Ροναλντίνιο: "Πάντα γνώριζα πως ο Μέσι είναι καλύτερος από εμένα"

O Ροναλντίνιο παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο "FourFourTwo" και μίλησε για τα ποδοσφαιρικά ινδάλματά του, τον Ρονάλντο, το πολυσυζητημένο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Αγγλία, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως το 2003 βρέθηκε πολύ κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ροναλντίνιο: "Πάντα γνώριζα πως ο Μέσι είναι καλύτερος από εμένα"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, Ροναλντίνιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο " FourFourTwo". O 36χρονος άσος περιέγραψε το σπουδαίο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αγγλία, αναφέρθηκε στην περίοδο που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στο χειροκρότημα των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης και "έπλεξε" το εγκώμιο των Φράνκ Ράικαρντ και Πάολο Μαλντίνι.

Παράλληλα, απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να είναι "κακή επιρροή" για τον Λιονέλ Μέσι, ενώ αποκάλυψε πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ένα από τα ποδοσφαιρικά ινδάλματά του, αλλά και πως είχε βρεθεί μία "ανάσα" από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003, προτού υπογράψει στους "μπλαουγκράνα".

Σε ερώτηση για τον αν ισχύει ότι σκόραρε πραγματικά 23 γκολ σε έναν αγώνα, απάντησε: "Ναι, το έκανα, όμως αυτά τα παιδιά ήταν τραγικά. Έπαιζαν μόνο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, για πλάκα. Εγώ αγωνιζόμουν ήδη σε ομάδα, το οποίο εξηγεί πολλά. Ήμουν στην πέμπτη δημοτικού".

Για το ποιους ποδοσφαιριστές είχε ως ινδάλματα: "Παρακολουθούσα αρκετούς. Τον αδερφό μου, Ασίς, τους Ριβελίνο, Ρομάριο, Ρονάλντο και Ριβάλντο. Κι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ξεχωριστός, επίσης. Πάντα απολάμβανα να τον παρακολουθώ, συμπεριλαμβανομένων κι όσων έκανε πριν τα ματς. Ήταν ο πιο "φαντεζί" ποδοσφαιριστής. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η αίσθηση που είχε με την μπάλα στα πόδια. Είχε μία εντελώς διαφορετική τεχνική. Δεν μπορούσα να κάνω ποδαράκια με πορτοκάλια όπως έκανε αυτός, αν και η μητέρα μου δεν ήθελε να χαλάω το φαγητό".

Για το αν διάλεξε να τον αποκαλούν Ροναλντίνιο πριν ή αφότου έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής: "Ξέρετε, υπήρχε ένας άλλος Ρονάλντο πριν από εμένα (σ.σ. γέλια) . Οι κοντινοί μου άνθρωποι δεν με φώναζαν ποτέ Ροναλντίνιο. Όταν σκόραρα το πρώτο όμορφο γκολ στη Βραζιλία το 1999, ο διασημότερος σπίκερ της χώρας με αποκάλεσε Ροναλντίνιο Γκαούτσο, επειδή κατάγομαι από το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ και επειδή αποκαλούσε τον Ρονάλντο, Ροναλντίνιο εκείνη την περίοδο. Ήταν πονηρός (σ.σ. γέλια) !

Για το ποιοι σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του πριν υπογράψει στην Παρί: "Υπήρξαν αρκετά κλαμπ. Πλέον, δεν θυμάμαι. Όσον αφορά στην περίοδο που ήμουν στην Γκρέμιο, αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη και επέλεξα να ξεχάσω τα περισσότερα. Πέρασα δύο μήνες στο γυμναστήριο, μόνος μου. Δεν θέλω να το σκέφτομαι".

Ροναλντίνιο: "Πάντα γνώριζα πως ο Μέσι είναι καλύτερος από εμένα"

Για το πολυσυζητημένο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002: "Είδα πως ο Σίμαν ήταν μακριά από την περιοχή του. Περίπου πέντε μέτρα. Ήθελα πραγματικά να στείλω την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όχι εκεί που κατέληξε τελικά. Το μόνο που ήθελα ήταν να δω απελπισμένο τον Σίμαν να κάνει πίσω βήματα. Ήταν ένα υπέροχο γκολ στο καλύτερο παιχνίδι μου σ' εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έδωσα μία ασίστ, σκόραρα κι αποβλήθηκα. Το Βέλγιο ήταν επίσης δύσκολος αντίπαλος, αλλά η νίκη επί της Αγγλίας αποδείχθηκε καθοριστική επειδή μάς ανέβασε την ψυχολογία. Ο κόσμος ήξερε ήδη πως θα φτάσουμε μέχρι τον τελικό, αφού όλα τα φαβορί είχαν αποκλειστεί από νωρίς".

