Πέθανε ο σπουδαίος Σόκρατες στα 57 χρόνια του

Τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του έχασε ο Σόκρατες, ο κορυφαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής των νιάτων μας.

Πέθανε ο σπουδαίος Σόκρατες στα 57 χρόνια του

Ο 57χρονος βρέθηκε σε νοσοκομείο του Σάο Πάουλο, αρχικά υπήρξε η ενημέρωση πως κρατιέται στη ζωή χάρη χάρη σε μηχανική υποστήριξη, όμως δεν τα κατάφερε. Εξαρχής, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα αυτή τη φορά, καθώς ανέπνεε χάρη σε μηχάνημα, ενώ οι γιατροί χρησιμοποιούσαν και μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Ο θάνατός του προήλθε από σηψαιμικό επεισόδιο λόγω κατάρρευσης του κατεστραμμένου εντέρου του.

Ο Σόκρατες Μπραζιλέιρο Σαμπάιο ντε Σόουζα Βιέιρα ντε Ολιβέιρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Άλμπερτ Αϊνστάιν" αρχικά λόγω τροφικής δηλητηρίασης, όπως είπε η σύζυγός του. Άλλες δύο φορές είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο το καλοκαίρι με πρόβλημα στο συκώτι, το οποίο προήλθε από το χρόνιο πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ. Αυτό υπήρχε από τις μέρες που μάγευε αγωνιζόμενος πάνω στο χορτάρι, αλλά και στη συνέχεια της ζωής του.

Πέθανε ο σπουδαίος Σόκρατες στα 57 χρόνια του

Βαθιά φιλοσοφημένος άνθρωπος, πρωταγωνίστησε και σε άλλα επίπεδα της βραζιλιάνικης ζωής, ενώ παρά το ύψος του (1.92) έφτασε στο σημείο να είναι και ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, καθώς ως δεκάρι έκανε μαγικά πράγματα. Παρ' όλα αυτά, θεωρούσε το ποτό «σύντροφό» του, ενώ προσέθετε πως δεν τον επηρέαζε όταν αγωνιζόταν. « Το αλκοόλ δεν επηρέασε την καριέρα μου, εν μέρει, επειδή ποτέ δεν είχα τη φυσική δύναμη να παίξω ποδόσφαιρο. Έγινε επάγγελμά μου μόνον όταν έγινα 24 ετών. Ήμουν πολύ λεπτός όταν ήμουν νέος, δεν είχα την ευκαιρία να ετοιμάσω τον εαυτό μου σε σωματικό επίπεδο για το ποδόσφαιρο», είχε πει.

Πέθανε ο σπουδαίος Σόκρατες στα 57 χρόνια του

Κι όμως, το ποτό ήταν που τον κατέστρεψε και μάλιστα, σε μία μικρή ηλικία...

Στην εθνική Βραζιλίας αγωνίστηκε 50 φορές, ενώ σε σωματειακό επίπεδο στις Μποταφόγκο και Κορίνθιανς, αλλά και στην Ευρώπη με τη Φιορεντίνα.

Πέθανε ο σπουδαίος Σόκρατες στα 57 χρόνια του

News 24/7

24MEDIA NETWORK