Αστέρια της λίγκας στο στόχαστρο διαρρηκτών

Ολοένα και αυξάνονται τα θύματα διάρρηξης από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο τα σπίτια των Σέρχιο Αραούχο και Εμάνουελ Εμενίκε που... ανοίχτηκαν! Το Contra.gr θυμίζει ανάλογα περιστατικά τους τελευταίους μήνες με θύματα άσους του ποδοσφαίρου...

Αστέρια της λίγκας στο στόχαστρο διαρρηκτών

Θύμα διάρρηξης έπεσε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Εμανουέλ Εμενίκε, την Τρίτη (17/10) όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο πολυτελές διαμέρισμά του κάνοντάς το άνω κάτω. Ο ίδιος, μάλιστα, δεν βρισκόταν με την αποστολή του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη και έτσι την έβγαλε στο... Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας.

Οι δράστες κατάφεραν να εντοπίσουν ένα χρηματικό ποσό που υπήρχε στο σπίτι, αλλά και κοσμήματα, όπως κι άλλα αντικείμενα αξίας. Κι αυτό φυσικά δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα.

Πριν λίγα 24ώρα θύμα διάρρηξης έπεσε ο επιθετικός της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο. Η διάρρηξη διαπιστώθηκε την περασμένη Δευτέρα (16/10) από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι από τις 14 Οκτωβρίου. Γυρνώντας στην οικία του, το απόγευμα, την επομένη του αγώνα με την Ξάνθη, βρήκε το σπίτι ανάστατο και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αν πρόκειται για μια συγκεκριμένη σπείρα ή για τυχαία συμβάντα, καθώς -εξετάζεται το ενδεχόμενο- οι ίδιοι άνθρωποι να παρακολουθούσαν και τους δύο ποδοσφαιριστές.

Αρχές του Σεπτέμβρη, διαρρήκτες μπήκαν και στο σπίτι του προπονητή του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι. Οι δράστες εισέβαλαν στην οικεία του τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/9), ενώ κοιμόταν με την οικογένειά του, και έκλεψαν σχεδόν ό,τι πολυτιμότερο υπήρχε.

Ο Αυστριακός όπως υποστήριξε και στη συνέντευξη που έδωσε στο Contra.gr και τον Νίκο Γιαννόπουλο, του έριξαν σπρέι, στηριζόμενος στο γεγονός ότι ενώ κάθε πρωί ξυπνά νωρίς ενώ εκείνη τη φορά δεν το έκανε. Μάλιστα εκλάπη και το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο αργότερα μέσα στη μέρα εντοπίστηκε σε γκαράζ στη Λιοσίων.

ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Αυτά μόνο στη... φετινή σεζόν. Θυμάστε τι έγινε πέρυσι; Θύματα διάρρηξης έπεσαν τόσο ο Τσόρι Ντομίνγκες, πρώην μέσο του Ολυμπιακού, όσο και ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, πρώην άσος του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον πρώτον, η διάρρηξη έγινε τον περασμένο Νοέμβριο (2016) στη βίλα όπου διέμενε, με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά, στη Βούλα. Η διάρρηξη έγινε από άγνωστο αριθμό ατόμων, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 21:30 έως τα μεσάνυχτα, όποτε και έγινε αντιληπτή από το θύμα, όταν επέστρεψε σπίτι του και στη συνέχεια κάλεσε τις Αρχές.

Το σπίτι δεν διέθετε ούτε συναγερμό, ούτε κάμερες, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ανοιχτό παράθυρο, το οποίο οι δράστες προφανώς είδαν και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία. Το σπίτι υπέστη φθορές, ενώ οι διαρρήκτες κατάφεραν να αφαιρέσουν κοσμήματα μεγάλης αξίας, χρήματα, προσωπικά έγγραφα του ποδοσφαιριστή ακόμα και ακριβά ρούχα του!

Σε κοντινή απόσταση από τη βίλα του Ντομίνγκες, βρίσκεται και το σπίτι που διέμενε ο Ιμπάρμπο. Ένα 24ωρο μετά, λοιπόν, έγινε εκείνος στόχος των διαρρηκτών. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό το πρωί από την οικιακή βοηθό του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος έλειπε από το σπίτι του.

Η οικιακή βοηθός βρήκε το σπίτι σε κατάσταση... μετακόμισης και κάλεσε την Άμεση Δράση. Εν συνεχεία μετέβησαν στο σημείο άντρες της Ασφάλεια Ν/Α Αττικής. Ανακάλυψαν πως έλειπε το χρηματοκιβώτιο του ποδοσφαιριστή, στο εσωτερικό του οποίου είχε μεγάλο χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα κλπ. Και σε αυτή την περίπτωση όπως και στην περίπτωση του Ντομίνγκες, δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, παρά μία ανοιχτή μπαλκονόπορτα η οποία ενδεχομένως δεν ήταν κλειδωμένη και η παραβίασή της αποδείχθηκε εύκολη δουλειά για τους ανεπιθύμητους εισβολείς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK