Ο Πελέ ζητάει αποζημίωση-μαμούθ από "κολοσσό" ηλεκτρονικών ειδών

O θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ κατέθεσε μήνυση κατά γνωστής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών, ζητώντας αποζημίωση ύψους 30.000.000 δολαρίων, ισχυριζόμενος πως χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμισή της ένας σωσίας του.

Ο Πελέ ζητάει αποζημίωση-μαμούθ από "κολοσσό" ηλεκτρονικών ειδών

Ακριβά φαίνεται πως θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι της Samsung την απόφαση να χρησιμοποιήσουν φωτογραφία του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ σε μία πρόσφατη διαφήμισή τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο παλαίμαχος, η Samsung εμφανίζει σε διαφήμιση τηλεόρασης έναν άντρα που του "μοιάζει ιδιαίτερα". Σε μια μικρότερη εικόνα εμφανίζεται και ένας λευκός ποδοσφαιριστής, που κάνει "ανάποδο ψαλίδι" - μια κίνηση σήμα κατατεθέν του ποδοσφαιριστή.

Η εν λόγω διαφήμιση εμφανίστηκε στην εφημερίδα New York Times πριν από λίγο καιρό. Στην αγωγή του, ο Πελέ ισχυρίζεται ότι η διαφήμιση αυτή θα μπερδέψει τους καταναλωτές και να βλάψει την αξία των διαφημιστικών δικαιωμάτων του. Γι' αυτό το λόγο ζητά αποζημίωση ύψους 30.000.000 δολαρίων, ήτοι 26.500.000 ευρώ!

Ρεπορτάζ ΖΜΑΚ

Η ποπ κουλτούρα επιστρέφει στα ελληνικά ρινγκ

Χάρη στο ΖΜΑΚ, το pro-wrestling δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο που οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο από τις οθόνες της τηλεόρασης. Το NEWS247 βρέθηκε στο AthensCon και γνώρισε τους Έλληνες παλαιστές-performers του ZMAK, από τον θρυλικό Γιώργο Τρομάρα μέχρι τους νεότερους στο χώρο του κατς. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ευγενία Χορού

 

Πρώτη Σελίδα