Για τη γνωστή διαφήμιση της Nike που έκανε τα "ζογκλερικά": "Φυσικά και έκανα εγώ τα κόλπα. Τα έκανα κάθε εβδομάδα στο σπίτι μου".

Για το αν βρέθηκε κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 και στην Μπλάκμπερν το 2011, απάντησε: "Σχεδόν συμφώνησα με τη Γιουνάιτεντ. Ήταν θέμα δύο ημερών να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αλλά είχα μιλήσει με τον Σάντρο Ροσέλ πολύ πριν και μου είχε πει: 'Αν γίνω πρόεδρος της Μπαρτσελόνα θα έρθεις;' Του είχα πει 'ναι'. Είχαν μείνει ελάχιστες λεπτομέρειες όταν μου τηλεφώνησε ο Ροσέλ και μου είπε πως πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές. Ήταν γρήγορες διαπραγματεύσεις. Είπα στους Άγγλους πως επέλεξα την Μπάρτσα. Οι Βραζιλιάνοι πάντα αγαπούσαν την Μπαρτσελόνα. Έχουμε μεγάλη παράδοση στην ομάδα. Εκτός ποδοσφαίρου είναι εξαιρετικά, επομένως ήμασταν πάντα χαρούμενοι εκεί. Μου λείπει πολύ η Μπαρτσελόνα. Είχα πέντε υπέροχες χρονιές εκεί. Όσον αφορά στην Μπλάκμπεν: Ναι, μιλήσαμε, αλλά ήθελα να επιστρέψω στη Βραζιλία".

Για το πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα κι αν ισχύουν οι φήμες που τον ήθελαν να είναι κακή επιρροή για τον Λιονέλ Μέσι: "Ήταν εύκολη απόφαση. Είχε έρθει η ώρα να φύγω. Ήθελα να ακολουθήσω τα βήματα του Φρανκ Ράικαρντ, ο οποίος ήταν προπονητής μου και μου έλεγε σπουδαία πράγματα για τη Μίλαν. Είχα κι άλλες επιλογές, αλλά ήθελα να παίξω στη Μίλαν. Όσον αφορά στο ζήτημα με τον Μέσι, δεν είναι αλήθεια. Δεν πρέπει πάντα να πιστεύετε ότι διαβάζετε. Ήθελα πάντα να είμαι καλή επιρροή γι' αυτόν και στην πραγματικότητα προσπαθούσα να τον βοηθήσω, όπως βοήθησε κι εμένα ο Ρονάλντο. Ο Ρονάλντο με "αγκάλιασε" κι ήθελα να κάνω το ίδιο για τον Μέσι. Ο Μέσι ήταν πάντα πολύ ντροπαλός, αλλά παράλληλα φανταστικός ποδοσφαιριστής. Μέναμε στον ίδιο δρόμο, επομένως είχα μία εξαιρετική σχέση τόσο μ' εκείνον όσο και με την οικογένειά του. Από τότε γνώριζα πως ήταν καλύτερος παίκτης από εμένα".

Ροναλντίνιο: "Πάντα γνώριζα πως ο Μέσι είναι καλύτερος από εμένα"

Για το χειροκρότημα των φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" το 2005: "Είμαι πολύ υπερήφανος. Δεν συνειδητοποίησα αρχικά τι συνέβη. Απλά σκόραρα και πανηγύρισα. Απ' όσο γνωρίζω μόνο ο Μαραντόνα χειροκροτήθηκε στη Μαδρίτη. Ήμουν διπλά χαρούμενος που το ποδοσφαιρικό μου είδωλο ήταν ο τελευταίο πριν από εμένα που δέχθηκε αυτή την τιμή. Μίλησα με τον Μαραντόνα για εκείνη την στιγμή και μοιράστηκε τα συναισθήματά του. Είναι μία σπουδαία ανάμνηση".

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος αντίπαλος: "Ήταν ο Πάολο Μαλντίνι. Είχε πάρα πολλά προτερήματα. Ήταν αδύνατο να μην εντυπωσιαστείς από το πως έκανε τα πάντα να μοιάζουν εύκολα".

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ: "Δίχως αμφιβολία ο Ράικαρντ. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και του αξίζει να βρίσκεται σε κορυφαία ομάδα. Σύντομα θα αναλάβει μία εθνική ομάδα και νομίζω πως θα παλέψει για τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάντα έπαιρνε το καλύτερο από εμένα επειδή ήξερα τι ζητούσε. Η εμπειρία του στο γήπεδο μετρούσε για κάθε παίκτη που τέθηκε υπό τις οδηγίες του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK