωνίστηκε στη Φιορεντίνα, θεωρήθηκε σπουδαίο ταλέντο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Μάρσελ Γιάνσεν (29 ετών, Γερμανός, Αμβούργο)

Στην ανατολή της καριέρας του θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να δικαιώσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Ύστερα από μία μέτρια χρονιά στην Μπάγερν Μονάχου μεταγράφηκε το 2008 στο Αμβούργου, όπου αγωνίστηκε τα τελευταία 7 χρόνια, έχοντας 144 συμμετοχές και 7 γκολ. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων μετράει 45 παρουσίες με 3 τέρματα.

Γιοάν Γκουρκίφ (28 ετών, Γάλλος, Λιόν)

Η ποιότητά του είναι αδιαπραγμάτευτη, όμως οι συχνές μεταπτώσεις στην απόδοσή του είχαν ως συνέπεια να μην πραγματοποιήσει την καριέρα που μπορούσε, ενώ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Την τελευταία πενταετία αγωνίζεται στη Λιόν, όμως ο ιδιότροπος χαρακτήρας του ανάγκασε τη διοίκηση των "λιονέ" να τον στείλει στη δεύτερη ομάδα. Το όνομά του έχει γραφτεί πολλάκις στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Χουάν Βάργκας (31 ετών, Περουβιανός, Φιορεντίνα)

Ο έμπειρος μπακ χαφ αγωνίζεται από το 2008 στη Φιορεντίνα, με μία... στάση στην Τζένοα ως δανεικός από τους "Βιόλα". Μπορεί να συνδυάσει άψογα τα αμυντικά με τα επιθετικά καθήκοντά του. Είναι ταχύς, ικανός με την μπάλα στα πόδια, ενώ διαθέτει πολύ καλό σουτ. Μοναδική παραφωνία ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του.

Μπακαρί Σακό (27 ετών, Μάλι, Χαλ)

Οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τους Γουλβς ανάγκασαν τη Λέστερ να προσφέρει στον 27χρονο χαφ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 3.300.000 ευρώ, ενώ κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Μάλι το 2014 σε ένα φιλικό με τη Σενεγάλη. Ο ίδιος δεν βιάζεται να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς γνωρίζει πως αποτελεί "μήλο της έριδος".

Ιλσίνιο (29 ετών, Βραζιλιάνος, Σαχτάρ)

Ο πολυσύνθετος Βραζιλιάνος άσος αποχωρεί το φετινό καλοκαίρι από την ουκρανική ομάδα, ύστερα από μία οχταετία, με δύο ενδιάμεσες στάσεις ως δανεικός σε Σάο Πάολο και Ιντερνασιονάλ. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως δεξί φουλ μπακ όσο κι ως κεντρικός μέσος. Με την εθνική Βραζιλίας έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Μιγκέλ Μπρίτος (29 ετών, Ουρουγουανός, Νάπολι)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο Ουρουγουανός στόπερ αποχωρεί από τη Νάπολι, στην οποία έπαιξε τα τελευταία 4 χρόνια, κατακτώντας 2 φορές το Coppa Italia. Σκληροτράχηλος αμυντικός, ικανός στις εναέριες μονομαχίες και καλός με την μπάλα στα πόδια. Τα δημοσιεύματα τον θέλουν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Τζόναθαν Γουόλτερς (31 ετών, Ιρλανδός, Στόουκ)

Ένας από τους πιο δεινούς εκτελεστές στο αγγλικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Την εφετινή σεζόν σημείωσε 11 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σ' όλες τις διοργανώσεις, αποδεικνύοντας πως μπορεί να συνδυάσει τόσο το δημιουργικό όσο και το παραγωγικό κομμάτι. Με την εθνική Ιρλανδίας από το 2010 μετράει 32 συμμετοχές και 5 γκολ.

Κριστιάν Λεντέσμα (32 ετών, Αργεντινός, Λάτσιο)

Τεχνικά προικισμένος και έξυπνος οργανωτικά ο Κριστιάν Λεντέσμα αποτέλεσε "βαρόμετρα" στη μεσαία γραμμή της Λάτσιο. Την εφετινή σεζόν δεν είχε ενεργή συμμετοχή στην εκπληκτική πορεία των "λατσιάλι", με αποτέλεσμα να αναζητά μία νέα εμπειρία. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο, οι μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

Παπακούλι Ντιόπ (29 ετών, Σενεγαλέζος, Λεβάντε)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Τον περυσινό καλοκαίρι ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος βρέθηκε μία "ανάσα" από τον Ολυμπιακό, όμως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Λεβάντε δεν κατέστησαν δυνατή τη πραγματοποίηση της μεταγραφής. Πλέον, ως ελεύθερος μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Εγκεμέν Κορκμάζ (32 ετών, Τούρκος, Φενέρμπαχτσε)

Ο Τούρκος κεντρικός αμυντικός έχει εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο και θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Το 2012, μεταγράφηκε από την Μπεσίκτας στη Φενέρμπαχτσε, σε μία μετακίνηση που συζητήθηκε δεόντως στην Τουρκία εξαιτίας της μεγάλης έχθρας των δύο ομάδων.

Τζον Γκουιντέτι (23 ετών, Σουηδός, Μάντσεστερ Σίτι)

Χαρισματικός σέντερ φορ, με "εύκολο" το γκολ. Η υπεραριθμία στη γραμμή κρούσης της Μάντσεστερ Σίτι τον ανάγκασε να αγωνιστεί δανεικός σε αρκετές ομάδες, με τελευταίο σταθμό τη Σέλτικ. Βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, γεμάτες σεζόν και είναι σίγουρο πως αρκετοί σύλλογοι θα κινηθούν για την απόκτησή του.

Ντάρκο Λάζοβιτς (24 ετών, Σέρβος, Ερυθρός Αστέρας)

Ο δεξιός εξτρέμ του Ερυθρού Αστέρα, στον οποίο αγωνίζεται από το 2009, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του σερβικού ποδοσφαίρου. Το περασμένο καλοκαίρι ακούστηκε για ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ντάμιαν Σουάρες (27 ετών, Ουρουγουανός, Έλτσε)

Μπορεί να μην έχει τη χάρη του... συνεπώνυμου άσου της Μπαρτσελόνα, όμως ο 27χρονος άσος αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Αγωνίστηκε με την εθνική Ουρουγουάης Κ17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2005, όπου έθελξε με την απόδοσή του. Το 2011 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, παίρνοντας μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ ένα χρόνο αργότερα μεταγράφηκε στην Έλτσε, τη φανέλα της οποίας φόρεσε μέχρι και φέτος.

Ισαάκ Κουένκα (24 ετών, Ισπανός, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια)

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αγωνίστηκε δανεικός αρχικά στον Άγιαξ, ενώ την εφετινή αγωνιστική περίοδο ήταν μέλος της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, την οποία βοήθησε να παραμείνει στην Primera Division. Πλέον, πιο ώριμος από ποτέ είναι έτοιμος να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο.

Λασανά Ντιαρά ( 30 ετών, Γάλλος, ελεύθερος)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Πρόκειται για ένα αμυντικό χαφ με τεράστια εμπειρία σε κορυφαίο επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης, προτού μεταγραφεί στην Λοκομοτίβ Μόσχας, από την οποία έμενε ελεύθερος το περυσινό καλοκαίρι. Έκτοτε δεν έχει βρει ομάδα, αλλά θεωρείται απίθανο να μείνει για ακόμα μία μεταγραφική περίοδο στο... ράφι, αφού αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση και σε πολύ καλή ηλικία.

Ζονατάν Μπιαμπιανί (27 ετών, Γάλλος, Πάρμα)

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν την Πάρμα να αποδεσμεύσει μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων ήταν κι ο Γάλλος επιθετικός, Ζονατάν Μπιαμπιανί. Ο 27χρονος άσος έχει ήδη αρκετές προτάσεις στα χέρια του, με την Ίντερ να θεωρείται αυτή την στιγμή το απόλυτο φαβορί για την απόκτησή του.

Ισάκ Μπελφοντίλ (23 ετών, Αλγερινός, Πάρμα)

Ακόμα μία περίπτωση ταλαντούχου επιθετικού, ο οποίος έμεινε ελεύθερος μετά την πτώση της Πάρμα στη Serie B. Παρόλα αυτά, το νεαρό της ηλικίας του σε συνάρτηση με την εξαιρετική τεχνική κατάρτισή του τον καθιστούν μία ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση.

Ταγέ Ταϊβό (30 ετών, Νιγηριανός, Μπουρσασπόρ)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Νιγηριανού άσου έχει πάρει την κατιούσα, με τον ίδιο να "πληρώνει" τις λάθος επιλογές.. Πλέον, μετά την εμπειρία στην Τουρκία ψάχνεται να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, καθώς είναι μόλις 30 ετών.

Τζέρχαρντ Τρέμελ (36 ετών, Γερμανός, Σουόνσι)

Ο έμπειρος Γερμανός γκολκίπερ, αποτέλεσε το Νο.2 της Σουόνσι πίσω από τους Μίκελ Βορμ (αρχικά) και Λούκας Φαμπιάνσκι (στη συνέχεια). Την τετραετία που αγωνίστηκε στην Ουαλική ομάδα, μέτρησε μόλις 29 συμμετοχές στην Premier League, όμως ήταν βασικός στην κατάκτηση του League Cup το 2013.

Ντιντιέ Ντρογκμπά (37 ετών, Ιβοριανός, Τσέλσι)

Το δεύτερο πέρασμα από την Τσέλσι ήταν άκρως επιτυχημένο για τον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος όμως αποφάσισε να αποχωρήσει, καθώς θέλει να αγωνιστεί σε μία ομάδα που θα θεωρείται βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος. Οι φετινές εμφανίσεις απέδειξαν πως αντέχει ακόμη μία χρονιά. Το ζήτημα είναι ποιος σύλλογος θα τον καλύψει τόσο αγωνιστικά όσο κι οικονομικό κομμάτι.

Μάικα Ρίτσαρντς (26 ετών, Άγγλος, Μάντσεστερ Σίτι)

Παρότι είναι μόλις 26 ετών ο Άγγλος αμυντικός έχει μεγάλη εμπειρία σε τοπ επίπεδο, αγωνιζόμενος με τις Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα. Με τους "βιόλα" έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, χωρίς όμως να έχει καταλυτική παρουσία στην πορεία της ομάδας. Στόχος του είναι να αγωνιστεί σε ένα σύλλογο που θα του προσφέρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Σιλβέν Ντιστέν (37 ετών, Γάλλος, Έβερτον)

Ύστερα από 6 χρόνια ο Γάλλος αμυντικός δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Έβερτον και παρά το γεγονός πως βαδίζει στο 37ο έτος της ηλικίας του θέλει να αγωνιστεί τουλάχιστον ακόμη μία χρονιά σε υψηλό επίπεδο.

Τζόι Μπάρτον (32 ετών, Άγγλος, ΚΠΡ)

Ο εκκεντρικός Άγγλος μέσος βίωσε την πίκρα του υποβιβασμού την εφετινή σεζόν με τη φανέλα της ΚΠΡ. Η αγωνιστικότητα, το ταλέντο και η ποιότητα του δεν αμφισβητούνται, όμως ο οξύθυμος χαρακτήρας τού βάζει εμπόδια στην καριέρα του.

Κάρτον Κόουλ (31 ετών, Άγγλος, Γουέστ Χαμ)

Έμεινε ελεύθερος από την Γουέστ Χαμ, με την οποία πραγματοποίησε φέτος 26 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μόλις 3 γκολ. Τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε κοντά στην Γουέστ Μπρόμιτς, όμως η μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή. Στην Αγγλία θεωρείται μία αξιόλογη εφεδρική λύση και είναι βέβαιο πως θα βρει ομάδα να πληροί τα στάνταρ του.

Αμπού Ντιαμπί (29 ετών, Γάλλος, Άρσεναλ)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Όταν αποκτήθηκε από την Άρσεναλ, πολλοί θεώρησαν πως ο Αρσέν Βενγκέρ είχε βρει στο πρόσωπό του το νέο "Πατρίκ Βιεϊρά". Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν ο Αλσατός τεχνικός και ο Γάλλος άσος, καθώς οι σοβαροί τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο στα όνειρά του. Παρόλα αυτά, βρίσκεται ακόμα σε μία ηλικία που μπορεί να "αναστήσει" την καριέρα του, με αρκετές ομάδες τόσο από την Premier League, όσο κι από τη Ligue 1 να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Μπενουά Ασού Εκοτό (31 ετών, Καμερουνέζος, Τότεναμ)

Πραγματικά σπουδαία ταλέντο, μεγάλη εμπειρία σε κορυφαία επίπεδο, όμως οι επιλογές του αποδεικνύουν πως δεν... αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο.

Εμίρ Σπάχιτς (35 ετών, Βόσνιος, ελεύθερος)

Οι 50 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Αμυντικός παλαιάς κοπής. Ικανός στο ψηλό παιχνίδι, δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και καλός με την μπάλα στα πόδια. Μέχρι τον περασμένο Απρίλη αγωνιζόταν στη Λεβερκούζεν, όμως έλυσε τη συνεργασία του με τη γερμανική ομάδα, ύστερα από επεισόδιο που είχε με δύο σεκιούριτι μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής.

Αντρέ Σάντος (32 ετών, Βραζιλιάνος, Μποταφόγκο)

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Φενέρμπαχτσε του έδωσαν το εισιτήριο για την Premier League και την Άρσεναλ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να "ψάχνει" το καλό εαυτό του στη Βραζιλία. Τελευταίος σταθμός η Μποταφόγκο, από την οποία αποχώρησε πριν μερικές ημέρες.

Αντόνιο Κασάνο (32 ετών, Ιταλός, Πάρμα)

Σπουδαίο ταλέντο, ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Αυτοί οι δύο χαρακτηρισμοί μπορούν να αποτυπώσουν σε απόλυτο βαθμό την καριέρα του Ιταλού στράικερ. Στα 32 του χρόνια αναζητά το τελευταίο καλό συμβόλαιο.

* Ο Αμπάτε ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μίλαν

Διαβάστε ακόμα:

Σχόλιο Τσάρλυ: Η "ακτινογραφία" των Σίβοκ, Σπάχιτς και Σιανί για τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK