Η κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Απ' τους "γερόλυκους" Άλεξ και Ραούλ Μεϊρέλες μέχρι τους ιδιαίτερους Πάμπλο Οσβάλντο και Νίκλας Μπέντνερ.

Η κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Η θερινή μεταγραφική περίοδος αποτελεί την αγαπημένη... περίοδο των απανταχού φιλάθλων, οι οποίοι ελπίζουν σε σημαντική ενίσχυση των ομάδων τους. Όμως, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν... Πλέον, απομένει μία εβδομάδα προκειμένου να κλείσει η αυλαία, με τις ομάδες να αναζητούν τις τελευταίες πινελιές στα ρόστερ τους.

Γι' αυτό το λόγο, το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΓΚΑΜΠΟΥΛΟΦ (ΤΕΡΜΑ, 32 ΕΤΩΝ)

Η κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών
2015 GETTY IMAGES

Στη θέση του τερματοφύλακα παρατηρείται μία... λειψανδρία όσον αφορά στις αξιόλογες επιλογές ελεύθερων παικτών. Μοναδική περίπτωση που θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε είναι ο Ρώσος, Βλαντιμίρ Γκαμπούλοφ. Ο 32χρονος άσος έχει πραγματοποιήσει μία σημαντική καριέρα στη χώρα του, αναγκάζοντας μάλιστα την Ντιναμό Μόσχας να δαπανήσει 7.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2013 προκειμένου να τον κάνει "δικό" της. Όμως, ο υποβιβασμός της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της, είχε ως αποτέλεσμα ο -10 φορές διεθνής με την εθνική Ρωσίας- να μείνει ελεύθερος.

ΑΛΒΑΡΟ ΑΡΜΠΕΛΟΑ (ΑΜΥΝΑ, 33 ΕΤΩΝ)

Είχε την τύχη, αλλά και την ικανότητα να αγωνιστεί σε δύο απ' τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως. Τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ. Απ' το 2009, ο Ισπανός μπακ ανήκε στους "μερένγκες" έχοντας καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του Champions League το 2014. Όμως, τα δύο τελευταία χρόνια έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα απ' τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Οι Μαδριλένοι επέλεξαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό του, με αποτέλεσμα ο έμπειρος μπακ να αποχωρήσει, ύστερα από μία επταετία, απ' το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Παρ' όλα αυτά, η "μπογιά" του δεν έχει ξεβάψει, με τη Μίλαν να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Μάλιστα, στην αρχή του καλοκαιριού, ισπανικά ΜΜΕ τον ήθελαν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

ΑΛΕΞ (ΑΜΥΝΑ, 34 ΕΤΩΝ)

Italian Soccer TIM Trophy - Milan vs Inter vs Sassuolo - 
Reggio Emilia - Mapei Stadium - 12/08/2015
Alex - Italian Soccer TIM Trophy - Milan vs Inter vs Sassuolo - fotografo: Fabrizio Forte
Italian Soccer TIM Trophy - Milan vs Inter vs Sassuolo - Reggio Emilia - Mapei Stadium - 12/08/2015 Alex - Italian Soccer TIM Trophy - Milan vs Inter vs Sassuolo - fotografo: Fabrizio Forte 10

Η καριέρα του βρίσκεται σε πτωτική πορεία την τελευταία διετία, αφού τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της Μίλαν συμπαρέσυραν στην μετριότητα και τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό. Παρά το γεγονός πως διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, έχει αρκετούς θαυμαστές στα τοπ πρωταθλήματα, αφού διαθέτει τεράστια εμπειρία. Η πορεία στην Τσέλσι, την Αϊντχόφεν και την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν απόλυτα επιτυχημένη, αποτελώντας το... αντίβαρο στη μέτρια παρουσία με τους "ροσονέρι". Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του.

ΜΑΡΤΙΝ ΚΑΣΕΡΕΣ (ΑΜΥΝΑ, 28 ΕΤΩΝ)

Τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά κι η τριάδα των Μπαρτζάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι δεν άφησαν τον Ουρουγουανό αμυντικό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Αποτέλεσμα; Η Γιουβέντους δεν έδειξε καμία διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του, καθώς έχει σκοπό να δώσει τόπο στα... νιάτα του συλλόγου. Όμως ο 28χρονος άσος δεν πρόκειται να μείνει στο... ράφι. Διαθέτει την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, με την Νάπολι τις τελευταίες ημέρες να εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του.

ΧΟΣΕ ΕΝΡΙΚΕ (ΑΜΥΝΑ, 30 ΕΤΩΝ)

Η κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Όπως και ο Μάρτιν Κάσερες, έτσι κι ο Χοσέ Ενρίκε έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Ισπανός άσος μετακόμισε το καλοκαίρι του 2011 στη Λίβερπουλ απ' την Νιούκαστλ, όμως παρά το καλό ξεκίνημα, τα προβλήματα τραυματισμών έβαλαν "φρένο" στην εξέλιξη του. Αποκορύφωμα, η περυσινή σεζόν, κατά την οποία τέθηκε εκτός πλάνων απ' τους Μπρένταν Ρότζερς (αρχικά) και Γίργκεν Κλοπ (στη συνέχεια). Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία με πολλές παραστάσεις απ' το κορυφαίο επίπεδο.

ΜΑΤΙΕ ΦΛΑΜΙΝΙ (ΜΕΣΟΣ, 32 ΕΤΩΝ)

Τα τουρκικά ΜΜΕ τον θέλουν μία "ανάσα" από τη Ρίζεσπορ, όμως, προς το παρόν, ο Γάλλος αμυντικός χαφ παραμένει διαθέσιμος στην αγορά. Στην Άρσεναλ, τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε μία ρεζέρβα-πολυτελείας, καλύπτοντας "τρύπες" όπου και όποτε χρειάστηκε. Περισσότερες από 100 συμμετοχές σε Serie A και Premier League, ο Φλαμινί είναι ικανός να κάνει τη διαφορά σε μικρομεσαία ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος, αλλά και να γεμίσει με μία επιπλέον -ποιοτική- λύση το ρόστερ ενός συλλόγου που μάχεται για τον τίτλο.

ΡΑΟΥΛ ΜΕΪΡΕΛΕΣ (ΜΕΣΟΣ, 33 ΕΤΩΝ)

Η κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για έναν απ' τους πιο υποτιμημένους ποδοσφαιριστές. Διαθέτει σπάνια αγωνιστικά στοιχεία και ξεχωριστή προσωπικότητα, ενώ τα σουτ του είναι "κίνδυνος-θάνατος". Τα χρήματα της Φενέρμπαχτσε τον... κέρδισαν, με αποτέλεσμα να αφήσει νωρίς το κορυφαίο επίπεδο και την Τσέλσι, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το 2012, βοηθώντας μάλιστα στην κατάκτηση του Champions League. Μετά από τέσσερα χρόνια στη γειτονική χώρα, ο Μεϊρέλες θέλει μία νέα -ενδιαφέρουσα- περιπέτεια στην καριέρα του. Και μπορεί να την έχει...

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΟΜΠΕΡΤΑΝ (ΧΑΦ-ΕΞΤΡΕΜ, 27 ΕΤΩΝ)

Στην αρχή της καριέρας του θεωρήθηκε ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα του Γαλλικού ποδοσφαίρου, με συνέπεια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον αποκτήσει απ' την Μπορντό έναντι 4.000.000 ευρώ. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο ρόστερ των "Κόκκινων Διαβόλων". Απ' το 2011 μέχρι το εφετινό καλοκαίρι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Νιούκαστλ, έχοντας καλή παρουσία.

Ο υποβιβασμός της αγγλικής ομάδας στην Championship -για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία- είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το "Σεντ Τζέιμς Παρκ". Βρίσκεται σε καλή ηλικία και ξεχειλίζει από ποιότητα. Επομένως, δεν θα δυσκολευτεί -έστω και τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου- να βρει ένα καλό συμβόλαιο.

ΡΟΪΣΤΟΝ ΝΤΡΕΝΤΕ (ΧΑΦ-ΕΞΤΡΕΜ, 29 ΕΤΩΝ)

Η κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Η καριέρα του θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έκανε τη μία λάθος επιλογή ομάδας μετά την άλλη. Ο Ολλανδός διεθνής άσος είδε την τελευταία διετία την καριέρα του να παίρνει -επικίνδυνα- την κατιούσα. Το γεγονός πως διατηρεί -ακόμα- καλό όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά του δίνει τη δυνατότητα να έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις από αξιόλογα πρωταθλήματα. Αρκεί κι ο ίδιος να στοχεύσει σ' ένα δυνατό "come back". Άλλωστε, ούτε τα χρόνια τον έχουν πάρει, ούτε κακός ποδοσφαιριστής είναι...

ΠΑΜΠΛΟ ΟΣΒΑΛΝΤΟ (ΕΠΙΘΕΣΗ, 30 ΕΤΩΝ)

Είναι κλασική περίπτωση ποδοσφαιριστή που αδίκησε κατάφωρα τον εαυτό του. Παρότι είχε όλα τα εχέγγυα να διαγράψει μία σημαντική καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο οξύθυμος και ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του τού έβαζε διαρκώς εμπόδια. Απ' τον περασμένο Μάιο βρίσκεται χωρίς ομάδα, αφού έμεινε ελεύθερος απ' την Μπόκα Τζούνιορς, ύστερα από απόφαση του Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο, ο οποίος τον έπιασε να καπνίζει μέσα στα αποδυτήρια. Παρ' όλα αυτά, ο Αργεντινός διατηρεί καλή φήμη στην Ιταλία, έχοντας αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Φιορεντίνα, Ίντερ, Ρόμα και Γιουβέντους.

ΝΙΚΛΑΣ ΜΠΕΝΤΝΕΡ (ΕΠΙΘΕΣΗ, 28 ΕΤΩΝ)

WOLFSBURG, GERMANY - AUGUST 01:  Nicklas Bendtner of VfL Wolfsburg looks on during the DFL Supercup match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Muenchen at Volkswagen Arena on August 1, 2015 in Wolfsburg, Germany.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images)
WOLFSBURG, GERMANY - AUGUST 01: Nicklas Bendtner of VfL Wolfsburg looks on during the DFL Supercup match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Muenchen at Volkswagen Arena on August 1, 2015 in Wolfsburg, Germany. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ό,τι και να πούμε για τον Δανό στράικερ θα είναι λίγο... Παρά το γεγονός πως διαθέτει πλούσια σωματικά και αγωνιστικά προσόντα, δεν κατάφερε ποτέ να στεριώσει σε μία ομάδα και να γίνει βασικός κι αναντικατάστατος. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν τον εμπιστεύτηκε στην Άρσεναλ, ενώ στη Βόλφσμπουργκ κάποια ψήγματα του ταλέντου του, όμως μέχρι εκεί... Αντιθέτως, με την εθνική Δανίας έχει σημειώσει 29 γκολ σε 72 συμμετοχές, αποτελώντας το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας του Άγκε Χαρέιντε. Το εφετινό καλοκαίρι είναι η τελευταία ευκαιρία του να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Διαφορετικά το μέλλον του φαντάζει αρκετά δυσοίωνο.

Η ενδεκάδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK