Σε σόου αδυνατίσματος ο Ρονάλντο των 118 κιλών

Έναν ξεχωριστό στόχο έβαλε η εκπομπή "Medida Certa" ("Ιδανικές Αναλογίες"), του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού δικτύου "Globo", η οποία ασχολείται με τη βελτίωση της εμφάνισης των καλεσμένων της. Τελευταίος εξ αυτών, ο Ρονάλντο, ο οποίος έμαθε από την εκπομπή ότι ζυγίσει 118 κιλά!

Σε σόου αδυνατίσματος ο Ρονάλντο των 118 κιλών

Ο βετεράνος άσος, ο οποίος ακόμα και στα τελευταία χρόνια του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είχε πρόβλημα πάχους, ανακοίνωσε μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα του.

Σε ηλικία 36 ετών, το "Φαινόμενο" αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτήν την εκπομπή για να βελτιώσει το σώμα του, το οποίο, όπως αποδεικνύει το φωτογραφικό υλικό, δεν θυμίζει σε τίποτα πρώην αθλητή.

Ένα χρόνο και 7 μήνες από την τελευταία φορά που φόρεσε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, ο Ρονάλντο επισκέφθηκε το ιατρικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται η εκπομπή κι έκανε σωματικές μετρήσεις, οι οποίες κατέδειξαν την πικρή αλήθεια.

Σε σόου αδυνατίσματος ο Ρονάλντο των 118 κιλών

Βάρος 117,120 κιλά, λίπος 25,5%, περιφέρεια 107 εκατοστά. "Έχεις 25,5% σωματικό λίπος, που δεν είναι τόσο άσχημο για το επίπεδο απραξίας σου. Ομολογώ πως περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό", του είπε ο γυμναστής της κλινικής Μάρσιο Ατάλα, που έχει αναλάβει το έργο να "ρίξει" την περιφέρειά του σε 94 εκατοστά. "Όσο μεγαλύτερη μυική μάζα, τόσο περισσότερη καύση θερμίδων. Μετά λίγη άσκηση και θα έχουμε αποτελέσματα πολύ γρήγορα", εξήγησε η διατροφολόγος Λουσιάνα Λάντσα.

Ο 1ος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων μπαίνει από τη Δευτέρα (24/09) σε ειδικό, εντατικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Θα τρέφεται πλέον με λιγότερες ποσότητες φαγητού, χαμηλού σε λιπαρά και θα απαγορεύονται τα τηγανητά.

Σε σόου αδυνατίσματος ο Ρονάλντο των 118 κιλών

Με αυτόν τον τρόπο θα χαθεί βάρος, θα μειωθεί η περιφέρεια η οποία είναι κατά 5 εκατοστά μεγαλύτερη από όσο θα έπρεπε να είναι και θα πέσει κι η χοληστερόλη, η οποία βρέθηκε στα 283mg/dl, αντί για 200mg που είναι το ιδανικό.

Εκτός από τη δίαιτα, ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να αλλάξει και τις γενικότερες συνήθειές του, όπως το κάπνισμα. "Σταμάτησα φέτος. Για 5 μήνες δεν κάπνισα καθόλου, αλλά μετά κύλησα. Τώρα θα σταματήσω ξανά. Πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτά τα αυτοκόλλητα (σ.σ. νικοτίνης) που υπάρχουν. Το άρχισα όταν ήμουν 28 χρονών και θα το σταματήσω για λόγους υγείας", εξήγησε ο Ρονάλντο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο έχει μηδαμινή φυσική δραστηριότητα, με εξαίρεση κάποια παιχνίδια γκολφ.

Σε σόου αδυνατίσματος ο Ρονάλντο των 118 κιλών

News 24/7

24MEDIA NETWORK