Η συζήτηση με Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ

Ο Θέμης Καίσαρης και ο Τσάρλυ συνομίλησαν για περισσότερο από δύο ώρες με τους αναγνώστες του Contra.gr για όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο. Το δυναμικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, η στήριξη του Παναθηναϊκού στον Αναστασίου, ο ΠΑΟΚ του Τούντορ και ο Πογέτ που πλησιάζει σε ΑΕΚ.

Η συζήτηση με Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ
FRANCESCA WATKINSON

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Για Αναστασίου

Θέμης Καίσαρης: "Ο Αναστασίου δεν έχει φύγει κι ακόμα κι αν αυτό συμβεί δεν θα είναι "στην πρώτη στραβή".Σε κάθε περίπτωση, το να χάσει ένας προπονητής τα αποδυτήρια και την εμπιστοσύνη των παικτών είναι πάντα η τελευταία σταγόνα. Αν σύμβει αυτό, τότε είτε Μουρίνιο σε λένε, είτε Αναστασίου, το φύλλο δεν γυρίζει".

Τσάρλυ: "Με τον τρόπο που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός με τον Αναστασίου δεν φαίνεται πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να πάρει αποτελέσματα σε αυτό το πρόγραμμα φωτιά. Ο Αναστασίου έπρεπε να έχει φύγει από τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Από τότε σταμάτησε να εμπνέει ποδοσφαισιστές και οπαδούς."

Για Μάρκο Σίλβα

Τσάρλυ: "Ισχύει ότι ο Σίλβα έχει βοηθήσει στο να έχει μια πολύ καλή λειτουργία ο Ολυμπιακός. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου προκαλεί έκπληξη ότι συνεισφέρει αμυντικά ο Κασάμι. Είναι ένας πολύ αθλητικός χαφ που από τη στιγμή που τον κέρδισε ο προπονητής του και τον έπεισε να παίξει συνεισφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του Ολυμπιακού."

"Έχει έξυπνο προπονητή ο Ολυμπιακός. Βλέπει τον κάθε αντίπαλο και το κάθε ματς με ρεαλισμό. γνωρίζει πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός καμία νίκη στο Champions League χωρίς να δώσει μάχη. Είμαι αισιόδοξος πως θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες και θα κερδίσει."

Για σύγκριση με Μίτσελ

Τσάρλυ: "Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το γεγονός ότι ο Σίλβα πάει καλά ακυρώνει τον Μίτσελ. Ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό έμεινε 2 χρόνια προσέφερε μεγάλες νίκες στο Champions League και χωρίς να έχει ανάλογο ρόστερ. Είχε και τα ελαττώματα του όπως όλοι οι προπονητές και θεωρώ πως όπως σε κάθε εργαζόμενο έτσι και οι προπονητές πρέπει να κρίνονται ξεχωριστά."

Θέμης Καίσαρης: "Επειδή δεν καταλαβαίνεις, να στο εξηγήσω εγώ, φίλε μου :) ο Τύπος του Ολυμπιακού έχει αυτή τη μανία, να αναδεικνύει κάθε προπονητή καλύτερων όλων των προηγούμενων. Για τον Μίτσελ διαβάζαμε πως έσβησε τον Βαλβέρδε, τώρα ο Σίλβα τους έχει σβήσει όλους. Μη νομίζεις και ο Περέιρα για έτσι ξεκίνησε, μετά αποδείχθηκε ληστής του τρένου και γλιτώσαμε."

Η συζήτηση με Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ
Τσάρλυ-Καίσαρης FRANCESCA WATKINSON

Για Φορτούνη

Θέμης Καίσαρης: "Ο Φορτούνης δεν είναι εύκολο να πάρει μεγάλη μεταγραφή στη θέση που αγωνίζεται. Δεν είναι εύκολο για ξένη ομάδα να δώσει πολλά λεφτά για Έλληνα επιτελικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός πουλάει και πουλάει καλά και ακριβά".

"Το να σταθεί στην Πρέμιερ Λιγκ είναι όντως πολύ μεγάλη πρόκληση, όχι μόνο για τον Φορτούνη, αλλά για τον οποιονδήποτε που καλείται να τα βγάλει πέρα μ'αυτούς τους αγωνιστικούς ρυθμούς.
Όσον αφορά την Καϊζερσλάουτερν, είναι λάθος αυτή η λογική. Δηλαδή όταν η Άρσεναλ πήρε τον Ανρί, τι έλεγες; Δεν κάνει, γιατί δεν έπιασε στη Γιουβέντους; "

"Γιατί πρέπει να φάει πάγκο ο Φορτούνης; Στην Κροατία δεν ήταν όσο κακός νομίζει, βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό, σε δύσκολες συνθήκες, ενώ ξανά δεν είχε μεγάλη βοήθεια απ'τους ακραίους. Ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί και να μείνει φρέσκος είναι σωστό, αλλά το να φάει πάγκο είναι σαν να λες πως φταίει για κάτι. Θα μοιραστεί ο χρόνος με τον Τσόρι, αλλά το περιουσιακό στοιχείο αυτή τη στιγμή είναι ο μικρός, αυτός είναι το μέλλον."

Για Πουλίδο

Θέμης Καίσαρης: "Για να απογίνεις πρέπει πρώτα να γίνεις. Τι ήταν πριν ο Πουλίδο δηλαδή; Ο Ολυμπιακός έδωσε κοντά έξι εκατομμύρια ευρώ για τον Ιντέγε και θα ασχολείται με τον Πουλίδο;

Για Μαρίνο Ουζουνίδη και Παναθηναϊκό

Τσάρλυ: " Όντως το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη ακούγεται καιρό. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν θα βγει ή όχι. Έχει κάνει ένα οδοιπορικό σε αρκετές μικρομεσαίες ομάδες με αποτυχίες και επιτυχίες. Ο Παναθηναϊκός για να ανέβει επίπεδο χρειάζεται έναν προπονητή όπου το όνομα του θα δημιουργήσει αυτόματα μια προοπτική, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Ουζουνίδη. Αλλά ας φύγει πρώτα ο Αναστασίου και μετά μιλάμε για τον αντικαταστάτη του."

Για Μπεργκ

Τσάρλυ: "Το θέμα είναι οτι ο Μπεργκ δείχνει ξενερωμένος, ότι δεν έχει κίνητρο πλέον στον Παναθηναϊκό. Είναι σίγουρο πως θα θελήσει να φύγει και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί την αποχώρηση Μπεργκ."

Θέμης Καίσαρης: "Ο Μπεργκ φέτος έχει στο πρωτάθλημα μία τελική κάθε 53'. Καταλαβαίνεις πόσο καλά περνάει."

Για Πογέτ στην ΑΕΚ

Τσάρλυ: "Τώρα ψάχνει προπονητή η ΑΕΚ. Καλό θα ήταν να πάρει ένα μεγάλο όνομα το καλοκαίρι, αλλά τότε στηρίχτηκε το "στοίχημα" Δέλλα. Ο Πογιέτ θεωρώ ότι είναι κατάλληλη επιλογή γιατί αρχικά μπορεί να εμπνεύσει, από εκεί και πέρα οι προπονητές κρίνονται στην πράξη."

Η συζήτηση με Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ
Τσάρλυ FRANCESCA WATKINSON

Για Τούντορ και ΠΑΟΚ

Τσάρλυ: "Το ταβάνι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με παρόρμηση και ενθουσιασμό κάτι που ε΄ναι θετικό αλλά και αρνητικό. Εφαρμόζει μια δύσκολη τακτική που την πιστεύει και την δουλεύει. Οι παίκτες του είναι προπονημένοι και το καλό για αυτό είναι ότι στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει δώσουν πίστωση χρόνο και στον ίδιο και στο εγχείρημα Άρνεσεν."

"Πιο ελκυστικό ποδοσφαιρο ο ΠΑΟΚ α παιξει όταν κάποιοι αυτοματισμοί που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Τούντορ θα βγαίνουν σε μεγαλύτερη συχνότητα στο γήπεδο. Είναι θέμα δουλειάς. Από εκεί και πέρα οι προσθηκες κυρίως του Τσίμιροτ και του Χαρίση θα μεγαλώσουν το ρόστερ και είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο Τούντορ. Ειδικά ο Τσίμιροτ θεωρώ πως είναι η καλύτερη μεταγραφή του Άρνεσεν και είχε την ατυχία να χτυπήσει πάρα πολύ νωρίς."

Για τον Βίτορ

Τσάρλυ: "O Βίτορ είναι στο μυαλό του Τούντορ και πιστεύω στο μυαλό οποιουδήποτε προπονητή γιατί είναι ο μόνος από όσους μπορούν να παίξουν την θέση στον ΠΑΟΚ πο μπορεί παίζοντας ακραίος στοπερ (στα δεξιά) να κυνηγήσει διαγώνιες πάσες και να καλύπτει τα τρεξίματα των αντιπάλων εξτρέμ. Είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Costa, τον Μαλεζά και βγάζει περισσότερη ενέργεια από τον Τζαβέλλα."

Για τα ντέρμπι

Τσάρλυ: "Δεν βλέπουμε εντυπωσιακά πράγματα στην νSuper League. Αν βγάλουμε όμως από τη συζήτηση τον ολυμπιακό δεν γίνεται να μην σημειώσουμε ότι τα δύο ντέρμπι που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ έχουν κριθεί από τον Ροντρίγκες, ο οποίος έχει ποιοτικές αδυναμίες, όμως τόσο ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο ανάπτυξης και με την θέληση που δείχνει ο ίδιος καταφέρνει να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του και τον διασκελισμό του".

"Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πάνω και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ διεκδικούν την 2η θέση. Και οι τρεις έχουν αδυναμίες. Η ΑΕΚ στα παιχνίδια που είναι ανώτερη παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού έχει παίκτες που είναι ποιοτικοί με την μπάλα. Έχει πρόβλημα όταν θα πρέπει να αμυνθεί και είναι κάτι που θα πρέπει να το διορθώσει ο επόμενος προπονητής."

Η συζήτηση με Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ
Καίσαρης FRANCESCA WATKINSON

Για Πέλκα-Φορτούνη

Θέμης Καίσαρης: " Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Υπάρχουν πολλά που κάνει ο Φορτούνης και δεν κάνει ο Πέλκας, ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι πολύ πιο έτοιμος. Μ'αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί ο Πέλκαςσε μικρό χώρο, αλλά έχει ένα άγχος και μια βιασύνη στην τελική του επιλογή. Έχει ακόμα πολλά περιθώρια. "

Για Κολοβό

Τσάρλυ: "Ο Ερνανι ειναι μεταγραφή προπονητή οπότε ήταν φυσιολογικό να πάρει ευκαιρίες. Έχει και ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον Κολοβό, γιατί έχει ξεκάθαρη θέση, δηλαδή ξέρει ο προπονητής πού να τον χρησιμοποιήσει. Μέχρι στιγμής ο Ερνάνι δείχνεi επιπόλαιος. Και το πιο σημαντικό που βλέπω είναι πως δεν προστατεύει την μπάλα όταν προσπαθεί να περάσει. Ποδοσφαιριστής που πάει στην ντρίμπλα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να προστατεύει την μπα΄λα και να την έχει δική του. Ο Ερνάνι έχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και για αυτό την χάνει εύκολα."

Για την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League

Τσάρλυ: "Πάντα πρέπει να κοιτάμε τον μεγάλο στόχο. Έτσι και αλλιώς όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανητη είναι στο Champ[ions League. Εκεί είναι το χρήμα εκεί μεγαλώνεις σαν κλαμπ. Από εκεί και πέρα αν τελικα βγεις τριτος οφείλεις να διεκδικήσεις τις όντως περισσότερες δυνατότητες που έχεις για να κάνεις κάτι σπουδαίο."

Για το αν η Άρσεναλ μπορεί να κατακτήσει την Premier League

Θέμης Καίσαρης: "Έχει όντως σοβαρές πιθανότητες. Το ζητούμενο είναι να αποφύγει τραυματισμούς και να διατηρήσει τη σκληράδα/σοβαρότητα που δεν είχε τα τελευταία χρόνια. Πρώτο φαβορί δεν είναι πάντως".

Για τη φετινή εικόνα της Τσέλσι

Τσάρλυ: "Το μόνο που θέλω να προσθέσω για την Τσέλσι είναι ότι στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ έβγαλε αντίδραση, ήταν άτυχη και αδικήθηκε. Δεν ήταν η ίδια εικόνα όπως τα άσχημα αποτελέσματα που είχαν έρθει πριν την διακοπή. Βέβαια, όταν δεν πας καλά έχει μεγαλύτερη σημασία να έρθει το αποτέλεσμα παρά η εμφάνιση. Απλά σημειώνω πως με την Γουέστ Χαμ δόθηκε μάχη."

News 24/7

24MEDIA NETWORK