Αllahu Αkbar: Οι 9 παίκτες που έγιναν μουσουλμάνοι

Από τον Φρανκ Ριμπερί στον Ρόμπι Φαν Πέρσι, αυτές είναι οι εννέα πιο γνωστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ασπάστηκαν στα "γεράματά" τους το Ισλάμ.

Η πρώτη σεζόν του "Homeland" ξεκινάει με έναν Αμερικανό πεζοναύτη (Νίκολας Μπρόντι), ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια στο Αφγανιστάν, όπου ήταν φυλακισμένος της Αλ Κάιντα. Εκεί που όλα δείχνουν πως ο πεζοναύτης είναι έτοιμος να επιστρέψει στην παλιά του ζωή, ο σεναριογράφος μας αποκαλύπτει ότι όσο ο Μπρόντι ήταν στο Αφγανιστάν άλλαξε πίστη και ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό.

Το να αλλάξει κάποιος θρησκεία και να ασπαστεί τον μουσουλμανισμό δεν αποτελεί μόνο σενάριο αμερικανικής σειράς, αλλά κάτι που συμβαίνει στην καθημερινότητα και αφορά και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτά είναι τα 9 παραδείγματα παικτών που εγκατέλειψαν την θρησκεία τους και ασπάστηκαν το Κοράνι:

-Εμέκα Εζεούγκο

Ο Εζεούγκο έχει παίξει σε πάνω από 15 ομάδες στην καριέρα του με πιο γνωστή την δανέζικη Άαλμποργκ. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε με την παρουσία του στο Μουντιάλ του 1994 με την φανέλα της Νιγηρίας. Σήμερα είναι προπονητής της "Abia Warriors" από την Νιγηρία και ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό το 2012.

-Αμπέλ Ξαβιέρ

Ο Πορτογάλος έχει γίνει μουσουλμάνος και έχει αλλάξει το μικρό του όνομα σε Φαιζάλ.

-Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Το παράξενο με τον Τογκολέζο δεν είναι ότι έγινε από χριστιανός μουσουλμάνος, αλλά το ότι δήλωσε πως στο Ισλάμ τον "οδήγησε" ο Χριστός.

Στιγμιότυπο από συμμετοχή του σε μουσουλμανική τελετή:

-Νικολά Ανελκά

Αμπντούλ Σαλάμ Μπιλάλ είναι το όνομα του Ανελκά από όταν άλλαξε θρησκεία το 2004. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου επιθετικού ο μωαμεθανισμός τον έχει βοηθήσει πολύ σε δύσκολες στιγμές της ζωής του.

-Ντάνι Μπλουμ

"Το Ισλάμ μου δίνει πίστη και δύναμη. Οι προσευχές μου ηρεμούν την ψυχή", δήλωσε ο Γερμανός μέσος από όταν έγινε μουσουλμάνος, μια απόφαση την οποία οι χριστιανοί γονείς του σεβάστηκαν πλήρως.

-Ερίκ Αμπιντάλ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ασπάστηκε το Κοράνι το 2007, όταν και παντρεύτηκε την Αλγερινή του σύντροφο. Ο Αμπιντάλ έχει δηλώσει πως η νέα του θρησκεία τον βοήθησε στην μάχη που έδινε πριν μερικά χρόνια με τον καρκίνο.

-Φρανκ Ριμπερί

Ο Ριμπερί είναι ένας αφοσιωμένος μουσουλμάνος από το 2002 που παντρεύτηκε την Γουαχίμπα Μπέλαμι.

-Τιερί Ανρί

Οι απόψεις διίστανται για το κατά πόσο ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ έχει γίνει μουσουλμάνος. Το σίγουρο είναι ότι έχει πολλούς φίλους που πιστεύουν στο Ισλάμ και ο ίδιος έχει αποκαλύψει πως έχει στενή σχέση με την συγκεκριμένη θρησκεία.

-Ρόμπι Φαν Πέρσι

Ο Φαν Πέρσι έχει δηλώσει πως "δεν είμαι μουσουλμάνος, ούτε χριστιανός ή εβραίος". Παρόλα αυτά, έχει παντρευτεί μουσουλμάνα γυναίκα και δεν επιτρέπεται μια μουσουλμάνα γυναίκα να παντρευτεί κάποιον που δεν είναι μουσουλμάνος.

Πηγή: Toptenslides.com